Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26

Beprotiška „Žalgirio“ kelionė – NBA ritmu

Sezonas Eurolygoje prasidėjo spalio 12-ąją, bet Kauno „Žalgirio“ krepšininkai būtent nuo šios savaitės pasileido į beprotišką kelionę NBA ritmu. Trečiojo turo rungtynėmis su Stambulo „Fenerbahče“ išbandysime vieną pagrindinių Eurolygos naujovių – atkarpų su dvejomis rungtynėmis per vieną savaitę tvarkaraštį.
„Žalgirio“ treniruotė Stambule
„Žalgirio“ treniruotė Stambule / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Eurolyga | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 20:45 | Stambulas

Mažiausiai 36 LKL reguliariojo sezono rungtynės, mažiausiai 30 Eurolygos reguliariojo sezono mačų, greičiausiai 3 Karaliaus Mindaugo taurės susitikimai, jei viskas gerai – bent 10 LKL atkrintamųjų varžybų dvikovų.

Taigi, „Žalgirio“ 2016-2017 sezoną gali laukti maždaug 79 rungtynės. Palyginimui, NBA klubai per reguliarųjį sezoną sužaidžia 82 susitikimus.

Šie skaičiai „Žalgirio“ kasdienybėje virsta į varginantį kelionių ir skrydžių maratoną.

Beprotiškos savaitės su dviem susitikimais Eurolygoje atveju, realybėje viskas atrodo maždaug taip: penktadienį mačas namuose su Vitorijos „Baskonia“, LKL vicečempiono Klaipėdos „Neptūno“ iššūkis sekmadienį, išvyka į Stambulą ir „Fenerbahče“ egzaminas trečiadienio vakarą, ankstyvas rytinis skrydis į Lietuvą ketvirtadienį, Tel Avivo „Maccabi“ viešnagė „Žalgirio“ arenoje penktadienio vakarą, išvyka į Kėdainius sekmadienį.

Per 7 dienas tarp dviejų Eurolygos penktadienių – 4 mačai.

Susipakavę po rungtynių „Ulker sports“ arenoje, žalgiriečiai sugrįš į viešbutį maždaug 24 val. vietos laiku. Kai skrydis namo į Lietuvą – 8 val. ryto, kas reiškia išvyką į oro uostą 5-6 val. ryto ir beveik bemiegę naktį.

Gerai bent tiek, kad Eurolygos tvarkaraštis sudėliotas taip, jog komandos per beprotišką Eurolygos savaitę niekada nežais dviejų susitikimų svečiuose – vienas vyks išvykoje, kitas namuose. Be to, Eurolygos klubai niekada nežais dvejų rungtynių iš eilės per dvi dienas – bus bent vienos dienos tarpas.

Toks tvarkaraštis reikalauja ne tik daug fizinių žaidėjų jėgų, bet ir strategijos.

O strategavimo darbus „Žalgiris“ pradėjo dar vasarą, kai sukomplektavo lygiavertę komandą ir už dvyliktuko prie savęs pasiliko dar du jaunus žaidėjus (Paulius Valinskas, Martynas Varnas), turint juos visada bus galima patausoti lyderius lengvesnėse LKL rungtynėse.

Pavyzdžiui, Eurolygoje nerungtyniaujantis Isaiah Hartensteinas LKL pirmenybėse gauna pasireikšti vid. po 15 minučių (renka vid. 5,5 taško) ir dažniausiai leidžia atsipūsti vyriausiam komandos nariui Robertui Javtokui.

„Stengiamės daryti daugiau vaizdo peržiūrų, nenuvarginti žaidėjų, kad jie turėtų energijos. Toks grafikas, mes jo nepakeisime. Visada sakome, kad norime daugiau rungtynių. Taip bus dabar“, – dėl tvarkaraščio nesikrimto Šaras.​

Ž.Obradovičius: Tiesiog dabar reikia priprasti prie kitokio ritmo, bet galutinis rezultatas – puikus.

Panašios nuomonės yra Stambulo „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius. Aišku, jis dar ramesnis už Šarą, nes turkų piniginė buvo triskart storesnė už „Žalgirio“, o tai reiškia tvirtesnį atsarginių suolą iš kokybiškesnių žaidėjų.

Ž.Obradovičius tikina, kad toks tvarkaraštis tik dar naudingesnis Eurolygai, o vienintelis rūpestis bus išspręstas su laiku – kaip greičiau prisitaikyti prie naujovės.

„Mums visiems tai bus kažkas naujo ir visiems reikės laiko įsivažiuoti, – 24sek Stambule pasakojo Stambulo klubo treneris. – Visi ant to paties lapo: daug kelionių, rungtynių, todėl bus nelengva. Bet Eurolygai tai tik į naudą, nes mums reikėjo daugiau aukšto lygio rungtynių. Tai fantastika. Tiesiog dabar reikia priprasti prie kitokio ritmo, bet galutinis rezultatas – puikus.“

Beprotišką savaitę „Žalgiris“ įpusėjo su dviem pergalėmis. Ar ši įtempta kelionė bus vainikuota dar viena Stambule?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius