Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 23

Karštų rungtynių laukiantis G.Žibėnas: „Jie nenorės su „baranka“ baigti sezono“

Visas viltis žengti į kitą FIBA Čempionų lygos etapą jau palaidojęs Vilniaus „Rytas“ šįvakar stos į paskutinę dvikovą, kurioje kausis jau tik dėl garbės.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / FIBA nuotr.

Vilniečiai svečiuose susitiks su Sombathėjaus „Falco“ klubu iš Vengrijos.

„Turėjome nelengvą kelionę – du skrydžiai, prisidėjo dar ir kelionė autobusu. Treniruotės tikslas buvo paruošti galvas, paruošti kūnus. Pirmoje treniruotės dalyje atrodėme sunkiai, bet paskui įsivažiavome“, – po vakarinės treniruotės 78 tūkst. gyventojų turinčiame Vengrijos mieste kalbėjo „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

Vilniečiai su viltimis žengti tolyn atsisveikino praėjusią savaitę, kai namuose 64:83 nusileido Tenerifės „Lenovo“ klubui.

Su 2 pergalėmis „Rytas“ jau tikrai nebepakils aukščiau trečiosios vietos grupėje, kurioje pirmąsias dvi pozicijas jau užsitikrino „Lenovo“ (5-0) ir Strasbūro SIG (3-2) klubai.

Tad G.Žibėnui Vengrijoje tenka ieškoti kitų tikslų savo krepšininkams.

„Turim gerinti savo žaidimą. Turim atsinešti tą pačią energiją, kokią turėjome paskutinėse rungtynėse su Jonava, tuos pačius gerus veidus. Turime sėkmingai užbaigti Čempionų lygos sezoną“, – sakė specialistas.

Nors pirmose tarpusavio rungtynėse pergalę pasiekė „Rytas“, ji nebuvo lengva.

Įpusėjus rungtynėms Vilniuje „Falco“ pirmavo 53:46, o vilniečiai pergalę išplėšė tik tada, kai paskutinę sekundę varžovo tritaškis buvo netikslus – 91:88.

„Kad jie nenustebintų mūsų, mums reikia padaryti tai, ko mes nepadarėme pirmose rungtynėse, ypač pirmoje rungtynių pusėje, – atsakomojo mačo išvakarėse sakė G.Žibėnas. – Leidome jiems įmesti 53 taškus, būdavo viena užtvara ir jie iš karto tuo naudodavosi – dėjimas, vienas pakirtimas, dėjimas. Atidarėme jų stipriąsias rankas, tas turėjo daug įtakos. Aišku, [svarbūs atkovoti] kamuoliai, gynyba greitose atakose, o kas svarbiausia – tai stipriosios rankos. Jei jas uždarysime ir kontroliuosime, tada turėsime šansą kontroliuoti ir rungtynes.“

FIBA nuotr./Giedrius Žibėnas
FIBA nuotr./Giedrius Žibėnas

Nors varžovai kol kas „Top 16“ etape yra be pergalių, G.Žibėnas nesitiki lengvo pasivaikščiojimo ir mano, kad juos dešimtame pagal dydį Vengrijos mieste sutiks pilnos 3,5 tūkst. žiūrovų talpinančios tribūnos.

„Jie turi 0-5, nors žaidė gerai keliose rungtynėse – tiek Vilniuje, tiek Prancūzijoje po pratęsimo, tiek su Tenerife pirmose rungtynėse namuose. Jie turi 0-5, bet turi namų aikštelę, tikriausiai turės pilną areną, nes tai mažas miestelis, jiems čia atrakcijų ne per daugiausiai, tad krepšinis yra numeris vienas. Turime būti pasiruošę karštai kovai. Jie tikrai eis su didžiule energija ir nenorės su „baranka“ baigti savo sezono“, – teigė G.Žibėnas.

„Falco“ ir „Ryto“ dvikova šįvakar prasidės 21.30 val.

VIDEO: Giedriaus Žibėno komentaras prieš rungtynes Sombathėjuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius