Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

„Lietuvos rytas“ liko už „Top-16“ borto (nuotraukos, statistika, komentarai)

Paskutinėse, lemiamose, Eurolygos B grupės rungtynėse Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai nesugebėjo sau atverti kelio į kitą etapą. Trečiadienį jie savo aikštėje po atkaklios kovos 71:73 (13:20, 22:13, 12:22, 24:18) pralaimėjo ispanų Malagos „Unicaja“ ekipai ir, grupėje užėmę penktą vietą, neįšoko į nuvažiuojantį „Top-16“ varžybų traukinį.
Rungtynių akimirka
Pirmose tarpusavio rungtynėse pergalę 91:84 šventė „Unicaja“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos čempionų nebūtų išgelbėjęs ir kitų B grupės rungtynių rezultatas. Turkų Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkai išvykoje užtikrintai 75:60 nugalėjo autsaiderę Orleano „Entente“ komandą ir, pagal geresnį taškų santykį aplenkę „Lietuvos ryto“ ekipą, B grupėje užėmė ketvirtą vietą bei pateko į kitą etapą.

Kitose B grupės rungtynėse graikų Pirėjo „Olympiacos“ namie 81:60 įveikė serbų Belgrado „Partizan“. Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Linas Kleiza. Jis per 22 minutes pelnė 14 taškų (5/10 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 6/8 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.

Dvikovos pradžioje jaudulio kaustomi vilniečiai dažnai klydo, prastai pataikė ir leido varžovams spurtuoti 4:15, tačiau šalto dušo nupilti atsigavo ir jau antro kėlinio viduryje išlygino žaidimą – 24:24. Įpusėjus rungtynėms jiems pavyko išsiveržti į priekį 35:33, tačiau pagrindinė kova buvo dar prieš akis.

Po pertraukos aikštės šeimininkai spurtavo 39:35, tačiau „Unicaja“ nesnaudė ir pasinaudodama vilniečių klaidomis bei itin prastu pataikymu vėl išsiveržė į priekį 41:53. Rimo Kurtinaičio auklėtiniams pavyko pavyti varžovus, tačiau pabaigoje pritrūko sėkmės.

„Lietuvos ryto“ komanda laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:27, tačiau kone dvigubai daugiau klydo – 25:14. Vilniečių prastesnis buvo ir dvitaškių pataikymo procentas – 55:63. Malagos komandai 17 taškų pelnė Georgas Printezis, 15 – Omaras Cookas.

R.Kurtinaičio auklėtiniams nepavyko atsirevanšuoti Malagos ekipai už pralaimėjimą pirmose tarpusavio rungtynėse išvykoje 84:91. „Top-16“ varžybose komandos bus suskirstytos po keturias į keturias grupes ir sausio 27 – kovo 11 dienomis kovos dėl patekimo į ketvirtfinalį.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris:

„Labai gaila, kad baigėme pasirodymą Eurolygoje. Stengėmės, kiek galėjome, bet pernelyg dažnai klydome. Laimėti Eurolygos rungtynes padarius 25 klaidas neįmanoma. Prie to prisidėjo ir jaudulys, ir nuovargis – atsakingiausias rungtynes žaidžia 7–8 žaidėjai. Užtenka Bojano Popovičiaus pavyzdžio – nepatempė, o kitiems žaidėjams trūksta meistriškumo. Pačioje pradžioje norėjome įgyti pranašumą, tačiau atsitiko atvirkščiai. Vidas Ginevičius sužaidė pusė velnio. Viskas susideda iš smulkmenų. Atvirai pasakius, man sunku žaidėjams išaiškinti, kaip elgis kiekvienu momentu. Jie yra jauni, tik pradeda karjerą. Ar turėjome planą per paskutinę ataką? Mesti turėjo Martynas Gecevičius, nes jis yra puolimo smaigalys. Deja, per 7 sekundes nesugebėjome persivaryti kamuolio. Tai individualus meistriškumas, to mes ir pristigome.“

Aito Garcia Renesesas, Malagos „Unicaja“ treneris:

„Praėjusią savaitę mums pavyko patekti į kitą Ispanijos taurės varžybų etapą, tad šiek tiek atsipalaidavome. Nepaisydami to, žaidėme susikaupę. Turbūt didesnį spaudimą jautė „Lietuvos ryto“ komanda. Psichologiškai tai mums suteikė pranašumą, nes mūsų niekas nespaudė. Rungtynės buvo labai atkaklios ir lygios, bet pabaigoje mums tiesiog labiau pasisekė.“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
ŽaidėjasMinutėsTaškaiAtk. kam.Rez. perd.KlaidosNaud. balai
Bojanas Popovičius2523550
Steponas Babrauskas21123024

Dejanas Borovnjakas

230104-6
Milko Bjelica241873324
Martynas Gecevičius371934522
Donatas Zavackas1003203
Artūras Jomantas30694510
Justas Sinica------
Aronas Baynesas1362005
Vidas Ginevičius1682206

 

B grupės lentelė
V.KomandaR.P.Pr.+/-
1.„Olympaicos“108297
2.„Unicaja“10739
3.„Partizan“1055-12
4.„Efes Pilsen“104615
5.„Lietuvos rytas“1046-43
6.„Entente“1028-66

Rungtynių eiga

Starto penketai

„Lietuvos rytas“: M.Gecevičius, D.Borovnjakas, V.Ginevičius, M.Bjelica, A.Jomantas.

„Unicaja“: O.Cookas, G.Printezis, C.Jimenezas, R.Archibaldas, T.Deanas.

Pirmas kėlinys

Gera  naujiena aikštės šeimininkams – jų gretose registruotas ir žais komandos kapitonas Stepas Babrauskas, o prieš rungtynes gimtadienio proga pasveikintas trenerio asistentas Robertas Kuncaitis. Dvikova prasidėjo truputį chaotiškai – komandos apsikeitė klaidomis ir taikliais metimais – 2:2.

V.Ginevičius gauna antrą pražangą, o svečiai po dviejų sėkmingų atakų išsiveržia į priekį 4:8. Stringa vilniečių puolimo mechanizmas, į aikštę išeina B.Popovičius. Po dar vieno taiklaus G.Printezio metimo R.Kurtinaitis prašo minutės pertraukėlės. Aikštės šeimininkai ir toliau klysta, o varžovai įpusėjus kėliniui didina pranašumą – 4:13.

Taškų badą nutraukia M.Gecevičius. Po jo tritaškio – 7:15. R.Kurtinaičio auklėtiniai vis dar neranda būtų, kaip įveikti kietą varžovų gynybą: klysta arba nesugeba suregzti atakos per jai skirtą laiką. Po trijų sėkmingų aikštės šeimininkų atakų skirtumas mažėja iki 4 taškų – 13:17, tačiau pirmą kėlinį ispanų komanda laimi 13:20.

Antras kėlinys

„Lietuvos ryto“ komanda suaktyvina veiksmus gynyboje, tačiau klysta puldami. Vilniečiai pyksta ant savęs, kad nepataiko iš dėkingų padėčių. Po S.Babrausko ir M.Bjelicos dvitaškių – 17:20. S.Babrauskas sugeba užvesti komandą – pataiko dvitaškį, po to perima kamuolį. Vilniečiai ir toliau klysta, tačiau stringa ir „Unicaja“ puolimas – 20:21. A.Jomantas baudos metimais lygina ir persveria rezultatą vilniečių naudai 22:21.

Vilniečiai spurtuoja 24:21, tačiau O.Cookas smeigia taiklų tritaškį – 24:24. Prasideda atkakli kova taškas į tašką, nė vienai komandai nepavyksta išsiveržti į priekį daugiau nei dviem taškais. Po S.Babrausko tritaškio pasibaigus dviem kėliniams pirmauja „Lietuvos ryto“ komanda – 35:33.

Trečias kėlinys

Po pertraukos G.Printezis dvitaškiu lygina rezultatą 35:35. B.Popovičius šauna pro šalį trečią savo tritaškį, tačiau jo metimą pataiso A.Jomantas. M.Bjelica didina persvarą 39:35, tačiau ispanai neketina paleisti aikštės šeimininkų. Po O.Cooko tritaškio – 41:40. T.Deanas pelno 3 taškus, vilniečiai klysta, G.Printezis įmeta abu baudos metimus ir įpusėjus kėliniui svečiai vėl priekyje 41:47.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai ir toliau neranda būdų, kaip pelnyti taškus, „Unicaja“ pirmauja jau 8 taškais – 41:49. B.Popovičius šauna pro šalį,  A.Lima krauna kamuolį iš viršaus, dar dvitaškį prideda G.Printezis ir svečių pranašumas auga – 41:53. Taškų badą tritaškiu nutraukia M.Gecevičius, netrukus tolimą metimą smeigia ir V.Ginevičius. Po trijų kėlinių Malagos komanda pirmauja 47:55.

Ketvirtas kėlinys

M.Gecevičius įsūdo tritaškį, S.Babrauskas pelno dvitaškį ir skirtumas tirpsta iki 3 taškų – 52:55. Vilniečių spurtą gesina G.Printezis, tačiau įsišaudo aikštės šeimininkų snaiperiai. Po S.Babrausko tritaškio 55:57, arenoje kurtinantis triukšmas. Svečiai kamuolį į rankas bruka savo lyderiui G.Printeziui, tačiau ir šis nėra geležinių nervų – klysta.

M.Bjelica krauna kamuolį iš viršaus su pražanga. Po jo taiklaus baudos metimo vilniečiai vėl priekyje 60:58. Varžovai klysta, tačiau tuo pasinaudoti R.Kurtinaičio auklėtiniams nepavyksta. T.Deanas tritaškiu vėl persveria rezultatą „Unicaja“ naudai. Įpusėjus ketvirčiui – 60:61.

V.Ginevičius smeigia tritaškį, tačiau puolime prasižengia D.Borovnjakas – 63:64. Vilniečiai klysta du kartus iš eilės, ispanų komanda tuo pasinaudoja ir išsiveržia į priekį 63:68. D.Borovnjakas prasižengia penktą kartą.  Varžovai sutankino gynybą, laiko lieka kiek daugiau nei minutė – 65:70.

M.Gecevičius pataiko abu baudų metimus, vilniečiai atkovoja kamuolį, iš viršaus krauna A.Baynesas – 69:70. Paskutinę varžovų ataką prasižengdamas stabdo V.Ginevičius. O.Cookas sumeta abu baudų metimus – 69:72. O.Cookas likus žaisti 7 sekundes pražanga stabdo V.Ginevičių. Šis sumeta abu baudų metimus – 71:72. O.Cookas vėl įmeta vieną baudą, tačiau vilniečiai nespėja per likusį laiką suregzti atakos. „Lietuvos rytas“ pralaimėjo rezultatu 71:73.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius