Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 10

„Žalgiris“ neketina Kęstučiui Marčiulioniui išmokėti priteistų 700 tūks. litų ir žada tęsti bylinėjimąsi

Vis dar neaišku, ar krepšininkui Kęstučiui Marčiulioniui pavyks iš „Žalgirio“ atgauti 700 tūkst. litų, kuriuos priteisė Lugano Prekybos, Pramonės ir Amatų rūmų arbitražo teismas.
„Žalgirio“ sirgaliai
„Žalgirio“ sirgaliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2000 m. K.Marčiulionis su „Žalgiriu“ sudarė 3 metų sutartį, tačiau antro sezono pradžioje krepšininko ir klubo keliai išsiskyrė. 2006-aisiais K.Marčiulionis kreipėsi į Šveicarijoje įsikūrusį teismą, teigdamas, kad „Žalgiris“ jam liko skolingas.

Po ketverius metus trukusio proceso teismas galiausiai pripažino K.Marčiulionio teisybę ir įpareigojo A.Sabonio Žalgirio krepšinio centrą sumokėti krepšininkui 233 tūkst. JAV dolerių kompensaciją bei 25 tūkst. Šveicarijos frankų bylinėjimosi išlaidų.

Kompensaciją arbitražas suskaičiavo iš trejų metų trukmės kontrakto vertės atėmęs per tą laiką „Žalgirio“, „Lietuvos ryto“ ir „Idea Slask“ K.Marčiulioniui išmokėtus atlyginimus.

Antstoliai jau areštavo A.Sabonio Žalgirio krepšinio centrui priklausančius kelis automobilius, 17 tūkst. litų ir du prekės ženklus „BC Žalgiris“.

Nepaisant teismo sprendimo, „Žalgiris“ taip lengvai šioje istorijoje neketina pasiduoti.

„Konsultuojamės su teisininkais iš Šveicarijos ir netolimoje ateityje imsimės priemonių. Pagal įstatymą, sutartis tarp „Žalgirio“ ir K.Marčiulionio galėjo būti nutraukta vienos ar kitos šalies sprendimu. Tereikėjo atsiskaityti už tą laikotarpį, kai K.Marčiulionis žaidė „Žalgiryje“. Tai ir buvo padaryta, tačiau teismas kažkodėl Lietuvos įstatymais nesivadovavo“, – „Kauno dienai“ sakė advokatas Gintaras Černiauskas.

Be to, „Žalgirio“ atstovai stebisi, kodėl dėl pinigų besibylinėjantis K.Marčiulionis 2002–2003 metais Lenkijoje žaidė kone už dyką.

Iš „Žalgirio“ K.Marčiulionis persikėlė į „Lietuvos rytą“, kur gavo bemaž tokį patį atlyginimą kaip „Žalgiryje“. Tuo tarpu žaisti Lenkijoje įžaidėjas, kaip rašo „Kauno diena“, sutiko už daugiau nei tris kartus mažesnį atlygį.

„Įdomu tai, kad žaidėjas atsisakė 120 tūkst. JAV dolerių kontrakto su „Lietuvos rytu“ ir nusprendė už 37 tūkst. JAV dolerių žaisti Lenkijoje. Išeina taip, kad skirtumą dabar turi sumokėti „Žalgiris“. K.Marčiulionio sprendimas pereiti iš „Lietuvos ryto“ į „Idea Slask“ neatrodo logiškas. Todėl mums kyla įtarimų, kad Lenkijoje jam atlyginimas galėjo būti mokamas kitu pavidalu“, – dienraščiui kalbėjo „Žalgirio“ valdybos narus Sergejus Fedotovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius