Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 19

„Žalgiryje“ – trys perspektyvūs krepšininkai

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas pasirašė ilgalaikes sutartis su trimis perspektyviais Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjais. Š.Marčiulionio krepšinio akademiją Vilniuje šiemet baigę Augustas Pečiukevičius, Mantas Kadzevičius ir Osvaldas Matulionis nusprendė savo karjeras susieti su legendine Kauno komanda.
„Žalgiris“
„Žalgiris“ investuoja į jaunimą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Giedrius Gustas

„Džiaugiamės, kad geriausios šalies krepšinio mokyklos bendradarbiauja su „Žalgiriu“, – oficialiam „Žalgirio“ interneto puslapiui sakė Kauno klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. – Šiemet lydere tarp mokyklų pripažinta A.Sabonio krepšinio mokykla, kitais metais galbūt tai bus Š.Marčiulionio akademija – vaikinams iš geriausių krepšininkų kalvių Lietuvoje atviras kelias į „Žalgirį“. Šį sezoną naujokai dar nežais pagrindinėje mūsų komandoje, tačiau pradės sportuoti kartu. Kur rungtyniaus, priklausys nuo jų prisitaikymo prie mūsų sistemos.“

Visi trys jaunuoliai šiuo metu pluša Europos čempionatui besiruošiančios Lietuvos jaunių rinktinės stovykloje. M.Kadzevičius ir A.Pečiukevičius šioje rinktinėje rungtyniavo ir pernai, būdami metais jaunesni už varžovus. Tuomet lietuviai tapo Europos vicečempionais.

Prieš porą metų žaisdami savo amžiaus jaunučių čempionate visi trys naujokai buvo Lietuvos rinktinės lyderiai ir iškovojo Europos pirmenybių bronzos medalius.

Jaunieji krepšininkai jau yra įgavę ir šiokios tokios patirties kovodami vyrų krepšinyje. Praėjusį sezoną trijulė atstovavo NKL rungtyniaujančiai Vilniaus KK „Akademijos“ komandai ir pelnydavo po daugiau nei 10 taškų.

„Malonu, kad sugebame išugdyti žaidėjus, kurie sudomina aukščiausio lygio komandas. Toks žingsnis rodo, kad tiek Š.Marčiulionio akademijoje, tiek mūsų klube žaidžiantys krepšininkai yra ruošiami ne tik Vilniaus, bet visos Lietuvos krepšinio klubams“, – sakė KK „Akademijos“ klubo direktorė Raimonda Rutkauskaitė.

Vienu talentingiausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų laikomas septyniolikmetis 190 cm ūgio A.Pečiukevičius praėjusiame sezone vidutiniškai pelnydavo 11,2 taško ir atlikdavo 5 rezultatyvius perdavimus. Septyniolikmetis 196 cm ūgio O.Matulionis NKL čempionate įmesdavo 12,8 taško ir atkovodavo 6,1 kamuolio, aštuoniolikmetis 192 cm ūgio M.Kadzevičius pelnydavo 12,7 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius