Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05

Kauno „Žalgiriui“ – karšto krepšinio sirgaliaus Algirdo Butkevičiaus pažadas

Prieš pirmąsias Kauno „Žalgirio“ komandos rungtynes Eurolygos „Top 16“ etape „Žalgiris TV“ rubrikos #ŽaliaBalta laidoje apsilankė ypatingas svečias – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. 
Visvaldas Matijošaitis ir Algirdas Butkevičius
Visvaldas Matijošaitis ir Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vieną svarbiausių postų Lietuvoje užimantis politikas jaunystėje energingai užsiėmė imtynių sportu ir krepšinis laikui bėgant liko nuošalyje. Tiesa, baigus dalyvavimą aktyviame sporte, A.Butkevičiui krepšinis vėl tapo pirmuoju pasirinkimu.

„Esu karštas krepšinio sirgalius. Visada seku, kaip sekasi mūsų klubams Eurolygoje ir kituose turnyruose. Viduje išgyvenu labai stipriai, jeigu vienai ar kitai komandai nesiseka. Net žmona kartais stengiasi nuraminti, kad neliečiau tiek daug emocijų“, - atviravo Ministras Pirmininkas.

Vilkaviškyje augusiam A.Butkevičiui nuo mažų dienų nebuvo svetima ir Kauno „Žalgirio“ ekipa. Politikas atskleidė, kad užaugo stebėdamas legendinio žalgiriečio Modesto Paulausko žaidimą.

VIDEO: A.Butkevičius: „Žalgirio“ komanda yra įaugusi į mano kraują“

„Kauno „Žalgiris“ – brangi visai Lietuvai komanda. Mano prisiminimai siekia dar Modesto Paulausko laikus. Vaikystėje žiūrėdavau krepšinio rungtynes ir man jis buvo krepšinio legenda numeris vienas. Galiu pasakyti, kad „Žalgirio“ komanda yra įaugusi į mano kraują“, - apie vieną garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų pasakojo #ŽaliaBalta laidos pašnekovas.

Nuo M.Paulausko laikų prabėgus beveik keturiems dešimtmečiams Ministras Pirmininkas teigia, jog ir šio sezono „Žalgirio“ komandoje turi mėgstamiausius krepšininkus. A.Butkevičius ne tik išvardino žaidėjus, kuriems jaučia simpatijas, tačiau kalbėjo ir apie jų žaidimą.

„Man visada patiko Paulius Jankūnas. Žinoma, ir šiuo metu į komandą sugrįžęs Mantas Kalnietis. Nors kartais šis krepšininkas „perdega“, tačiau jis kontroliuoja visos komandos žaidimą. Jeigu jam nesiseka, iškyla problemų organizuojant komandinį žaidimą. Galėčiau išskirti ir Robertą Javtoką, Martyną Pocių bei kitus žaidėjus. Visi jie man yra brangūs ir svarbūs“, - pasakojo A.Butkevičius.  

Lietuvos Respublikos vyriausybės vadovas laidoje #ŽaliaBalta pasakojo ir apie savo sportininko karjeros pradžią bei atskleidė, kodėl nusprendė nebežaisti krepšinio. Be to, politikas pokalbio metu davė pažadą „Žalgirio“ komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius