Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 14

„Žalgiris“ išsaugojo antrą vietą SEB BBL (nuotraukos)

Kauno „Žalgiris“ triumfavo paskutinėse SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) rungtynėse. Kauniečiai lemiamame mūšyje Vilniuje 77:75 (13:22, 17:14, 21:21, 26:18) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir išsaugojo antrą vietą Elitiniame divizione.
„Lietuvos rytas" - „Žalgiris"
„Žalgiris“ išsaugojo antrą vietą SEB BBL. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos rytas“ dar pirmo kėlinio viduryje dėl dviejų asmeninių pražangų ant suolo pasodino Donatą Zavacką ir liko vos su vienu aukštaūgiu – Marijonu Petravičiumi. Tačiau kauniečiai tuo pasinaudoti nesugebėjo ir dažnai klysdami (5 klaidos per pirmą kėlinį) leido varžovams spurtuoti 11:2. Taip „Lietuvos rytas“ po 10 žaidimo minučių įgijo 9 taškų persvarą (22:13).

Antrame kėlinyje jau pradėjo strigti „Lietuvos ryto“ puolimo variklis. Net 6 minutes jie nesugebėjo pelnyti nė taško, suklysdami net 8 kartus ir „Žalgiris“ atsitiesė. Pauliaus Jankūno du taškai vainikavo spurtą 11:0, po kurio kauniečiai išsiveržė į priekį 24:22.

Chucko Eidsono dvi baudos ir Zavacko tritaškis vėl išvedė šeimininkus į priekį 27:24, bet tas pats Zavackas netrukus gavo ketvirtą pražangą ir atsisėdo ant suolo.

Po Mindaugo Lukauskio tritaškio vilniečių persvara išaugo iki 6 taškų (32:26), toks pat skirtumas komandas skyrė ir įpusėjus mačui.

Žalgiriečiai per pirmus du kėlinius prametė visus 6 tritaškius.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiriui“ atsirašo rankos atakuojant iš toliau ir po Manto Kalniečio, Dainiaus Šalengos ir Paulius Jankūno tolimų metimų vilniečiai pirmavo 47:45.

Visgi prieš pasibaigiant kėliniui šeimininkai vėl kiek atitrūko ir po Mindaugo Lukauskio dvitaškio paskutinę ketvirčio sekundę susigrąžino 6 taškų pranašumą (57:51).

Ketvirtajame kėlinyje po Eidsono dėjimo vilniečiai pirmavo 59:53, bet tada žalgiriečiai spurtavo 7:0 ir po Kalniečio metimo iš vidutinio nuotolio išsiveržė į priekį 60:59.

Netrukus aikštėje pasirodęs Zavackas pataikė tolimą metimą ir išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį 64:62. Tačiau jau kitoje atakoje jis stabdydamas Jankūną prasižengė penktą kartą ir visam laikui atsisėdo ant atsarginių suolelio.

„Žalgiris“ netrukus rezultatą ne tik išlygino, bet ir persvėrė (66:64) ir nuo tada komandos žengė koja kojon.

Likus žaisti 2 minutes ir 22 sekundes „Žalgiris“ neteko savo puolimo lyderio Jankūno – šis dėl penkių pražangų buvo priverstas atsisėsti ant suolo.

Iki mačo pabaigos likus žaisti 2 minutes Stepas Babrauskas pataikė abi baudas ir „Lietuvos rytas“ vėl išsiveržė į priekį – 71:70.

Abiems komandoms apsikeitus po nerezultatyvią ataką, kovoje dėl kamuolio buvo prasižengta prieš Tadą Klimavičių ir šis stojo mesti baudų. Likus 62 sekundėms šis sumetė abi baudas, bet netrukus Babrauskas pataikė dvitaškį ir grąžino persvarą savo komandai.

Kita kauniečių ataka buvo beįstringanti, kai Šalenga gavo kamuolio ties tritaškio linija prieš pat krepšį ir švystelėjo tolimą metimą. Kamuolys skrodė tinklelį ir likus žaisti 27,5 sekundes kauniečiai pirmavo 75:73.

Likus žaisti 25,4 sek. dvi Eidsono baudos rezultatą išlygino, o kitoje atakoje buvo prasižengta prieš Klimavičių. Šis likus žaisti 5,1 sekundes realizavo abi baudas ir „Žalgiris“ vėl pirmavo 77:75.

Paskutinėse vilniečių atakoje Eidsonas pargriuvo ir nuaidėjo finalinė rungtynių sirena.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 27 (13 atk. kam., 9 išpr. praž.), Dainius Šalenga 14, Tadas Klimavičius 10, Mantas Kalnietis 9, Eurelijus Žukauskas 8, Jonas Mačiulis 8.

„Lietuvos rytas“: Chuckas Eidsonas 20, Marijonas Petravičius 15 (8 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis 11, Martynas Gecevičius 9, Steponas Babrauskas 8.

Netrukus papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius