Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

„Žalgirio“ dvikova su Vitorijos „Caja Laboral“: šansas atsikratyti išvykos komplekso (nuotraukos)

Trečiadienį vakare Kauno „Žalgirio“ laukia ypatingas išbandymas – Lietuvos vicečempionai išvykoje bandys atsilaikyti prieš Vitorijos „Caja Laboral“, kuri laikoma viena iš geriausiai namuose žaidžiančių Europos komandų.
Treniruotė
Treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baskijos regiono sostinėje Vitorijoje stovinčioje „Fernando Buesa“ arenoje, kurioje telpa daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų, sirgalių kuriama atmosfera kiekvienam „Caja Laboral“ priešininkui tampa didžiuliu išbandymu.

Tai savo kailiu yra patyręs ir porą sezonų Malagos „Unicaja“ garbę gynęs Marcusas Brownas, ir dvejus metus Žeronos „Akasvayu“ marškinėlius vilkėjęs Dainius Šalenga. Patyrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šia patirtimi pasidalijo su komandos draugais bei ekipos treneriu Aco Petrovičiumi.

„Žaisti Vitorijoje visada labai sunku – jie palaužti priešininką stengiasi iškart. Žaidžiant su šia komanda labai svarbu atsilaikyti pirmą kėlinį“, – tvirtino vis daugiau A.Petrovičiaus pasitikėjimo įgaunantis Mantas Kalnietis.

Šis „Žalgirio“ įžaidėjo patarimas būtų labai pravertęs Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams, kuriuos Eurolygos turnyro pradžioje namuose žaisdami „Caja Laboral“ krepšininkai jau rungtynių pradžioje pasiuntė į nokautą. Pirmą kėlinuką laimėję 31:11, Ispanijos čempionai tąkart užtikrintai įveikė svečius iš Izraelio (94:78). Vėliau išvykoje jie palaužė Gdynės „Asecco Prokom“, tačiau praeitame Eurolygos ture Rusijoje suklupo prieš Maskvos srities „Chimki“.

Niekas neabejoja, kad trečiadienį žalgiriečius priimsiantys „Caja Laboral“ krepšininkai nebus svetingi ir stengsis išnaudoti namų pranašumą. O ar gali pastaruosius kelis sezonus išvykos rungtynių komplekso niekaip neatsikratantis Kauno „Žalgiris“ šiame mače tikėtis pergalės? M.Kalnietis įsitikinęs, kad gali: „Mes tikime, kad nebūsime tik namų komanda, o galėsime kovoti ir išvykoje.“

Turnyro lentelė

Tiek Vitorijos „Caja Laboral“, tiek Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje yra iškovoję po 2 pergales ir patyrę po 1 pralaimėjimą. Nors abi ekipos turi po vienodą taškų skaičių, dėl skirtingo įmestų ir praleistų taškų santykio Ispanijos čempionai Eurolygos A grupėje užima 1 vietą, o „Žalgiris“ tenkinasi 4 pozicija.

Komandų lyderiai

„Caja Laboral“: Davidas Loganas (vid. 16,5 tšk.), Stanko Baračas (13,7 tšk.), Mirza Teletovičius (13,3 tšk.)

„Žalgiris“: Martynas Pocius (13,7 tšk.), Paulius Jankūnas (11,3 tšk.), Tomas Delininkaitis (10 tšk.).

Komandų netektys

„Caja Laboral“ gretose veikiausiai nerungtyniaus sunkusis krašto puolėjas iš JAV Marcusas Haislipas, prieš mėnesį per treniruotę pasitempęs kairės kojos pakinklinę sausgyslę. Su Kauno „Žalgirio“ ekipa į Ispaniją tikrai nevyks praėjusį savaitgalį per treniruotę traumą patyręs Aleksandras Čapinas. Be to, ekipai toliau padėti negali kelio uždegimą besigydantis M.Brownas.

Lažybų tarpininkų prognozės
Lietuvos lažybų tarpininkai neabejoja lengva Ispanijos ekipos pergale. Už „Caja Laboral“ pergalę siūloma lažintis santykiu 1:1,14, tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ sėkmė vertinama santykiu 1:6,2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius