-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 30

A. Vainauskas: FIBA gali diskvalifikuoti Mozambiką ar Zambiją, bet kad į Rusiją taip iššautų...

„Utenos“ ir buvęs Rusijos moterų rinktinės treneris Alfredas Vainauskas netiki, kad Rusijos vyrų rinktinė negalės dalyvauti Europos pirmenybėse.
Alfredas Vainauskas
Alfredas Vainauskas / „Scanpix“ nuotr.
Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) diskvalifikavo Rusiją. Šios šalies krepšinio federacija (RFB) gavo FIBA laišką, kuriame pranešama, kad visos Rusijos rinktinės yra šalinamos iš tarptautinių turnyrų.

Tiesa, viena išimtį rusams FIBA padarė. Rytoj prasidedančiame Europos čempionate, kaip ir buvo planuota, startuos Rusijos 18-mečių merginų rinktinė.
  FIBA rusus diskvalifikavo dėl neaiškumų šalies krepšinio federacijos vadovybėje. Mat pagal birželį įvykusį Maskvos Chamovnikų teismo sprendimą, nuo 2013-ųjų federacijos prezidente buvusios Julijos Anikejevos įgaliojimai pripažinti neteisėtais. Teismas, į kurį kreipėsi vienas Rusijos krepšinio federacijos narių, Permės regioninė krepšinio federacija, nurodė RFB per 60 dienų surengti naujus prezidento rinkimus.

„Pirmas nesusipratimas buvo, kai iš federacijos vadovo posto patraukė RFB vadovą Aleksandrą Krasnenkovą. Visa tai buvo surišta su politika, su Kremliumi ir su Rusijos prezidento administracijos ir VTB Jungtinės lygos vadovu Sergejumi Ivanovu.  Ir tada prasidėjo kova. O jos atgarsiai buvo Rusijos rinktinių – ir mano vadovaujamos moterų, ir vyrų – pasiekimai. Tokia stipri krepšinyje šalis, kaip Rusija, nieko per tą laiką neiškovojo. Susidėjo daug niuansų. RFB buvo nepaklusni FIBA, buvo minima ir korupcija“, – komentavo įvykius Rusijos krepšinyje ir FIBA sprendimą Lietuvos čempionės „Utenos“ moterų krepšinio komandos vyriausiasis treneris Alfredas Vainauskas.

Rusijos krepšinio reikalus A. Vainauskas išmano gana neblogai. 2012-2013-aisiais jis treniravos šios šalies moterų rinktinę.

RFB diskvalifikacija reiškia, kad jeigu kas nors nepasikeis, rusai negalės dalyvauti ir šių metų Europos vyrų krepšinio čempionate, prasidėsiančiame rugsėjo 5 dieną.

A. Vainauskas yra įsitikinęs, kad taip nebus.

„Aš nemanau, kad ta diskvalifikacija tęsis ilgai. Rusija susiims ir tikrai nebus taip, kad jos vyrų rinktinė nedalyvautų Europos čempionate. Su FIBA kalbėsis Sergejus Černovas, senas, visiems pažįstamas funkcionierius, kuris turėtų surasti išeitį.

S. Černovas Rusijos krepšinio federacijai vadovavo nuo 2003-iųjų iki 2010-ųjų metų.

Bet kokiu atveju „Utenos“ treneriui šiandieninis FIBA sprendimas buvo netikėtas.

„Galima tikėtis, kad gali diskvalifikuoti Mozambiką ar Zambiją, bet kad į Rusiją taip iššautų... Aišku, kad rusai buvo ne kartą FIBA įspėti, bet nereagavo, kol pagaliau FIBA iššovė“, – kalbėjo A. Vainauskas.

Skirtingai nei kur kas didesnę įtaką turinti tarptautinė futbolo federacija FIFA, ne kartą taikiusi panašias sankcijas savo narėms, FIBA  bent jau Europos šalies, diskvalifikavusi iki šiol nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius