Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 29

Graikijos rinktinėje vis dar tebežaidžia trys 2005-ųjų metų Europos čempionate triumfavę mohikanai

Kai 2005 metais graikai po 18 metų pertraukos pakartojo Nikoso Galio sukurtą stebuklą ir antrą kartą tapo Europos čempionais, stipriausioje žemyno komandoje buvo ir trys dabartinės Graikijos ekipos nariai.
Roko Leni Ukičius ir Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vassilis Spanoulis, Nikosas Zisis ir Ioannis Bourousis vilkėjo Graikijos rinktinės prieš dešimt metų, vilki ir šiemet.

Tuomet Serbijoje vykusiame turnyre graikai finale 78:62 įveikė Dirko Nowitzkio Vokietijos rinktinę, o Ramūno Šiškausko vedami lietuviai tenkinosi penktąją pozicija. Tuomet Antano Sireikos treniruojamoje ekipoje žaidė ir du dabartinės mūsų rinktinės nariai Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas.

Ryškiausiai visų laikų Vokietijos krepšinio žvaigžde buvo įteiktas turnyro MVP apdovanojimas, o į simbolinį čempionato penketą išrinkti ir du čempionų komandos žaidėjai – Thoedoras Papaloukas ir Dimitris Diamantidis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ioannis Bourousis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ioannis Bourousis

Fotis Katsikaris jau prieš beveik savaitę paskelbė galutinį Graikijos rinktinės dvyliktuką, tad šeštadienį Akropolio taurės dvikovoje su Lietuva kovos visi tie žaidėjai, kurie  kausis ir artėjančiame Europos čempionate. Graikijos rinktinė Europos čempionate žais C grupėje, kur jų varžovais bus Gruzijos, Kroatijos, Makedonijos, Nyderlandų ir Slovėnijos rinktinės.

Iš dabartinės ekipos prieš dešimt metų vykusiame ir triumfu pasibaigusiame Europos čempionate svarbų vaidmenį atliko tik N.Zisis. Kitų dviejų – V.Spanoulio ir I.Bourousio vaidmuo tąkart Belgrade tebuvo epizodinis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikas Zisis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikas Zisis

Tuo metu Trevizo „Benneton“ atstovavęs gynėjas N.Zisis buvo rezultatyviausias (rinko po 10,6 taško) Graikijos rinktinėje ir pagal minučių skaičių nusileido tik aiškiam ekipos lyderiui D.Diamantidžiui.

V.Spanoulis, nors ir žaidė visose septyneriose čempionato rungtynėse, pelnydavo vos po 2,4 taško. I.Bourousio vaidmuo tuometinėje komandoje buvo dar kuklesnis. 21-erių metų centrą tuometinės ekipos treneris Panagiotis Yannakis į aikštę išleido tik ketveriose rungtynėse, per kurias Atėnų AEK klubui atstovavęs „centras“ sukrapštė iš viso 6 taškus.

„Auksinė“ Graikijos rinktinės karta sėkmingą savo pasirodymą pratęsė ir 2006-ųjų metų pasaulio čempionate, kai iškovojo sidabrą nusileidę tik ispanams. Tiesa, tuomet P.Yannakis į ekipą buvo įtraukęs tik V.Spanoulį ir N.Zisį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius