Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

Darjušas Lavrinovičius apie žaidimą rinktinėje: „Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi“

Prieš porą savaičių Jonas Kazlauskas lankė Darjušą Lavrinovičių ir Rimantą Kaukėną Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klube. Tačiau tiesaus atsakymo dėl nacionalinės komandos nesulaukė. Šį sezoną neblizgantys rinktinės kandidatai pastūmėjo J.Kazlauską domėtis labiausiai patyrusių krepšininku pagalba. Bet jų karjerą dabar diktuoja sveikata. „Planų nėra. Dabar reikia išlikti sveikam ir kuo labiau padėti komandai“, – 24sek sakė D.Lavrinovičius, su „Grissin Bon“ Italijoje pažymėjęs reguliariojo sezono pabaigą.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / „Scanpix“ nuotr.

Sveikata šiuo metu – labai aktualus klausimas D.Lavrinovičiui. 36-erių lietuvis gydėsi menisko traumą, dėl kurios nežaidė daugiau nei du mėnesius.

Po traumos Darjušas sužaidė dvejas rungtynes, kuriose rungtyniavo vid. po 12,5 minutės. „Grissin Bon“ trenerių štabas, kuriame dirba ir Donatas Slanina, ruošia vieną lyderių atkrintamosioms varžyboms.

„Treneris pataupė. Mane jis vertina ir pasitiki. Labai tikisi, kad atkrintamosiose daugiau padėsiu komandai. O aš nenoriu rizikuoti. Nebuvo reikalo po traumos žaisti po 20-30 minučių. Reikia dar apsiprasti, pajusti žaidimą. Būsiu pasiruošęs“, – 24sek patikino Darjušas, kurio rezultatyvumo ir naudingumo vidurkis šį sezoną siekia 10,1 taško ir 10,6 naudingumo balo vos per 16 minučių.

Treniruotėse aukštaūgis jaučiasi gerai. Tiesa, aikštėje dar reikia kompensuoti praktikos trūkumą – lietuvis kiek atprato nuo komandos draugų.

„Operacijos padariniai dar jaučiasi, bet nėra taip, kad man trukdytų“, – sakė Darjušas.

Ketvirtfinalio kovos su Sasario „Dinamo“ – komanda, kuriai „Grissin Bon“ praėjusį sezoną nusileido finale, startuos šeštadienį.

Priekinės linijos mįslės

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Būtent Emilijos Redžą finale 4-3 finale nuskriaudęs „Dinamo“ ir atkrintamosios varžybos dabar yra pagrindinis D.Lavrinovičiaus susitelkimo objektas. Planams dėl Lietuvos rinktinės – dar ne laikas.

„Nėra planų, – paklaustas apie pirminius planus dėl Lietuvos rinktinės, 24sek sakė D.Lavrinovičius. – Dabar reikia išlikti sveikam ir kuo labiau padėti komandai.

Visą sezoną gerai jaučiausi, gerai atrodžiau, neblogai žaidžiau. Bet vieną dieną trauma ir viskas. Todėl nelabai gali ką planuoti. Kaip sakoma, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi. Reikia pirma planuotis, kas laukia artimiausiu metu“.

Pats D.Lavrinovičius anksčiau yra minėjęs, kad Lietuvos krepšinyje jau yra už jį geresnių ir vertesnių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse galinčių žaisti aukštaūgių. Bet J.Kazlauską dairytis atsarginio plano skatina nežinomybė dėl priekinės linijos.

Kiek kartų klausiau, ką vartoja, kaip jis taip išsilaiko, bet man to Rimas neatskleidžia.

Nežinia, ar nacionalinei komandai galės padėti Donatas Motiejūnas. Niekas negali žinoti, kur nuves Domanto Saboniai keliai už Atlanto – į pasiruošimą debiutiniam NBA sezonui, ar į Braziliją.

D.Lavrinovičius yra iš tų aukštaūgių, kuris galėtų rungtyniauti ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. O joje, už Pauliaus Jankūno, teoriškai gali atsiverti didžiulė spraga.

Kitas nepalankus Darjušui faktorius – Italijos čempionato tvarkaraštis. Teoriškai, Italijos pirmenybės jam gali užsitęsti iki birželio 15-osios. Tai reiškia, kad iki pirmosios rinktinės stovyklos D.Lavrinovičius turėtų tik penkias laisvas dienas.

Nepamirškime, kad Darjušui lapkritį sukaks 37-eri ir kokia jo traumų istorija. Poilsis vasarą tokiems krepšininkams gyvybiškai svarbus.

„Taip jau yra, kad po Italijos čempionato trūksta poilsio. Bet manau, kad kiekviena rinktinė duos pailsėti porą savaičių. Aišku, daug kas priklauso nuo amžiaus, žmogaus būsenos, vaidmens tą sezoną. Tvarkaraštis nedėkingas, bet negali verkšlenti. Toks darbas“, – teigė D.Lavrinovičius.

Taigi, panašią poziciją išgirdo ir J.Kazlauskas, lankęs Italijoje žaidžiančius rinktinės kandidatus balandžio pabaigoje.

„Treneris aplankė pasiteirauti, kaip sveikata. Konkrečiai nieko nešnekėjome. Paprasčiausiai pavakarieniavome, nuvedėme į rungtynes ir tiek, – apie susitikimą nedaugdžodžiavo D.Lavrinovičius. – Vis tiek, nesame atitrūkę nuo rinktinės. Tiek metų dirbome kartu ir gerai vieni kitus pažįstame“.

D.Lavrinovičius pastarąjį kartą rinktinėje žaidė 2014-ųjų pasaulio čempionate Ispanijoje. Jo brolis Kšištofas jau paskelbė, kad karjerą nacionalinėje komandoje baigė.

Kaukėno jaunystės eliksyras

„Facebook“ nuotr./Donatas Slanina, Darjušas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Slanina, Darjušas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas

Tokiais pareiškimais kaip brolis Darjušas nesimėto. Bet visos mintys apie rinktinę – po sezono. O dabar su Rimantu Kaukėnu jis sieks padovanoti Emilijos Redžui išsvajotąjį čempionų titulą.

„Pirma, reikia įveikti Sasario „Dinamo“, o paskui žiūrėsime, kokioje mes psichologinėje būsenoje, kokioje situacijoje ir kaip atrodome. Milano „Emporio Armani“ irgi ne pačioje geriausioje formoje. Viskas įmanoma“, – nekantraudamas atkrintamąsias pasitinka D.Lavrinovičius.

Manau, meilė krepšiniui yra pagrindinė priežastis, kodėl šiuo metu Rimas yra vienas geriausių veteranų pasaulyje.

Jiedu su R.Kaukėnu, atrodo, nesensta aikštėje.

R.Kaukėnas Italijos čempionato reguliarųjį sezoną baigė skambiu akordu – pelnydamas 19 taškų ir atvesdamas „Grissin Bon“ į pergalę prieš Bolonijos „Virtus“ 82:78.

39-erių R.Kaukėnas, apie karjeros rinktinėje pabaigą pranešęs dar po 2012-ųjų olimpiados Londone, šį sezoną irgi neišvengė traumų, bet fiksavo solidų 13,6 taško vidurkį.

„Kiek kartų klausiau, ką vartoja, kaip jis taip išsilaiko, bet man to Rimas neatskleidžia, – juokavo D.Lavrinovičius. – Bet manau, kad pagrindinė priežastis ta, kad jis myli savo darbą ir atsiduoda šimtu procentų. Manau, tai pagrindinė priežastis, kodėl šiuo metu jis yra vienas geriausių veteranų pasaulyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius