Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 17

Joną Valančiūną aukštinanti Italija verkia: Lietuva nužudė mus mūsų pačių ginklu

Italijos krepšinio rinktinė šiame Europos čempionate rimtai svajojo apie medalius, tačiau kelią į pusfinalį užkirto Lietuvos krepšininkai. Po pralaimėjimo Italijos spaudoje vyravo liūdnos nuotaikos.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dienraščio „Gazzetta“ antraštė skelbia: „Italija, svajonė baigėsi čia. Lietuva lieka tabu.“

„Italų gynyba kaip visada paniro į amneziją, o lietuviai išpešė viską, ką galėjo su puikiu tritaškių pataikymu“, – saviškių pralaimėjimo priežastis aiškino Mario Canfora.

Valančiūnas ir tritaškių uraganas nušlavė „mėlynųjų“ svajones.

„Corriere dello sport“ skelbia „Italija, žiauri patyčia. Nokautas per pratęsimą.“

„Medalių viltys buvo sudaužytos, nepaisant stoiško Andrea Bargnani pasirodymo. Lietuvius į priekį vedė ne tik Jonas Valančiūnas ir Jonas Mačiulis, bet ir kiti lyderiai – Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis, iš kurių to nesitikėjome“, – apibendrina dienraštis.

„La Stampa“ pabrėžė, kad italams ir vėl nepavyko palaužti lietuvių: „Lietuva lieka tabu. Italija atsisveikina su europietiška svajone.“

„Italų širdžių šįkart neužteko. Krepšininkai paliko aikštę iškeltomis galvomis, nes padarė viską ką galėjo rungtynėse, kur iškart susidūrė su lietuvių spaudimu. Lietuviai laimėjo vedami galingojo Jono Valančiūno“, – lietuvių lyderį išskyrė dienraštis.

„Il Messaggero“: „Italija, sudie svajonėms apie šlovę. Į pusfinalį pateko Lietuva.“

„Skaudžiausia, kad Italija ir dar kartą krito prieš Lietuvą. Europos čempionatuose mes lietuviams pralaimėjome septynis kartus iš septynių“, – kartėlį liejo dienraštis.


„Pianeta basket“: „Mėlynųjų“ svajonės žlugo per pratęsimą, Lietuva pusfinalyje“.

„Lietuviai niekada patys nemiršta ir nepasiduoda, todėl juos reikia nugalėti. Varžovai visą laiką buvo arčiau pergalės ir įrodė pranašumą. Olimpinė svajonė išlieka, tačiau taip toli nuėjus po pralaimėjimo lieka kartėlis“, – rašė Lorenzo Belli.

Lietuvių absoliutus diktatas, atakuojant italų krepšį ir maitinant Joną Valančiūną kamuoliais buvo sėkminga operacija nuo pat pradžių

„Basket Italy“: „Valančiūnas ir tritaškių uraganas nušlavė „mėlynųjų“ svajones.“

„Lietuviai pasinaudojo ginklu, kuris turėjo būti mūsų. Valančiūnas ir lietuvių snaiperiai sušaudė mūsų krepšininkus. Mūsų ašarų skaičiai aiškūs: 11/18, 61,1 proc.“, – lietuvių tritaškių pataikymą citavo italai.

„Basketnet“: „Epinis iššūkis. Lietuva galingu pasirodymu sudaužė „mėlynųjų“ svajones“.

Deja vu, Lietuva sugrįžo. Lietuvių absoliutus diktatas, atakuojant italų krepšį ir maitinant Joną Valančiūną kamuoliais buvo sėkminga operacija nuo pat pradžių“, – apie lietuvių dominavimą rašė apžvalgininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius