Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 13

Luko Lekavičiaus atgijimas „Žalgiriui“ uždavė svarbų klausimą

Kauno „Žalgiris“ iš Barselonos išvyko garbingai pralaimėjęs. „Retai taip būna, bet šįkart abi komandos turėtų būti patenkintos“, – po rungtynių reziumavo ekspertas Rūtenis Paulauskas. Anot jo, „Žalgiris“ gali pasidžiaugti gražiu žaidimu, kuris turėtų nuplauti prieš rungtynes sklandžiusią nepagrįstą kritiką.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kritikuoti, kai pralaimima CSKA, kurių biudžetas yra didesnis gal 20 kartų, yra kvaila. Tai bergždžias reikalas“, – nukirto R.Paulauskas.

Penktadienį „Žalgiris“ stojo prieš ne ką mažesnę Europos krepšinio jėgą. Ir stovėjo tvirtai. Rezultatas 86:92 puikiai atspindi žalgiriečių pastangas ir nuveiktą darbą aikštėje.

R.Paulauskas mano, kad prieš rungtynes buvo priimtas teisingas sprendimas – ne bandyti stabdyti greitą žaidimą mėgstančią „Barcelona“ ekipą, bet pabandyti su ja suspėti. Ir „Žalgiriui“ tai pavyko.

„Manau, kad tai buvo vienos geriausių „Žalgirio“ rungtynių“, – įvertino R.Paulauskas. 

Malonias akiai rungtynes puošė ir atgijęs Lukas Lekavičius, kuris uždavė klausimą: ar „Žalgiriui“ tikrai trūks plyš reikia naujo įžaidėjo?

„Jeigu jis taip žais, galbūt „Žalgiris“ apsieis ir be kito įžaidėjo, kurio ieško“, – diskusiją kėlė pašnekovas.

VIDEO: Rungtynių apžvalga: „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
Roberto Dačkaus nuotr./Rūtenis Paulauskas
Roberto Dačkaus nuotr./Rūtenis Paulauskas

– Kokias išvadas galima daryti po šių, nors ir pralaimėtų, bet atrodo sėkmingų rungtynių?

– Manau, kad abi komandos po rungtynių buvo patenkintos. Retas atvejis sporte. „Žalgiris“ yra viena iš tų komandų, kuri žinodama, kad „Barcelona“ žaidžia greitai, nebandė to greito žaidimo stabdyti, bet patys didino apsukas visose grandyse. Džiugu, kad daugeliu atveju tai pavyko. Matėme gerą perėjimą į puolimą. Žalgiriečiai gerai sprendė zoninį spaudimą ir atliko greitus metimus, kurie pasiteisino.

Nudžiugino ne tik Lukas Lekavičius, bet ir Ianas Vougioukas bei Edgaras Ulanovas. Be to, atrodo, kad Š.Jasikevičius ypač laiku stabdydavo „Barcelona“ įsibėgėjimą. Jeigu varžovai atitrūkdavo 12-14 taškų, paimtos pertraukėlės beveik visada padėdavo tą skirtumą sumažinti. Manau, kad tai buvo vienos geriausių „Žalgirio“ rungtynių.  

Gaila tik, kad du užsieniečiai – Olivier Hanlanas ir Brockas Motumas – nepadėjo komandai taip, kaip iš jų laukiama. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Olivier Hanlanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Olivier Hanlanas

– Kuo galima paaiškinti tokį L.Lekavičiaus blykstelėjimą? Ar „Barcelona“ varžovai jam buvo palankūs?

– Manau, kad šįkart jam kaip tik buvo labai neparankūs varžovai. Lukas yra įžaidėjas, kuris gali papildyti kažką kitą. Jam labiau tinka papildyti pagrindinį įžaidėją, bet šįkart jis tapo pagrindiniu. K.Vecvagaras stengėsi, bet Lukui praktiškai nepadėjo. T.Satoransky turėjo daugiau pagalbos. Atrodo, L.Lekavičius įrodė, kad jo forma yra tikrai gera. Tai džiugina, nes jis yra vienas iš rinktinės kandidatų. Jeigu jis taip žais, galbūt „Žalgiris“ apsieis ir be kito įžaidėjo, kurio ieško.

– Brocko Motumo žaidimas kuo toliau, tuo labiau stebina blogąja prasme. Ar tai užsitęsusi duobė ar jis tiesiog netinka komandai?

– Manau, kad treneris tiki juo. Esame matę jį žaidžiant geriau. Kodėl jo žaidimas taip krito, priežasčių nežinome. Belieka laukti ir tikėtis.

– Po beviltiškų pralaimėjimų Rusijos klubams pasipylė kritika visų atžvilgiu – ne tik žaidėjų, bet ir vadovų. Ar šios solidžios rungtynės padės komandai atgauti ir emocinę pusiausvyrą?

– Manau, kad žaidėjai ir treneriai turėtų tos kritikos nepaisyti. Gana dažnai ji būna visiškai nepagrįsta. Žmonės, kurie kritikuoja dažnai nesupranta, ką daro. „Žalgiris“ turėjo pasiekti „Top 16“ etapą ir tą padarė. Dabar kritikuoti, kai pralaimima CSKA, kurių biudžetas yra didesnis gal 20 kartų, yra kvaila. Tai bergždžias reikalas. Kritika buvo ir bus. Net ir po pergalių. Visgi komanda turi eiti savo užsibrėžtu keliu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius