-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 19

„Žalgirio“ treneris prieš dvikovą su „Partizan“: mūsų tikslas – laimėti kuo didesniu skirtumu (nuotraukos)

Šiais metais prie Kauno „Žalgirio“ vairo stojęs serbas Aco Petrovičius savo debiuto Eurolygoje laukia kupinas optimizmo – kalbėdamas apie ketvirtadienio dvikovą su Belgrado „Partizan“, treneris pabrėžė sieksiąs pergalės kuo didesniu skirtumu.
Treniruotėje
Treniruotės akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis šio Eurolygos sezono „Žalgirio“ priešininkas yra puikiai pažįstamas 51 metų A.Petrovičiui. Po kelerius metus trukusių klajonių po Rusiją praėjusiais metais serbas treniravo mirtinu „Partizan“ priešu laikomą Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą. Tiesa, dėl įpusėjus sezonui komandą ištikusio finansinio kracho treneris buvo priverstas palikti klubą.

Du pastaruosius sezonus iš eilės Serbijos čempionu tapęs Belgrado „Partizan”, praėjusių metų sezone sugebėjęs patekti tarp keturių stipriausių Eurolygos komandų, šiuos metus pasitinka stipriai nukraujavęs. Iš pernai komandos smogiamąja jėga buvusio branduolio ekipoje liko tik jaunasis Čekijos krepšinio talentas Janas Vesely ir patyręs serbas Dušanas Kečmanas. Be to, komandą tarpsezoniu paliko 9 metus ją treniravęs ir sėkmingą pergalių receptą su ja sukūręs juodkalnietis Duško Vujoševičius, susigundęs itin dosniu Maskvos CSKA pasiūlymu.

– Kaip vyksta „Žalgirio“ pasiruošimas artėjančiai dvikovai su Belgrado „Partizan“? Ar visi krepšininkai sveiki? – žurnalistai po antradienio rytinės treniruotės paklausė A.Petrovičiaus.

– Mūsų problema yra ta, kad kol kas nesitreniruoja Marcusas Brownas, Travisas Watsonas ir Mirza Begičius. M.Brownas tebeserga, jis nesitreniruoja jau penkias dienas. Tuo tarpu aukštaūgiai nukentėjo per mačą su Maskvos srities „Chimki“: T.Watsonas susižeidė kelį, o M.Begičius – šlaunį. Ar jie žais? Nežinau. Šiandien padarysime medicinos tyrimus ir sužinosime.

– Kokia komanda yra Belgrado „Partizan“?

– Tai yra tipinė Serbijos komanda, labai agresyviai žaidžianti gynyboje. Būna, kad vienu metu prasižengia 3–4 žaidėjai ir teisėjai nežino, kuriam iš jų skirti pražangą. Mums reikia ruoštis įveikti jų agresyvią gynybą. (...) Jeigu kalbame apie situaciją grupėje, mums būtina namie laimėti prieš „Partizan“, „Asseco Prokom“ ir „Chimki“, mat su šiomis komandomis kovosime dėl patekimo į TOP-16, nes aiškūs grupės favoritai yra Vitorijos „Caja Laboral“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

– Kaip reikia žaisti norint įveikti „Partizan“?

– Mums pasisekė, kad pirmos rungtynės bus Kaune. Be to, komanda dar nėra visa – jie dar neturi sunkiojo krašto puolėjo, o atakuojantis gynėjas iš JAV prisidėjo tik dabar. Todėl darysime viską, kad laimėtume kuo didesniu skirtumu. Tai bus labai svarbu, kai bus sprendžiama, kas pateks į kitą etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius