2016 05 06

FIBA išdėstė Eurolygai sąlygas, po kurių įvykdymo žada užkasti karo kirvį

Eurolygos ir FIBA kare – nauji posūkiai ir bandymai susitarti. Penktadienį viešumoje pasirodė sąlygos, kurias FIBA atstovai išsiuntė Eurolygai. Beveik neabejojama, kad jeigu Eurolygos atstovai sutiktų su šiuo pasiūlymu, karo kirviai būtų užkasti.
Kamil Novak
Kamilas Novakas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

FIBA pateiktame siūlyme rašoma:

  • ECA (Eurolygos klubų asociacija) galėtų organizuoti Eurolygą, kaip pirmosios pakopos turnyrą. 11 su šia organizacija anksčiau susitarusių klubų išlaikytų savo A licencijas. Viena vieta turnyre skiriama Čempionų lygos laimėtojui (jeigu Eurolygoje žais 16 klubų). Jeigu Eurolygoje rungtyniaus daugiau komandų, Čempionų lygai turi būti skirta daugiau vietų (pavyzdžiui, 24 komandų turnyrui – 4 vietos Čempionų lygai).
  • FIBA organizuojama Čempionų lyga turėtų būti antrosios pakopos turnyras. Skirstant komandas, kurios žais šiame turnyre, lemiamu faktoriumi turėtų būti komandų pasiekti rezultatai nacionaliniuose čempionatuose. Anot FIBA atstovų, Čempionų lygos ilgalaikis tikslas – tapti aukšto lygio turnyru komandoms, kurios nėra tarp 11 Eurolygos išrinktųjų klubų ir tų komandų, kurios pagal sportinius principus nepateko į šį turnyrą.
  • FIBA organizuotų ir FIBA Europos taurės turnyrą, kaip trečiosios pakopos varžybas.
  • Visų turnyrų tvarkaraščiai turėtų nesikirsti su nacionalinių čempionatų ir nacionalinių rinktinių tvarkaraščiais. Tai reiškia, kad neturėtų būti jokių Eurolygos, Čempionų lygos ar FIBA Europos taurės varžybų savaitgaliais. FIBA ir „FIBA Europe“ yra pasirengusios diskutuoti dėl nedidelių pakitimų rinktinių tvarkaraščiuose.
  • Visi šių turnyrų klubai privalo išleisti savo krepšininkus atstovauti nacionalinėms rinktinėms.
  • FIBA, „FIBA Europe“ ir nacionalinės federacijos turėtų padengti visas draudimo išlaidas krepšininkams, kurie bus išleisti atstovauti rinktinėms, įskaitant ir ne Europos žaidėjus.
  • FIBA taip pat žada sukurti sistemą, pagal kurią dalį pelno, uždirbto iš nacionalinių rinktinių varžybų, gautų ir klubai, kurie išleido krepšininkus atstovauti savo rinktinėms.
  • Eurolyga turėtų mokėti metinį solidarumo mokestį tam, kad paremtų antrosios ir trečiosios pakopų turnyrų vystymąsi. Mokesčio suma būtų nustatyta vėliau.
  • FIBA kategoriškai prieštarauja ECA pasiūlymui išlaikyti 40 komandų po savuoju sparnu. Tai yra labai aiškus bandymas pervadinti Europos taurę Eurolygos divizionu B.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius