Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 20

„Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis: „Aš turiu tik patariamąjį balsą, kaip ir kiti vadovybėje dirbantys žmonės“

Atleistą Ilią Zourosą laikinai Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitęs klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis neslėpė, jog Lietuvos čempionai į laisvą vietą jau turi nusižiūrėję kelis kandidatus. Ar tarp jų yra ir Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, V.Masalskis neatsakė, tvirtindamas, jog „Žalgiryje“, kaip sporto direktorius, turi tik patariamąjį balsą, kaip ir kiti vadovybėje dirbantys žmonės.
Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį staiga vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu tapęs V.Masalskis debiutavo pergalingai. Lietuvos krepšinio lygoje 91:74 palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Laikinasis komandos strategas po dvikovos prisipažino, jog varžovų neįvertinusiems krepšininkams per pertrauką teko pasakyti ir griežtesnį žodį.

„Kadangi komandoje įvyko tokie staigūs pasikeitimai, pagal sutartį man priklauso perimti komandos vadovavimą tam laikui, kol bus surastas naujas ekipos vyriausiasis treneris. Aišku, šiandien negalvojome apie pralaimėjimą. Žaidėjams per ilgąją pertrauką teko pasakyti griežtą žodį, nes jie nuvertino varžovus. Antroje žaidimo pusėje pagerinome gynybą ir laimėjome rungtynes. Norėtųsi, jog gynyba būtų dar geresnė. Per rungtynes įvedėme korekcijų, kurios davė naudos. Aišku, šiandien stengėmės žaisti greitą žaidimą. To pasekoje įvyko daug klaidų. Tai yra neišvengiama, kol komanda susibalansuoja bei pradeda gerai vieni kitus jausti aikštelėje. Manyčiau šiandien žaidėjai įvykdė 60 procentų žaidimo plano“, – rungtynes apibendrino treneris.

– Ar norėtumėte vyriausiojo trenerio poste matyti Kęstutį Kemzūrą?

– Šie klausimai yra sprendžiami. Šiuo metu yra ne viena kandidatūra ir visos jos bus svarstomos. Aš, kaip sporto direktorius, turiu tik patariamąjį balsą, kaip ir kiti vadovybėje dirbantys žmonės. Taip, kad mano žodis – mažai lemia.

– Kiek kandidatūrų šiuo metu svarstoma?

– Daug kandidatūrų svarstoma. Kol kas negaliu oficialiai įvardinti, tačiau turime kelias kandidatūras, iš kurių rinksimės.

– Kaip reagavo krepšininkai į šiuos pasikeitimus komandoje?

– Kiekvienoje komandoje žaidėjai pagarbiai reaguoja į tokius pasikeitimus. Ir aš tokioje situacijoje padėkočiau treneriui. Atsimenu, kai aš dar žaidžiau „Žalgiryje“, buvo etapas, kai komanda prastai žaidė. Dėl to Algimantas Rakauskas buvo pakeistas į Stepą Butautą. Mums buvo šokas, bet tada daug ką spręsdavo partinės organizacijos, o dabar tai daro komandų vadovybės.

Jie šiuo metu nėra geriausios sportinės formos. Tai – Lietuvos rinktinės nariai.

– Kodėl Artūras Milaknis mažai laiko praleido aikštelėje?

– Man buvo sunku rotuoti dvylika žaidėjų. Kai rezultatas apylygis, daugiau laiko žaidžia atraminiai bei pagrindiniai žaidėjai. A.Milaknis šiuo metu nėra geriausios sportinės formos, todėl šiandien jo nepanaudojau.

– Praėjusiame sezone, viešai kritikavote Ilio Zouro keitimų strategiją. Ką apie tai manote dabar?

– Aš nekritikavau I.Zouro, tai tebuvo mano nuomonė. Tai du skirtingi dalykai. Dažniausiai žurnalistai juos painioja. Tada buvo daroma blogai, tačiau šiandien mano nuomonė kitokia. Kadangi sparta išaugo, daugelis komandų žaidžia su didesne rotacija. Aikštelėje vyrauja daugiau fizinio žaidimo, reikalaujama daugiau darbo gynyboje ir puolime, todėl komandos, burdamos sudėtis, stengiasi turėti ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Komandos, kurios turi trumpą žaidėjų suolelį, žaidžia labai lėtą žaidimą. Pavyzdžiui: Makedonijos rinktinė, kuri neretai išnaudodavo visą 24 sekundžių atakos laiką. Jie tai darė dėl trumpo suolelio. Ispanai turėjo ilgą suolą ir galėjo sau leisti žaisti greitą krepšinį.

– Kaip manote, kiek laiko reikėtų „Žalgiriui“ norint pasiekti aukštą žaidimo lygį?

– Sunku pasakyti. Priklauso nuo trenerio, kuris ateis. Vieni mėgsta žaisti lėtą žaidimo stilių, kiti – greitą, treti – akcentuoja derinių skaičių, dar kiti – gynybą. Man sunku nuspėti. Sutinku, Ilias Zouros – tikrai geras treneris. Tai, ką mačiau per treniruotes ir varžybas, man paliko puikų įspūdį. Jo sistemai reikėjo daugiau laiko. Jonas Kazlauskas taip pat yra panašios sistemos šalininkas, tačiau jis turi daug žvaigždžių ir jam lengviau.

– Ką manote apie žaidėjų fizinę būklę?

– Manau, kad fizinė būklė galėtų būti geresnė. Aš suprantu keturis žaidėjus, kurių emocinė būklė fizinę būklę padarė silpnesnę. Jie šiuo metu nėra geriausios sportinės formos. Tai – Lietuvos rinktinės nariai. Gyvenimas keičiasi, visa laiką nebūna gerai. Net ir geriausi krepšininkai negali išlaikyti stabilaus žaidimo visą laiką. Praėjusiame sezone prisimenu J.C.Navarro, kuris ilgą laiką nerado savo žaidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius