Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

Lietuva gali atsipūsti? FIBA oficialiai atsiriboja nuo grasinimų

FIBA oficialiai kreipėsi į Europos Komisiją su laišku, kuriame tikina, kad niekada negrasino sankcijomis Europos krepšinio federacijoms. T.y. jie negrasino pašalinti Lietuvos rinktinės iš 2017-ųjų Europos čempionato ar Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, nors apie tai anksčiau informavo ir pati FIBA, ir LKF. Jei tai galutinė FIBA pozicija, teoriškai, tai reiškia savotišką taiką Europos krepšinyje.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„FIBA niekada negrasino sankcijomis klubams ar nacionalinėms federacijoms. FIBA nori sąžiningai konkuruoti su Eurolyga dėl naujo turnyro sukūrimo. Už dalyvavimą Eurolygos organizuojamuose turnyruose nebausime lygų, federacijų ar klubų.

FIBA laikosi principo, kad krepšinio bendruomenės nariai gali laisvai rinktis, kokiame turnyre dalyvauti. Ir tikrai neketiname nieko bausti vien už dalyvavimą Eurolygos komercijų struktūros (ECA) turnyruose“, – cituojamas FIBA laiškas.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu sureagavo į šį laišką.

„Jei tai tiesa, derybos baigtos. Bet jei toliau skaitysime tai, kas kasdien rašoma laikraščiuose, sprendimas bus sunkiai įgyvendinamas“, – teigė J.Bertomeu. Jis dar antradienį Miunchene susitikime su FIBA vadovais prašė panaikinti visas galimas sankcijas Europos krepšinio federacijoms. Nors FIBA Europos Komisijai teigia tokiomis negrasinanti.

J.Bertomeu: „Jei tai tiesa, derybos baigtos.“

Eurolyga grasino kreiptis į Europos Komisiją, kuri buvo viena iš dviejų organizacijų, galėjusių sustabdyti FIBA mašiną. Būtent tokios pozicijos deklaravimas FIBA užkerta kelią grasinti Europos krepšinio federacijoms.

FIBA anksčiau oficialiai spaudė krepšinio federacijas. Už klubų dalyvavimą ECA organizuojamoje Europos taurėje, pavyzdžiui, Vilniaus „Lietuvos rytas“ turėjo būti pašalintas iš LKL. Analogiški veiksmai buvo parengti prieš kitų Europos šalių komandas, kurios norėjo žaisti Europos taurėje.

Už FIBA nurodymų nesilaikymą buvo grasinama šalinti rinktines iš FIBA turnyrų – pradedant 2017-ųjų Europos čempionatu ir net grasinant pašalinimu iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

FIBA netgi buvo parengusi planą, kuo pakeis Lietuvos ir Ispanijos rinktines.

FIBA atsitraukė ar meluoja Europos Komisijai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius