Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 20

Ketveri metai pažadų – broliai Maciai Kauno „Žalgiriui“ taip ir nesumokėjo

Po Lietuvą keliaujantys ir visus krepšinio klubus mylintys broliai Nauris ir Normundas Maciai vis dar nėra įleidžiami į Kauno „Žalgirio“ areną. Beveik prieš ketverius metus jie sukėlė Eurolygos skandalą, kai po rungtynių Kaune užpuolė Madrido „Real“ krepšininką Rudy Fernandezą. Tuomet jie prisiekinėjo, kad žalą „Žalgiriui“ atlygins, tačiau klubo kasos latviai taip ir nepapildė.
Broliai Maciai
Broliai Maciai / Alfredo Pliadžio nuotr.
Eurolyga I „Žalgiris“ – „Real“ I 18:40 val. I „Žalgirio“ arena

„Žalgiris and Lietuva The Best!!!“ – savo socialinio tinklo paskyroje antradienį paskelbė Nauris Macius.

Tačiau broliai iš Latvijos darbais meilės Kauno „Žalgiriui“ neįrodo jau ketverius metus.

2013 metų kovą po Eurolygos rungtynių jie užpuolė krepšininką R.Fernandezą ir Eurolyga Kauno „Žalgiriui“ už apsaugos neužtikrinimą paskyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Paramos fondą „Braliukai“ įkūrę verslininkai žadėjo surinkti „Žalgiriui“ skirtą 25 tūkst. eurų baudą, tačiau per ketverius metus nesumokėjo nė cento.

„Mes iš visos širdies mylime šią komandą. Ji mums suteikia teigiamų emocijų, gyvenimo malonumą, energijos, skatina mylėti Lietuvą. Mūsų supratimu, Kauno „Žalgiris“ yra Lietuvos visuomenės pasididžiavimas – ikona, kuri simbolizuoja kovą gyvenime. Mes norime paremti komandą 25 000 eurų piniginiu įnašu, kuris buvo atimtas iš komandos maitinimo lėšų, dėl mūsų sirgalių incidento. Mes prisiimame atsakomybę dėl šio įvykio ir norime atsidėkoti geru“, – savo fondo puslapyje teigia latviai.

Tiesa, verslininkais prisistatantys krepšinio sirgaliai neskelbia, kiek lėšų surinko, ir apie pinigų grąžinimą nebeužsimena.

„Mes juos prisimename, kai tik žurnalistai pasiteirauja. Jie su mumis nesusisiekia ir jokių pinigų mes nematėme“, – teigia viltį sulaukti pinigų praradęs „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Penktadienį Kauno ir Madrido klubai ir vėl susitiks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Į Kauną atvyksta ir Rudy Fernandezas.

P.Motiejūnas tikisi, kad jokių staigmenų nebus ir broliai Maciai nebandys prasmukti į rungtynes: „Yra įsakyta jų neįleisti. Tikiuosi, kad jie nesugalvos bandyti mūsų budrumo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius