Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Kaip nepasimesti: „Žalgirio“ varžovų iš Vitorijos pavadinimų karuselė

„TAU Ceramica“ – dar galima sutikti ne vieną krepšinio aistruolį, kuriam vienas prestižiškiausių klubų Europoje iš Vitorijos siejamas būtent su šiuo pavadinimu. Penktadienį į „Žalgirio“ areną atvykstanti Vitorijos „Baskonia“ jau seniai nebėra „TAU Ceramica“. Bet ji dažniau nei žinomiausi Europos krepšinio vardai keičia pavadinimą.
T.Splitterį sveikina komandos draugas P.Prigioni.
T.Splitterį sveikina komandos draugas P.Prigioni. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ | 20:00 | Kaunas

Nors keitėsi nemažai pavadinimų, vietiniams Vitorijos klubas visada buvo žinomas „Saski Baskonia“ vardu. Ir taip nuo 1989-ųjų.

Tiesiog pavadinimu „Baskonia“ dabar likusi Vitorijos komanda nerado generalinio rėmėjo ir nusprendė pradėti sezoną originaliu pavadinimu. Beje, taip nutiko pirmą kartą per 27 metus.

Vitorijoje dėl pavadinimo kilo nedidelis šurmuliukas. Bet derybos stringa greičiausiai todėl, kad Vitorija nori rasti bendrą rėmėją tiek futbolo, tiek krepšinio komandoms.

Praeityje Vitorijos krepšinis turėjo labai stabilius rėmėjus.

Nuo 1989-ųjų iki 1997-ųjų Vitorijos komanda buvo žinoma „Taugres“ pavadinimu. Bet pagrindinis klubo rėmėjas buvo keramikos gamintojas TAULELL. „Taugres“ buvo tiesiog TAULELL kompanijos įmonių grupė, kuria nuspręsta pavadinti krepšinio komandą.

Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr./Praėjusį sezona Simas Jasaitis žaidė Vitorijos „TAU Ceramica“
Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr./Praėjusį sezona Simas Jasaitis žaidė Vitorijos „TAU Ceramica“

1997-aisiais „Taugres“ virto žymiąja „TAU Ceramica“ – kitu tos pačios kompanijos įmonės pavadinimu. Taip kompanijos kartais nusprendžia populiarinti naujus produktos. Vienas žinomesnių pavyzdžių – Milano krepšinio klubas, kuris kurį laiką buvo žinomas „Armani Jeans“ vardu, o vėliau pasikeitė į „Emporio Armani“.

22 metus komandą lydėjęs TAULELL pasitraukė ir Vitorijos klubo 2009-aisiais ir generalinio rėmėjo vardą perėmė Ispanijos kredito unija „Caja Laboral“.

Nuo 2012-2013 metų sezono komanda vadinosi „Laboral Kutxa“. Rėmėjas iš esmės liko tas pats, tiesiog jis susijungė su kitu banku „Ipar Kutxa“. Pavadinime buvo išlaikyti elementai iš abiejų pavadinimų („Caja Laboral“ ir „Ipar Kutxa“).

VIDEO kadras: „Unicaja“ ir „Labotal Kutxa“ dvikova
VIDEO kadras: „Unicaja“ ir „Labotal Kutxa“ dvikova

Vis dėlto 2016-aisiais sutartis baigėsi galioti ir „Baskonia“ liko be generalinio rėmėjo. Pavyzdžiui, jei Milano klubą paliktų jos savininkas Giorgo Armani, komandai liktų istorinis Milano „Olimpia“ pavadinimas.

Pavadinimai Vitorijoje keičiasi, bet klubo pajėgumas visada buvo didžiulis. „Žalgiris“ penktadienį Eurolygoje 20 val. pradeda sunkią kovą su kovingaisiais baskais.

Ir žinote ką? Ir Vitorijoje dar rasite daug žmonių, kurie klubą vis dar vadina „TAU Ceramica“.

„Instagram“ nuotr./Tadas Sedekerskis
„Instagram“ nuotr./Tadas Sedekerskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius