Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 27

„Žalgiris“ neria į ukrainiečio milijardieriaus kišenę

Krizę išgyvenantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas greitai sulauks Kalėdų stebuklo vertos dovanos. Komandai pagalbos ranką išties Ukrainos milijardierius 45 metų Igoris Kolomoiskis
„Žalgiris“ sulaukė karšto palaikymo.
Kauno „Žalgiriu“ susidomėjo Ukrainos milijardierius. / Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Investicijos

Apie galimus pinigų šaltinius aptakiai kalbantys „Žalgirio“ vadovai tylomis derasi su I.Kolomoiskio kontroliuojamu Dniepropetrovske įkurtu banku „PrivatBank“, praneša „Lietuvos rytas“. Manoma, kad galimo sandorio vertė – nuo 2 iki 5 milijonų JAV dolerių.

„Procesas jau vyksta, bet dar anksti apie tai kalbėti. Derybose kalbame ne apie „Žalgirio“ rėmimą. Tai bus investicijos į klubą, kurios turėtų atsipirkti“, – teigė buvęs „Žalgirio“ klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Prieš du mėnesius iš Kauno klubo pasitraukęs G.Navikauskas buvo pakviestas vadovauti alternatyviai Ukrainos krepšinio lygai (UBL). Būtent jo pastangomis „Žalgiris“ pradėjo derėtis su „PrivatBank“ bendrasavininkio I.Kolomoiskio valdomos bendrovės „Privat Group“ atstovais.Aš nenoriu būti surastas vakare gelžgaliu pralaužta kaukole. Tokių įvykių jau būta – sakė ukrainietis.

Tačiau Ukrainos verslo subtilybes žinantys sporto žmonės teigia – „Privat Group“ neretai nepaiso jokių taisyklių. Kalbama, kad tai viena didžiausių Europos „reiderinių“ bendrovių – taip vadinamos įmonės, siekiančios perimti mažesnių kompanijų akcijas ir valdymą.

Apie 3,3 mlrd. JAV dolerių kapitalą susikrovęs buvęs metalurgijos inžinierius I.Kolomoiskis valdo vieną didžiausių Ukrainoje pramonės ir finansų imperijų. Ji vertinama 1,5 mlrd. JAV dolerių. Šveicarijoje gyvenančiam milijardieriui ir Ukrainos žydų bendruomenės pirmininkui priklauso šimtai įmonių Ukrainoje ir kitose šalyse, rašo „Lietuvos rytas“.

Diktatorišku bendrovių valdymu pasižymintis verslininkas išlaiko garsiausią Ukrainos futbolo komandą Kijevo „Dynamo“, taip pat – Dniepropetrovsko „Dnipro“ ir Kryvyj Riho „Krivbas“ futbolo ekipas.

I.Kolomoiskis Ukrainoje gerai žinomas – kaip ir jo veiklos metodai. Todėl vienas šios šalies žurnalistas su „Lietuvos rytu“ atvirai kalbėjo tik išsireikalavęs, kad jo pavardė nebūtų minima. „Aš nenoriu būti surastas vakare gelžgaliu pralaužta kaukole. Tokių įvykių jau būta – sakė ukrainietis. – „Privat Group“ yra didžiausia „reiderinė“ kompanija Europoje.

Ši įmonė dirba paprastai: įsigyja vieną procentą ją sudominusios gamyklos akcijų, o po leistinų ir nelabai leistinų žingsnių perima visos gamyklos valdymą. Tai arši kompanija. Sporto srityje ji elgiasi taip pat.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius