Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 24

Izraelyje vėl užsidegė meilė lietuviui: „Maccabi“ reikia trenerio Šaro

Kai Eurolygos rungtynėse Izraelyje Kauno „Žalgirs“ 93:77 įveikė Tel Avivo „Maccabi“, šios šalies spaudą užplūdo papildomas nostalgijos Šarūnui Jasikevičiui pliūpsnis. maariv.co.il žurnalisto Yakovo Meiro straipsnyje pabrėžiama, jog krizę išgyvenantį garsiausią Izraelio klubą galėtų prikelti dabartinis Kauno „Žalgirio“ treneris.
Pergalės džiaugsmo akimirkos
Pergalės džiaugsmo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kuomet „Maccabi“ atstovas spaudai Nindzanas Farrero trečiadienį pranešė apie galimybę pasikalbėti su Šarūnu Jasikevičiumi po Kauno „Žalgirio“ treniruotės 22 val., nemaniau, kad daug žurnalistų tokį vėlyvą vakarą norės palikti namus. Juk svečių komandos treneris prieš rungtynes nebūna svarbus.

Taip galvojau ir klydau. Daug reporterių atėjo pasikalbėti, nes tai nebuvo tik svečių komandos treneris. Šaras yra vienas populiariausių visų laikų „Maccabi“ žaidėjų ir vienas kandidatų tapti Tel Avivo komandos treneriu kitą sezoną.

Sirgaliams jis taip pat patiko. Pastarąjį kartą, kai Š.Jasikevičius atvyko į Tel Avivą, o tai buvo 2011-2012 m. sezone, kuomet jis su Atėnų „Panathinaikos“ atvyko žaisti prieš „Maccabi“, sirgaliai švilpė. Šįkart fanai jam plojo, aiškiai duodami suprasti, kad jį myli, kad jo pasiilgo.

Vienas sirgalių pasakė man: „Jei ne Šaras, nebūčiau atėjęs“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Klubo vadovai taip pat nesigėdijo parodyti jam, kaip jo pasiilgo. Po treniruotės trečiadienį ir po rungtynių ketvirtadienį jie apkabino Šarą, šypsojosi ir persimetė keliomis frazėmis.

Aikštėje mes matėme aistrą. Buvo smagu žiūrėti, kaip riboto talento žaidėjai rungtyniauja darniai ir kovingai, griūdami dėl kiekvieno kamuolio, nors žino, kad galimybių patekti į Eurolygos ketvirtfinalį beveik nėra. Kauno komanda žaidė tobulai, žaidėjai išnaudojo visą savo potencialą.

Šaras laimėjo visur. Spardydamas reklamos stendus, ginčydamasis su teisėjais, visiškai kontroliuodamas savo komandą ir pykdamas, jei kažkas nebuvo išpildyta tobulai. Tai buvo Lietuvos trenerio spektaklis.

Jei pagalvojote apie gynybą, ji veikė labai gerai (įdomu, kaip Šaras valdytų taip besiginančius žaidėjus, koks buvo jis pats?). Kiekviena klaida gynyboje buvo palydima nervingais rankų gestais.

Šaras laimėjo visur. Spardydamas reklamos stendus, ginčydamasis su teisėjais, visiškai kontroliuodamas savo komandą ir pykdamas, jei kažkas nebuvo išpildyta tobulai.

Būtent to „Maccabi“ reikia. Trenerio, kurį gerbtų žaidėjai, kurį mėgtų sirgaliai, ir kurio norėtų klubo vadovai. Tokio, kuris padarytų komandą pašėlusią, pabudintų fanus ir pastatytų komandą tokią stiprią, kokia „Maccabi“ jau buvo seniai.

Tačiau Šaras nėra kvailas. Jis puikiai suvokia, kad šioje situacijoje, su šia sudėtimi jam būtų sunku ką nors padaryti. Geltonieji turėtų labai pasistengti, kad įtikintų lietuvį atvykti kitą sezoną ir prikelti skęstantį laivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius