-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 18

„Žalgiris“ tik rungtynių pabaigoje palaužė „Juventus“ klubą

Sunkią pergalę Lietuvos krepšinio pirmenybėse (LKL) iškovojo šalies vicečempionas „Žalgiris“. Kauniečiai išvykoje ketvirtadienį 86:81 (19:25, 17:21, 30:18, 20:17) tik po atkaklios kovos palaužė Utenos „Juventus“ krepšininkus.
„Žalgirio“ krepšininkai
„Žalgiris“ sunkiai įveikė Utenos ekipą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Laimėjome sunkiai, tačiau svarbu, kad iškovojome pergalę. Galbūt neįvertinome varžovų, taip pat šiek tiek nuvargino kelionė, spaudimą sukėlė Utenos sirgaliai. Gal tai pakišo koją“, – prasto žaidimo priežasčių ieškojo Artūras Milaknis.

„Rungtynės buvo labai įdomios, išlaikėme įtampą visas 40 minučių. Smagu, kad garbingai pasipriešinome Eurolygos komandai. Manau, kad šios rungtynės suteiks mums emocinį pakilimą ir grįšime į savo vėžias“, – tvirtino „Juventus“ vairininkas Gintaras Kručkauskas.

Mačo pradžia vyko taškas į tašką. Pirmo kėlinio pradžioje „Žalgiriui“ pabėgti į priekį niekaip nepavyko,  – 12:12. Galiausiai išlaukę savo progos kiek netikėtai į priekį šovė „Juventus“ krepšininkai. Spurtuodami 8:0 jie įgijo šešių taškų pranašumą – 25:19. Tiesa, paskutinėmis pirmo ketvirčio akimirkomis žalgiriečiai sugebėjo nežymiai sumažinti deficitą – 21:25.

Antrame kėlinyje „Juventus“ krepšininkai ėmė šeimininkauti. Jau pačioje kėlinio pradžioje po Jono Elvikio tritaškio uteniškių persvara išaugo iki devynių taškų – 32:23. Septynis taškus iš eilės pelnęs Dainius Šalenga padėjo savo komandai prisivyti varžovus (30:34), tačiau „Juventus“ atsakė Dariaus Pakamanio dvitaškiais ir Pauliaus Morkeliūno tritaškiu. Utenos ekipa vėl išsiveržė į priekį – 42:33. Po dar keturių iš eilės „Juventus“ taškų (46:33) Darius Maskoliūnas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, bet ji „Žalgiriui“ pernelyg nepadėjo – po dviejų ketvirčių šeimininkai pirmavo dviženkliu skirtumu (46:36).

Vis dėlto po pertraukos „Juventus“ komandai išlaikyti persvaros nepavyko. Aleksandro Čapino ir D.Šalengos vedamas „Žalgiris“ iš pradžių ištirpdė atsilikimą iki minimumo (47:48), o netrukus rezultatas tapo lygus – 54:54. Tiesa, išsiveržti į priekį ir nutolti D.Maskoliūno auklėtiniams nepavyko. Utenos klubas kibo priešininkams į atlapus ir prieš lemiamą mačo dalį atsiliko tik dviem taškais – 64:66.

Atkakliai prasidėjusioje ketvirto ketvirčio pradžioje pirmavo tai viena, tai kita komanda. Tiesa, 34-ąją minutę svarstyklės buvo pasvirusios į „Žalgirio“ pusę – 72:71. Ekipos ėmė sunkiau rinkti taškus, bet tai parankiau buvo žalgiriečiams. Svečiai iš Kauno nedideliais žingsniais didino skirtumą ir įgijo septynių taškų persvarą – 80:73. Nors likus žaisti kiek daugiau nei minutę LKL vicečempionai turėjo apčiuopiamą aštuonių taškų pranašumą (82:74), „Juventus“ nekėlė baltos vėliavos ir skirtumas ištirpo iki keturių – 78:82. Pasinaudoti dar viena „Žalgirio“ dovanėle šeimininkams nepavyko. Svečiai išvengė papildomos intrigos ir išsaugojo pergalę savo rankose.

„Žalgiris“: D.Šalenga 20, A.Čapinas 15 (7 rez. perd.), A.Milaknis 14, T.Klimavičius 11 (13 atk. kam.), M.Begičius (4 blk.) ir M.Pocius po 10, M.Kalnietis, P.Butkevičius ir M.Delašas po 2.

„Juventus“: T.Gaidamavičius 19 (7 rez. perd.), J.Elvikis ir P.Morkeliūnas po 13, D.Pakamanis 12 (6 atk. kam.), T.Jasiulionis 10 (6 atk. kam.), V.Praškevičius ir Š.Vėlius po 6, G.Matulis 2.

Kitose ketvirtadienio rungtynėse Vilniaus „Perlas“ namie 85:89 nusileido „Šiaulių“ krepšininkams, o Klaipėdos „Neptūnas“ savo arenoje 77:74 nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius