-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 01

Į Lietuvą sugrįžęs Juanas Palaciosas išskyrė pavojingiausią „Žalgirio“ ginklą

Kolumbietis Juanas Palaciosas prieš kelis sezonus Vilniaus „Lietuvos ryte“ rinko karjeros rezultatyvumo rekordus, tačiau Izmiro „Karšiyaka“ ekipoje jam tenka prisitaikyti prie kuklesnio vaidmens. Trečiadienį jo komandos laukia rimtas išbandymas Eurolygoje – atsilaikyti prieš Kauno „Žalgirį“, kuris neleis taip lengvai mirti „Top 16“ svajonei.
Juanas Palaciosas
Juanas Palaciosas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Mes nepakankamai agresyviai pradėjome rungtynes. Tai buvo pagrindinė bėda. Dabar mes žinome daugiau apie save ir geriau pasirengėme“, – apie išmoktas pamokas žaidžiant su „Žalgiriu“ Izmire kalbėjo buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

Šį sezoną J.Palaciosas Eurolygoje vidutiniškai renka po 7,2 taško, kai praėjusį sezoną jo rezultatyvumas siekė 12 taškų per rungtynes. Daugiausia taškų 2,03 m sunkusis krašto puolėjas pelnė dar žaisdamas Vilniuje – tuomet į Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipos krepšį įmetė 26 taškus.

Turkijoje rungtyniaujančiam legionieriui Lietuva kelia malonius prisiminimus, tačiau jis prisibijojo nemalonių buvusio komandos draugo Renaldo Seibučio staigmenų.

„Kauno „Žalgiris“ yra subalansuota ekipa, tačiau jis sugeba išryškėti ir gali nubausti“, – pavojingiausią žalgiriečių ginklą išskyrė puolėjas.

– Koks jausmas sugrįžti į Lietuvą?

– Visada malonu sugrįžti, nes čia turėjau draugų. Sirgaliai taip pat man buvo malonūs. Tai puikus jausmas.

– Jūsų laukia itin svarbus susitikimas su Kauno „Žalgiriu“. Kaip jam rengiatės?

– Neturėjome daug laiko pasirengti. Prieš kelias dienas žaidėme rungtynes Turkijoje. Mes turime susikaupti ir išanalizuoti, ko mums trūksta, kad gerai sužaistume bei pasiekti pergalę. Tai nebus lengva, nes šis mačas bus labai svarbus abiem komandoms.

– Izmire pergalę šventė „Žalgiris“. Kokią pamoką išmokote tose rungtynėse?

– Mes nepakankamai agresyviai pradėjome rungtynes. Tai buvo pagrindinė bėda. Dabar mes žinome daugiau apie save ir geriau pasirengėme.

– Kaip jūs pasirengėte kovoti prie „Žalgirio“ sirgalių armijos?

– Negali tam pasirengti. Mes tiesiog turime pasimokyti iš to, kaip jie nugalėjo mus Turkijoje. Mūsų sirgaliai taip pat pakvaišę.

– „Žalgiris“ pralaimėjo „Nevėžiui“. Tai buvo skaudus smūgis. Ką jūs galite iš to išlošti?

– Priklauso nuo to, kaip jie reaguos. Kai pralaimi komandai, kuriai negali pralaimėti, tu arba krenti į emocinę duobę, arba dar labiau save motyvuoji. Tačiau mes galvojame labiau apie save ir kaip mums laimėti.

– Žaidžiant „Lietuvos ryte“ jūs pasiekėte kelis karjeros rekordus ir buvote vienas komandos lyderių. Izmiro ekipoje labiau esate komandos dalimi. Ar šis vaidmuo jus tenkina?

– Izmiro ekipa tapo Turkijos čempione, todėl atvykdamas į komandą aš nežinojau, ko tikėtis. Manau, kad mano laikas dar ateis ir aš gerinsiu savo rodiklius. Metams bėgant galbūt gausiu svarbesnį vaidmenį.

– Ar planuojate žaisti Izmire ir kitą sezoną?

– Anksti kalbėti. Aš turiu galimybę pasilikti, bet dar pažiūrėsime.

– Kaip palygintumėte Turkijos ir Lietuvos krepšinį?

– Lietuvoje krepšinis yra religija, tačiau turkams netrūksta aistros.

– Kurie „Žalgirio“ žaidėjai yra pavojingiausi?

– Renaldas Seibutis puikiai žaidžia, visada turi sekti jį. „Žalgiris“ yra subalansuota ekipa, tačiau jis sugeba išryškėti ir gali nubausti.

– Nepatekimas į kitą etapą – būtų didelis nusivylimas?

– Izmiras pirmą kartą sezoną žaidžia Eurolygoje, tačiau visi nori, kad žengtume toliau. Mes pirmose rungtynėse nugalėjome „Barcelona“ ir taip sau išsikėlėme kartelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius