Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 27

Lietuvos varžovų treneris: pasipūtęs tironas, kuriam užvožti žaidėjui į veidą – normalu

„Jis tikrai mūsų kasdien nemuša“, – 2015-ųjų vasarį su Stambulo „Galatasaray“ komanda atvykęs į Lietuvą juokavo Martynas Pocius. Buvęs jo treneris Erginas Atamanas vadovauja Turkijos rinktinei, kuri ketvirtadienio vakarą 19 val. bandys atsirevanšuoti lietuviams už nesėkmę Kaune. 49-erių turkas garsėja ne tik titulais, bet ir žiauriais darbo metodais.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pavyzdžiui, šių metų vasarį E.Atamanas dėl prasto komandos žaidimo per pertrauką vožė devyniolikmečiui „Galatasaray“ jaunuoliui Gokturkui Uralui. Jis jam neįtiko dėl per mažai įdėtų pastangų.

„Taip, aš jam trenkiau. Bet tai buvo įspėjamasis smūgis. Neatrodė, kad jis supranta, ką reiškia vilkėti „Galatasaray“ aprangą. Rūbinėje galiu užsipulti savo žaidėjus, jiems trenkti. Rūbinė yra tokia privati, kaip mano miegamasis. Kas nutinka rūbinėje, tas ten turėtų ir likti“, – Turkijos žiniasklaidai po incidento pareiškė strategas.

Tačiau istorija išlindo į viešumą ir E.Atamanas buvo nubaustas finansiškai.

Bet E.Atamanas nesigailėjo dėl savo poelgio. Anaiptol, jis pyko, kad istorija buvo nutekinta į viešumą: „Blogiausia, kad tai, kas įvyko rūbinėje, pateko į viešumą. Taip neturėtų būti.“

E.Atamanas – treneris, kurį dievina greičiausiai tik „Galatasaray“ sirgaliai. Su juo pykstasi Stambulo „Fenerbahce“ prezidentas Azizas Yildirimas, grasinantis išsikviesti namo visus Turkijos rinktinėje žaidžiančius „Fenerbahce“ krepšininkus.

E.Atamanas: „Rūbinėje galiu užsipulti savo žaidėjus, jiems trenkti. Rūbinė yra tokia privati, kaip mano miegamasis. Kas nutinka rūbinėje, tas ten turėtų ir likti“

2014-ųjų rudenį Serbijos premjeras Aleksandras Vučičius pavadino E.Atamaną „persona non grata“ po to, kai šis po „Galatasaray“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ rungtynių Stambule pavadino 300 serbų aistruolių teroristais.

Tačiau jis tada nežinojo, kad per susirėmimą tą patį vakarą žuvo 25-erių „Crvena Zvezda“ gerbėjas Marko Ivkovičius. Serbijoje dėl E.Atamano žodžių kilo tikras skandalas, šioje šalyje jis nebepageidaujamas.

Turkijos žurnalistai sako, kad E.Atamaną šalyje dievina tik „Galatasaray“ aistruoliai. Visiems kitiems jis – priešas.

Kitus tiesiog šiurpina jo darbo metodai, pasipūtėliškas charakterio būdas. Jis iš tų jugoslaviškos krepšinio mokyklos trenerių, kurie akivaizdžiai pirmaujant savai komandai, paskutinėmis mačo sekundėmis paprašys minutės pertraukėlės, kaip tai yra padaręs žaisdamas prieš principinį varžovą „Fenerbahce“. 

Supykęs ant žaidėjų per minutės pertraukėlę, jis atsisės ant savo kėdės, užsikels koją ant kojos ir demonstratyviai ignoruos jo laukiančius žaidėjus.

 

VIDEO: Erginas Atamanas ignoruoja minutės pertraukėlę

 

Jis aprėks keitimu nepatenkintą amerikietį, suspenduos jį ir išsiųs į dublerių komandą.

E.Atamanas įtūžęs dėl pasmerktos mačo pabaigos Martyno Pociaus akivaizdoje svies derinių lentelę per pusę aikštės, įsiutins ir taip pasiutusius Izmyro „Karsiyaka“ sirgalius bei sulauks kurtinančio švilpimo.

VIDEO: Ergino Atamano įtūžis dėl pasmerkto mačo

Rungtynių įkarštyje lemiamomis akimirkomis turkas ne juokais apsikeis keiksmažodžiais su vienu savo komandos lyderių Igoriu Rakočevičiumi.

VIDEO: Ergino Atamano ir Igorio Rakočevičiaus konfliktas

Turkijos krepšinio aistruolių laimei, dėl didžiulių nesutarimų su „Fenerbahce“ prezidentu, jam iškilo grėsmė neužsilikti nacionalinės komandos trenerio poste, nors su juo buvo sudaryta sutartis iki 2016-ųjų.

Bet turkai turi susitaikyti. Vertinant jo laimėjimus, E.Atamanas yra verčiausias treniruoti Turkijos rinktinę. Per pastaruosius šešerius metus jis tris kartus atvedė savo komandas į Turkijos čempionų sostą ir šiuo metu yra laikomas geriausiu šalies treneriu.

Jo treniruojami „Dvylika milžinų“, kaip vadinami Turkijos krepšininkai, šį vakarą bandys tironiškai atkeršyti lietuviams.

VIDEO: Įsiutęs Erginas Atamanas daužo derinių lentelę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius