Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 22

Dėl mamos pasistengusio M.Fosterio žinutė „Ryto“ sirgaliams: „Noriu čia likti“

Marcusas Fosteris trečiadienio vakarą į aikštę ėjo su misija – amerikietis turėjo labai rimtą priežastį padaryti viską, kad Vilniaus „Rytas“ patektų į FIBA Čempionų lygos kitą etapą.
Marcusas Fosteris
Marcusas Fosteris / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos čempionai lemiamose H grupės rungtynėse 85:78 palaužė titulą ginančią Tenerifės „Lenovo“ komandą ir ne tik pateko į kitą etapą, bet ir pačiupo antrąją vietą grupėje, nes kitose rungtynėse dovanėlę „Rytui“ įteikė Vassilio Spanoulio treniruojamas Atėnų „Peristeri“ klubas.

„Tai buvo labai svarbi pergalė. Laikėmės žaidybinio plano, žinojome, ką turime padaryti, kad žengtume į kitą etapą. Tai vienos pirmųjų rungtynių, kai sužaidėme gerai visas 40 minučių, – po pergalės džiaugėsi pagrindinis jos kalvis M.Fosteris. – Ankstesnėse rungtynėse mums nepavykdavo sėkmingai sužaisti daug atakų iš eilės tiek puolime, tiek gynyboje. Šiandien jie pataikė kelis sunkius metimus, bet mes dėl to nenukabinome nosių, mes vis rasdavome būdą, kaip sugrįžti.

Masiulis, Echodas, Evaldas, Jarvis kovojo, visi norėjo laimėti ir aukojosi gynyboje. Niekada nepasidavėme, nors turėjome pranašumą įpusėjus rungtynėms, antroje pusėje žaidėme dar geriau.

Kalbėjome apie tai, kad jie gera komanda, kad jie surengs spurtą. Bet mes tiesiog laikėmės plano, gerai dalinomės kamuoliu, susikūrėme laisvus metimus. Žaisti „Jeep“ arenoje visada yra nuostabu, kai susirenka tiek mūsų sirgalių. Jie mums suteikia papildomos energijos, mums žymiai smagiau žaisti tokioje atmosferoje.“

Visą sezoną „Rytą“ į priekį vedantis gynėjas pradėjo rungtynes dviem tritaškiais, o galiausiai puldamas pasižymėjo 21 tašku (4/8 dvit., 3/9 trit., 4/6 baud.) ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Po mačo jis pasiuntė smagią žinutę „Ryto“ sirgaliams, pareikšdamas, jog nori likti Vilniuje iki sezono pabaigos, bei atskleidė, kas jį taip motyvavo prieš lemiamas rungtynes.

„Visada sakiau, kad noriu čia likti iki sezono pabaigos. Keliu aukštus tikslus, – sakė M.Fosteris. – Man tai buvo svarbios rungtynės, nes atvyksta mano mama, o ji niekada nematė manęs žaidžiančio Europos turnyruose. Norėjau, kad užsitikrintume antrąją vietą ir ji galėtų mane išvysti bent du kartus, kai atvyks čia kitą savaitę. Dėl to džiaugiuosi labiausiai kalbant apie sezono tęsinį su „Rytu“.“

Iš Kanarų salų atvykusią Tenerifės komandą „Ryto“ vedlys baudė ne tik taškais ar perdavimais.

Per visą ligšiolinį sezoną, įskaitant ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“), ir FIBA Čempionų lygos turnyrus, M.Fosteris buvo perėmęs tik 5 kamuolius ir atlikęs 3 blokus per 16 rungtynių.

Bet trečiadienio vakarą sausakimšoje „Jeep“ arenoje jo gynyboje buvo visur – rungtynes amerikietis užbaigė su 3 perimtais kamuoliais ir net 4 blokais.

„Nemanau, kad kada nors esu blokavęs keturis metimus per savo karjerą, – net pats savo pasiekimu stebėjosi M.Fosteris. – O dar ir laimėjus jausmas nuostabus.“

Negana to, kad baudė varžovus blokais, „Ryto“ legionierius dar išrašė ir „stogą“ varžovų bokštui – 216 cm ūgio kartvelui Giorgiui Šermadiniui.

„Mačiau, kad jis jau ruošiasi suktis ir mesti, tad manau, kad tiesiog ištaikiau geriausią momentą, pašokau. Tiesiog stengiausi gerai sužaisti dėl komandos, džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti blokais“, – sakė „Ryto“ monstras.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FIBA Čempionų lyga: Vilniaus „Rytas“ – Tenerifės „Lenovo“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FIBA Čempionų lyga: Vilniaus „Rytas“ – Tenerifės „Lenovo“

Tiesa, ne viskas buvo rožėmis klota, nes trečiojo kėlinio pabaigoje M.Fosteris susidūrė su varžovu ir kurį laiką ėjo šlubčiodamas. Bet po rungtynių amerikietis nuramino sirgalius.

„Man tiesiog pataikė keliu į šlaunį. Skaudėjo, bet nemanau, kad tai kažkas rimta. Manau, kad per kelias dienas tai sugis“, – pranešė geras žinias amerikietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius