Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 01

„Žalgirio“ direktorius Motiejūnas: Milžiniškų pinigų vienam žaidėjui nemesime

Suradus kito sezono komandos vairininką – vyriausiąjį trenerį serbą Aco Petrovičių – Kauno „Žalgirio“ klubą sustiprinti galinčių krepšininkų paieškos pagreitėjo. Tiesa, anot ekipos generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno, artimiausiu metu tikėtis naujokų Kaune nevertėtų.
„Žalgirio“ komandoje turėtų likti beveik visi praėjusiame sezone žaidę krepšininkai
„Žalgirio“ komandoje turėtų likti beveik visi praėjusiame sezone žaidę krepšininkai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Renkame informaciją, domimės. Jeigu pavyks susitarti – pavyks, jeigu ne – visada turime atsarginius variantus. Kai yra dar daug laiko, tikrai nėra kur skubėti“, – 15min.lt ketvirtadienį dėstė P.Motiejūnas.

Vienas klubo vadovų patvirtino, jog komanda pastiprinimo dairosi vidurio puolėjo ir įžaidėjo pozicijose, tačiau sudrebinti vasaros rinkos įspūdingu pirkiniu nežada.

„Mes ne tas klubas, kad mestume milžiniškus pinigus vieno žaidėjo įsigijimui. Mūsų kitoks stilius – mums reikia komandos“, – pasakojo „Žalgirio“ generalinis direktorius.

– Ar buvo klubo prioritetas iš pradžių surasti vyriausiąjį trenerį, o tada, su jo pagalba, dairytis komandos pastiprinimo? – 15min.lt paklausė P.Motiejūno.

– Aišku, tai turėjo įtakos. Ir anksčiau žinojome kokios pozicijos bei kokio stiliaus žaidėjų mums reikia, tačiau aš visada laikausi tos nuomonės, jog treneris irgi turi žinoti apie ką kalba vyksta. Juk jam po to reikia su tais žaidėjais nuolat bendrauti.

Radome žmogų, kurio mintys sutampa su mūsų mintimis, tai įtraukėme jį į tą darbą. Naujų žaidėjų paieškos dabar turėtų pagreitėti. Tiesiog tas darbas, kai jau žinome su kuo reikės derinti žaidėjus, vyks lengviau. Kiekvienas treneris ir žaidėjas turi savo stilius, kuriuos reikia suderinti.

– Užsienio žiniasklaida su „Žalgiriu“ sieja dvi pavardes – britą Robertą Archibaldą ir amerikietį Dariusą Washingtoną. Kiek tiesos yra šiuose pranešimuose?

– Klubo pozicija nesikeičia – atskirų žaidėjų pavardžių nekomentuojame. Taip, iš šimto dvi pavardės yra R.Archibaldas ir D.Washingtonas. Tačiau kiekvieną dieną gaunu laiškus iš skirtingų agentų su dešimtimis naujų žaidėjų pavardžių.

– Gal naujų žaidėjų paieška artėja prie pabaigos?

– Tikrai ne. Viskas vyksta – žiūrime, dėliojamės. Kažkokio laiko limito, galutinės datos nusistatę nesame. Liko visa vasara ir mes tikrai niekur neskubame. Žinoma, pirmiausia dairomės į lietuvius ir į geresnius centrus. Tačiau jie turi paklausą. Be to, kol kas mūsų konkurentais išlieka didieji klubai.

– Klubas dar nenusprendė ar pasinaudos galimybėmis pratęsti sutartis su Tadu Klimavičiumi, Travisu Watsonu ir Povilu Čukinu?

– Situacija aiškėja, tačiau kol nėra oficialu, komentuoti nenorėčiau. Manau, jog du iš jų tikrai liks. Dėl trečiojo – žiūrėsime kaip seksis su kitais.

– Būsimi komandos naujokai užims dabartinių krepšininkų vietas?

– Iš dabartinių krepšininkų daugmaž visi turėtų likti. Jeigu naujokai atvyks, jie užims jaunimo vietą. Praėjusiame sezone ne visi jauni mūsų krepšininkai išsikovojo teisę žaisti, pasėdėjo ant suolo, todėl ieškome komandų, kur jie gautų daugiau žaidimo laiko ir tokiu būdu galėtų greičiau tobulėti. Kita vertus jaunimas pabuvo „Žalgiryje“, pamatė kaip dirba tikrai profesionali komanda. Tikimės, jog išėję į kitas komandas jie bus motyvuoti stengtis dirbti sunkiau, kad sugrįžtų į „Žalgirį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius