Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 20

„FIBA Europe“ prezidentas Turgay Demirelis – „Eurobasket 2017“ nebus atiduotas Ukrainai

Baigiantis 2015 metų Europos krepšinio čempionatui jau prasideda kalbos apie kitas Senojo žemyno pirmenybes 2017-aisiais. Dabartinis čempionatas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau tam sutrukdė Rusijos kariniai veiksmai šioje šalyje. Ilgą laiką buvo kalbėta, kad kaip kompensacija ukrainiečiams, „FIBA Europe“ leis šioje šalyje rengti 2017-ųjų turnyrą. Tačiau anot Turgay Demirelio, laikas tam jau praėjo.
Turgay Demirel
Turgay Demirelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Taip, buvo kalbėta apie tokią galimybę, tačiau laikas tam jau praėjo. Politinė situacija šalyje nepasikeitė, arenos nėra statomos. Kiek žinau, Ukrainos ši galimybė jau nebedomina, bet jeigu domintų – jie tai turėtų daryti tuo pačiu keliu, kaip visos federacijos“, – sekmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo „FIBA Europe“ prezidentas Turgay Demirelis.

Anot jo, galimybe organizuoti 2017 metų Europos čempionatą – grupės etapą arba finalinį turnyrą – išreiškė jau 12 skirtingų valstybių. Jų „FIBA Europe“ vadovas neįvardijo.

Anot T.Demirelio, kitas Europos čempionatas greičiausiai bus organizuotas taip pat, kaip šis – keliose skirtingose šalyse. Šių metų turnyras surengtas paskubomis, tačiau buvo ypač sėkmingas.

Taip pat skaitykite: FIBA laukia paraiškų dėl 2017 m. čempionato organizavimo, pristatytos permainos

„Sėkmė didžiulė. Toks formatas atnešė labai didelę sėkmę, nepaisant to, kad buvo daug sunkumų. Ukrainai nebegalėjus rengti turnyro turėjome labai mažai laiko viskam suorganizuoti.

Vis dėlto, finalo turnyras rodo, kad tai pasiteisino, tiek daug sirgalių. Jau dabar žinome, kad finalo metu arena bus visiškai pilna, nors Prancūzijos rinktinė net nežais.

Manau, kad ši sistema suveikė taip gerai, kad nė viena valstybė nesvarstys galimybės rengti čempionatą viena. Visi norės likti prie šios sistemos“, – spaudos konferencijoje prognozavo T.Demirelis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius