Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 03

Sezono Eurolygoje pabaigos nenorintis A.Butkevičius: „Reikia pradėti nuo vienos pergalės“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje laikys trečiųjų Eurolygos atkrintamųjų rungtynių su „Barcelona“ egzaminą. Po dviejų pirmų mačų varžovų aikštėje 0:2 atsiliekantys žalgiriečiai sieks sušvelninti serijos rezultatą ir pratęsti sezoną Eurolygoje.

Prieš būsimą susitikimą apie būsimą rungtynių atmosferą bei jų svarbą su „Žalgiris TV“ kalbėjosi puolėjas Arnas Butkevičius.

„Esame susikaupę, ruošiamės rungtynėms kaip įprastai. Aišku, laukiame dvikovos, nes žaisime savo arenoje, žinome, kiek susirinks sirgalių, kokia turėtų būti įspūdinga atmosfera. Visi stengiasi neįsileisti per daug emocijų. Juntamas susikaupimas ir laukiame rungtynių“, – teigė A.Butkevičius.

Pirmajame serijos susitikime Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje žalgiriečiai varžovams nusileido skaudžiu skirtumu (69:91). Pagerinę žaidimą Kazio Maksvyčio auklėtiniai antrajame susitikime serijoje rimtai kibo į atlapus Šarūno Jasikevičiaus treniruojam klubui, tačiau šeimininkai laimėjo susitikimą rezultatu – 89:81.

A.Butkevičiaus teigimu, „Žalgiris“ turi būtinai pagerinti gynybą prieš komandą, kuri serijoje renka vidutiniškai po 90 taškų.

„Turime pasidaryti tinkamas išvadas, kurias ir padarėme. Belieka viską įgyvendinti rungtynėse. Vis tiek didžioji dalis mūsų problemų slypi gynyboje, nemažai šnekame apie tai. Sieksime tuos dalykus ištaisyti, – tvirtino A.Butkevičius. – Tai ir komandinė gynyba, kas išeina iš mūsų taktikos. Yra nesusikalbėjimo susikeitimo gynyboje. Antrose rungtynėse nesusikalbėjimo jau buvo mažiau. Siektinas dalykas yra tai, kad to nesusikalbėjimo apskritai nebūtų. Matome, kad norėdami žaisti su „Barcelona“ turime būti ties savo potencialo riba. To mums dar šiek tiek trūksta.“

zalgiris.lt nuotr./Arnas Butkevičius ir Dovydas Giedraitis
zalgiris.lt nuotr./Arnas Butkevičius ir Dovydas Giedraitis

„Žalgiris“ pasitinka dar vienas Eurolygos rungtynes Kaune, kuriose komandą palaikys pilnutėlė arena. Pergalės atveju kauniečiai jau penktadienį žaistų dar vieną susitikimą tiek serijoje, tiek savų žiūrovų akivaizdoje.

A.Butkevičius tikino, kad žalgiriečiai supranta, koks svarbus yra šis serijos mūšis.

„Visi puikiai supranta ir nereikia nieko skaičiuoti – jeigu pergalės neiškovosime, mūsų Eurolygos sezonas baigsis. Tokios motyvacijos ir užtenka. Reikia pradėti nuo vienos pergalės, kad turėtume galimybę kovoti toliau“, – aiškino žalgirietis.

VIDEO: A.Butkevičius: „Turime būti ties savo potencialo riba“

Eurolygos ketvirtfinalio serijos trečiosios rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės trečiadienį 19.44 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius