-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ traiškė varžovus

Be Traviso Watsono ir Manto Kalniečio rungtyniaudamas Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) penktojo turo rungtynėse namuose pamokė Panevėžio „Techaso“ krepšininkus, nugalėdami rezultatu 115:51. Žalgiriečiai viską išsprendė jau per pirmas septynias minutes, kurias laimėjo rezultatu 24:1. Tai jau penkta „Žalgirio“ pergalė iš tiek pat galimų.
„Žalgirio“ krepšininkai
„Žalgirio“ krepšininkai nepasigailėjo varžovų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašo Žalgiris.lt, varžovams tikrą pamokėlę žalgiriečiai surengė jau pirmomis akistatos minutėmis: M.Pocius suklaidino varžovą po krepšiu ir pelnė du taškus, po Mirzos Begičiaus bloko rezultatyviai greitą ataką baigė Aleksandras Čapinas, tris taškus pridėjo Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas nieko nelaukęs įkrovė kamuolį iš viršaus, o M.Pocius po DeJuano Collinso perdavimo ore tiksliai baigė žaibišką išpuolį. „Techasas“ buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. „Žalgiris“ tuo metu pirmavo 11:0. Tačiau trenerio patarimai panevėžiečiams nepadėjo – per trumpą laiką šešis taškus surinko Tadas Klimavičius, dvitaškį su pražanga realizavo Dainius Šalenga, o po Omaro Samhano metimo rezultatas buvo nepadorus – 24:1. Ir toliau rezultatas augo kaip ant mielių: pasinaudojęs puikiu D.Collinso perdavimu dar du taškus su pražanga pelnė D.Šalenga (32:7), pusiau kabliu tiksliai metė M.Begičius (34:9) ir taip baigė tikru košmaru svečiams virtusį ketvirtį.

Per pirmą antro kėlinio minutę „Techasas“ surinko bene puse tiek taškų, kiek per visas dešimt pirmųjų minučių (13:36), tačiau tuo džiaugėsi neilgai, nes žalgiriečiai pakilo į dar vieną šturmą: P.Jankūnas pasinaudojo varžovų klaida gynyboje, Tomas Delininkaitis išnaudojo savo greitį, A.Milaknis antru bandymu pataikė iš toli, o komandos draugo metimą pataisė Mindaugas Kuzminskas. Po sausos atkarpos 9:0 „Žalgiris“ pirmavo 30 taškų skirtumu – 43:13. Svečiai vienu metu nežymiai sumažino atsilikimą (19:47), vis dėlto ir šį kartą šeimininkai netruko perimti iniciatyvą: Marcusas Brownas pataikė sudėtingą dvitaškį ir neklydo mesdamas iš toli, vienas prieš vieną varžovui vilčių po krepšiu nepaliko aukštaūgis M.Begičius, o baudų metimus pataikė M.Pocius (55:21). Ne mažiau įspūdingai žalgiriečiai baigė antrą ketvirtį – pirma M.Pocius pelnė du taškus, o jau po akimirkos žiūrovus iš savo vietų pakėlė M.Browno ir T.Klimavičiaus duetas. Po gynėjo perdavimo Tadas įspūdingai ore įkrovė kamuolį iš viršaus ir leido komandai itin pakilios nuotaikos eiti ilsėtis per didžiąją pertrauką (59:24).

Trečiame ketvirtyje kauniečiai tęsė pradėtą darbą: A.Milaknis pademonstravo, kad moka ne tik svaidyti tritaškius, bet ir veržtis arčiau krepšio, D.Šalenga po D.Collinso perdavimo dėjimu baigė greitą ataką, pirmuosius taškus į savo sąskaitą, pasinaudodamas individualiu meistriškumu, įsirašė D.Collinsas, o P.Jankūnas ne tik šaltakraujiškai įmetė abi baudas, bet ir gražiu dėjimu baigė slalomą į svečių baudos aikštelę.
 

Ir tai dar nebuvo viskas: nuo baudų metimų linijos neklydo O.Samhanas, keturis taškus (du iš jų – galingu dėjimu) pridėjo M.Kuzminskas, varžovą vienas prieš vieną dar kartą įveikė O.Samhanas, o tašką šeimininkų spurtui padėjo M.Brownas. Per pirmas septynias ketvirčio minutes svečiai surinko penkis, o „Žalgiris“ net 23 taškus ir taip dar labiau įtvirtino savo pozicijas (84:33). Nors rungtynių baigtis jau seniai buvo aiški, „Žalgirio“ krepšininkai toliau kovojo dėl kiekvieno aikštelės centimetro ir aidint kėlinio finalinei sirenai turėjo net 56 taškų persvarą (91:35).

Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas, tačiau kauniečiai sparčiai artėjo prie šimtojo taško. Sužaidus tris minutes M.Pocius sukėlė sporto halėje susirinkusių aistruolių ovacijas, taikliu metimu padėjęs ekipai perkopti šią simbolinę ribą (101:44). Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei minutei tolimu metimu A.Milaknis padidino šeimininkų persvarą jau iki 60 taškų – 111:51, o galutinai viskas baigėsi po įspūdingo M.Pociaus dėjimo (115:51). Tai jau penkta žalgiriečių pergalė, kuri turnyro lentelėje leidžia džiaugtis pirma pozicija.

„Žalgiris“: T.Klimavičius (10 atk. kam.) ir M.Pocius po 15, A.Milaknis 13, D.Šalenga 11, M.Kuzminskas 10, M.Brownas ir T.Delininkaitis po 9, O.Samhanas (10 atk. kam.), P.Jankūnas (7 atk. kam.) ir M.Begičius po 8, D.Collinsas 5 (10 atk. kam., 12 rez. perd.), A.Čapinas 4.

„Techasas“: V.Volkus 16 (8 atk. kam.), T.Rinkevičius 8, M.Valukonis 6, E.Ežerskis (5 rez. perd.) ir K.Bapkauskas po 5, V.Trepočka 4, M.Pukinskas ir Š.Kulevičius po 3, R.Čepanonis 1.

Varžovų nepasigailėjo ir „Lietuvos rytas“

Trečią pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Lietuvos čempionai išvykoje 83:56 (18:9, 29:11, 15:16, 21:20) sutriuškino Palangos „Naglio–Adakrio“ ekipą, rašoma oficialioje vilniečių svetainėje internete.

LKL debiutantams tai buvo antra nesėkmė per tris susitikimus.

Sostinės klubui šiose rungtynėse jau vadovavo naujasis vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius, kurios šiaqme poste pakeitė atleistą Draženą Anzulovičių.

„Lietuvos rytas“: K.Bajramovičius – 21, A.Jomantas – 13, A.Šikšnius – 12, M.Gecevičius – 11, B.Newley 11.

„Naglis–Adakris“: V.Dilys – 22, I.Razutis ir E.Harris – po 6.

Triuškinamą Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate trečiadienį apkartino legionieriaus Jerry Johnsono patirta trauma.

28 metų 183 cm ūgio amerikietis antrame kėlinyje susižeidė čiurną ir aikštėje daugiau nepasirodė. Kiek ji rimta, bus pranešta atlikus išsamesnius tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius