Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 09

Ispanija laukia Mindaugo Kuzminsko šuolio į NBA

Malaga įsitikinusi: Europos čempionate sužvėrėjusį žaidimą demonstravęs ir sėkmingai prieš naująjį sezoną Malagos „Unicaja“ klube pasirodęs Mindaugas Kuzminskas po metų jau žais NBA. Andalūzai teigia, kad 25 metų 203 cm ūgio lietuvis šiemet turi visas galimybes atskleisti savo galimybes ir žengti tą paskutinį žingsnį į elitinį lygį. „Kuzminsko metai“, – antrašėje skelbia „Malaga Deportes“.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tuo prieš Ispanijos čempionato startą įsitikinę tiek Malagos žurnalistai, tiek „Liga Endesa“ apžvalgininkai.

Horizonte – NBA

Tai bus trečiasis M.Kuzminsko sezonas Malagoje. Kitą vasarą baigsis jo sutartis su „Unicaja“. Tikimasi, kad naujas kontraktas bus sudarytas jau su NBA klubu.

„Sakoma, kad Mindaugas yra nenušlifuotas deimantas, vienas talentingiausių Europos lengvųjų kraštų. Šį sezoną atėjo laikas tai įrodyti. Jis buvo vienas geriausių Lietuvos rinktinėje ir demonstruoja gerą formą Malagoje“, – tęsė „Malaga Deportes“.

Gera naujiena ta, kad pagrindinis M.Kuzminsko konkurentas „Unicaja“ klube Carlosas Suarezas nuo šiol daugiau žais sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, o už lietuvio nugaros liks tik jaunasis Danielis Diazas.

Būtent dėl grūsties šioje pozicijoje M.Kuzminskas praėjusį sezoną Euroygoje gaudavo pasireikšti sąlyginai nedaug – tik po 22 minutes, per kurias spėdavo rinkti po 10 taškų ir 4,5 atšokusio kamuolio.

„Daugiau nebėra jokio žaidėjo, kuris galėtų nustelbti Mindaugą. Jis į „Unicaja“ sugrįžo pagerinęs gynybą ir labiau pasitikėdamas savimi. Tai bus trečias ir greičiausiai, paskutinis jo sezonas Malagoje. Horizonte – NBA“, – reziumuoja „Malaga Deportes“.

twitter.com/@MKuzminskas/„Unicaja“ krepšininkai švenčia pirmąjį trofėjų
twitter.com/@MKuzminskas/„Unicaja“ krepšininkai švenčia pirmąjį trofėjų

Grįžo pasikeitęs

„Malaga Hoy“ į „Unicaja“ sugrįžusį Mindaugą išvydo pasikeitusį. Lietuvis priaugo 5 kilogramus ir fiziškai sustiprėjo. Bet svarbiausia, kad neprarado savo greičio ir sprogstamosios jėgos.

Didžiausios puolėjo bėdos ne su kūnu, o psichologija. „Unicaja“ treneris Joanas Plaza iš M.Kuzminsko reikalauja daugiau, nei iš bet kurio kito Malagos kubo žaidėjo. Jis yra sakęs, kad lietuvis gali tapti dominuojančiu lengvuoju krašto puolėju Europoje, rašo „Malaga Hoy“.

Lietuvio rezultatyvumas tikrai kils, neabejoja Malagos žiniasklaida. Jis jau vis dažniau prašo kamuolio ir nebijo imtis iniciatyvos atsakingiausiais momentais.

„Kad M.Kuzminskas taps žvaigžde, jau tik laiko klausimas, – sezoną pristato oficiali Ispanijos čempionato interneto svetainė. – Ispanijos supertaurės pusfinalis su Madrido „Real“ geriausiai parodė, ką jis sugeba. Mindaugas yra labai atletiškas, greitas, gerai ginasi ir turi potencialo sužibėti.“

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko šou prieš „Real“

Į Ameriką neišleido

Dar šią vasarą Mindaugas norėjo apsižvalgyti NBA vasaros lygoje, bet „Unicaja“ pasinaudojo sutartyje numatyta sąlyga jo ten neišleisti.

„Jie bijojo, kad galiu gauti traumą. Aš, aišku, norėjau. Norisi save išbandyti. Kada, jei ne dabar? Ką padarysi. Jei ne šiemet, gal pavyks kitąmet. Svarbu būti sveikam ir gerai žaisti“, – dar vasaros pradžioje 24sek.lt pasakojo M.Kuzminskas.

Puolėjas tada prisipažino, kad kvietimų netrūko. Paklaustas, ar jį į Ameriką kvietė tik „Boston Celtics“, lietuvis šypsojosi: „Buvo variantų. Tarp jų – ir Bostonas. Buvo variantų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius