Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 03 /19:43

FIBA atmetė Eurolygos bendradarbiavimo pasiūlymą

Antradienį Miunchene baigėsi svarbus FIBA ir Eurolygos vadovų susitikimas. Europa jį pakrikštijo kaip paskutiniuoju bandymu užkasti karo kirvius Europos krepšinyje. Diskusija, trukusi keturias valandas, baigėsi Eurolygos pasiūlymu FIBA'i, kuris buvo atmestas. Pranešama, kad artimiausiu metu abi pusės turėtų susitikti dar kartą.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / „Scanpix“/AP nuotr.

Eurolyga praneša siekianti sukurti ilgalaikius ir tarpusavio pasitikėjimu pagrįstus santykius, vieningą valdybą kartu su FIBA.

Pranešama, kad Eurolyga nori likti Europos klubinio krepšinio lydere ir organizuoti pirmąjį divizioną su 40 komandų – 16 jų būtų Eurolygoje, 24 – Europos taurėje. Antrąjį divizioną rengtų FIBA Čempionų lygos vadovai.

Siūloma, kad tarp šių divizionų galiotų normalus sportinis principas, čempionams pereinant į aukštesnio lygio varžybas. Vis dėlto, FIBA vis dar nori rengti turnyrą, kuris būtų antrasis po Eurolygos, o ne trečiasis.

FIBA'i pasiūlyta dalyvauti Eurolygos valdyme ir sprendimų priėmime, tačiau pasiūlyme teigiama, kad visi Europos klubai galėtų patys rinktis varžybas, kuriose norėtų dalyvauti.

FIBA taip pat turėtų nuimti visas klubams ir nacionalinėms rinktinėms skirtas sankcijas. Eurolygos pranešima teigiama, kad FIBA tokį reikalavimą atmetė.

Eurolyga sutinka su FIBA naująja kalendoriaus sistema, kai rinktinės klubinio sezono metu rinktis žaisti atrankos rungtynių. Vis dėlto Eurolyga nori sukurti sistemą, pagal kurią klubai sulauktų kompensacijų už sezono metu į rinktines išleistus žaidėjus.

Susitikime Eurolygai atstovavo Stambulo „Fenerbahče“, Tel Avivo „Maccabi“, Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius