Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

„Žalgiris“ apskundė 2000 Lt baudą Vladimirui Romanovui

Kauno „Žalgirio“ klubas pateikė apeliaciją dėl praėjusią savaitę paskelbto Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų direktoriaus sprendimo, kuriuo už viešos nuomonės reiškimą „Žalgirio“ savininkui Vladimirui Romanovui buvo skirta drausminė sankcija bei 2000 litų bauda.
Vladimiras Romanovas „Žalgirio“ treniruotėje
Vladimiras Romanovas / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Į LKL drausmės komisiją kreipęsis „Žalgiris“ savo rašte pažymėjo, kad nesutinka su šiuo LKL varžybų direktoriaus sprendimu ir mano, kad jis yra neteisėtas bei pažeidė klubo interesus.

Apeliacijoje pabrėžiama, kad LKL varžybų direktorius, skirdamas sankcijas, nepateikė sprendimo motyvų, sprendimas buvo surašytas formaliai ir be jokių argumentų. Atkreipiamas dėmesys, jog nagrinėjant klausimą dėl LKL nuostatų pažeidimo, klubo atstovams nebuvo pranešta apie posėdžio laiką ir vietą bei tuo pačiu nebuvo sudaryta galimybė pateikti paaiškinimus.

Taip pat komentuodamas situaciją LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus dienraščiui „Kauno diena“ aiškino, kad „Vladimiras Romanovas savo pareiškimais padarė žalą LKL ir nepagrįstai kritikavo teisėjus“, nors oficialiai drausminė sankcija buvo skirta už viešus pasisakymus žiniasklaidoje apie LKL čempionato organizavimą ir teisėjavimą, bet ne už LKL reputacijai padarytą žalą ar nepagrįstą teisėjų kritiką.

V.Romanovas neužima jokių pareigų VŠĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“, t.y. klubo dalyvaujančio LKL čempionate.

Be to, pažymima, jog V.Romanovas neužima jokių pareigų VŠĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“, t.y. klubo dalyvaujančio LKL čempionate, kuriam LKL varžybų direktoriaus sprendimu buvo skirta drausminė sankcija.

Išdėstęs visus argumentus „Žalgiris“ prašo, kad LKL drausmės komisija panaikintų drausminę sankciją, nes priimdamas sprendimą LKL varžybų direktorius neįvykdė esminės pareigos, t.y. iš esmės nenustatė, ir nevertino visų svarbių įrodymų ir faktinių aplinkybių, o jame nurodytos aplinkybės ir faktų traktavimas nagrinėjant klausimą dėl LKL nuostatų pažeidimo neatitinka tikrovės.

Apeliacija taip pat siekiama, kad LKL drausmės komisiją įpareigotų LKL varžybų direktorių T.Rimkų ir kitus atsakingus asmenis, viešai paskelbti (LKL tinklalapyje) apie sprendimo pripažinimą nepagrįstu, neteisėtu, sankcijos panaikinimą bei paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją, jog „Vladimiras Romanovas savo pareiškimais padarė žalą LKL ir nepagrįstai kritikavo teisėjus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius