Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 10

Ar „Barcelona“ po 6 metų pertraukos iškovos Ispanijos Supertaurę?

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuriai atstovauja lietuvis Rokas Jokubaitis savaitgalį sieks iškovoti pirmąjį šio sezono trofėjų – Ispanijos Supertaurę.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tenerifėje vyksiančiose varžybose, be Katalonijos klubo, jėgas išbandys Madrido „Real“, „Valencia“ ir Tenerifės „Lenovo“ krepšininkai. Šeštadienį pirmajame pusfinalyje „Barcelona“ kovos su „Valencia“, o kitame – „Real“ su „Lenovo“. Porų nugalėtojai sekmadienį susitiks finale, o pralaimėję komandos varžysis dėl trečiosios vietos.

„Barcelona“ ekipai neseniai nepavyko laimėti Katalonijos taurės turnyro. Š.Jasikevičiaus auklėtiniai finale netikėtai 70:81 neatsilaikė prieš Manresos „Baxi“.

Ispanijos Supertaurę „Barca“ paskutinį kartą iškovojo 2015-aisiais. Pernai ir užpernai ši Katalonijos komanda lemiamoje dvikovoje nusileido „Real“. Pastarasis yra daugiausia kartų triumfavęs šalies Supertaurės turnyre – šešis. „Barcelona“ krepšininkai nugalėjo penkis sykius, Vitorijos „Baskonia“ – keturis, „Valencia“ ir „Gran Canaria“ – po vieną.

Šiose varžybose dalyvauja Ispanijos čempionas, Karaliaus taurės („Copa del Rey“) savininkas, pernykštis Supertaurės laimėtojas ir turnyro šeimininkai. Kadangi „Barcelona“ praėjusį sezoną triumfavo ir šalies pirmenybėse, ir Karaliaus taurės varžybose, tuomet pagal nuostatus į Supertaurės turnyrą patenka Ispanijos čempionate aukštesnę vietą užėmusi ekipa. Praėjusį sezoną antras liko „Real“, trečia buvo „Lenovo“, o ketvirta – „Valencia“. Šiai komandai ir atiteko kelialapis.

Be Š.Jasikevičiaus ir R.Jokubaičio, „Barcelona“ gretose yra ir daugiau Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamų veidų. Vyriausiojo trenerio asistentais dirba Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis, rungtyniauja du kiti buvę žalgiriečiai Brandonas Daviesas, Nigelis Hayesas bei buvęs Vilniaus „Ryto“ krepšininkas Nicolasas Laprovittola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius