Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12

Mažame Ispanijos mieste prakaituojantis lietuvis dega noru patekti į rinktinės radarą

Kauno „Žalgiris“ penktadienį bandys pateikti staigmeną Barselonoje, o dar prieš pusantros savaitės lietuvis Eimantas Bendžius pats tikrino katalonų pajėgumą. Santjago de Kompostelos „Obradoiro“ snaiperis savo metimais bandė subombarduoti „Barcelona“ krepšį. Nepavyko. Bet dar liko šiek tiek laiko pabandyti prisišaudyti iki Lietuvos rinktinės.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / obradoirocab.com nuotr.
Eurolyga | „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

E.Bendžius buvo arti to, kad galėtų papasakoti pergalės prieš „Barceloną“ receptą. „Obradoiro“ sausio 31-ąją namuose vos nepateikė sensacijos ir pralaimėjo katalonams tik po dviženkliu skirtumu pralaimėto ketvirtojo kėlinio 62:69.

„Sužaidėme geras rungtynes. Tik per dvi paskutiniąsias minutes išsisprendė rungtynių nugalėtojas. O jų formą vertinti sunku. Neseniai jie nugalėjo Madrido „Real“, bet pralaimėjo Bambergui“, – sakė E.Bendžius. 

Per dvejas tarpusavio rungtynes krepšininkas silpnųjų Barselonos klubo pusių neįžvelgė. „Visi 12 krepšininkų gali sužibėti. Bet „Žalgiris“ jau buvo laimėjęs Barselonoje, todėl tikiuosi, kad pavyks vėl išnaudoti jų silpnąsias puses“.

„Barcelona“ gynyba nepriekaištingai susitvarkė su lietuviu. E.Bendžius per dvejas rungtynes ir iš viso 36 žaistas minutes pasižymėjo 4 taškais, pataikydamas tik 2 metimus iš 8.

Puolėjo vidurkis Ispanijos čempionate – 7,5 taško.​

„Nepasakyčiau, kad gynyba buvo neparanki. Tiesiog neįmečiau metimų, kuriuos turėjau įmesti“, – sako Eimantas.

Ispanija nenustebino

Savo debiutinį sezoną prestižinėje Ispanijos krepšinio lygoje E.Bendžius vertina pakankamai teigiamai. „Tačiau visada norisi geriau. Tam ir dirbu, kad pasiekčiau norimų rezultatų“, – pridūrė snaiperis.

Į šiltąją Ispaniją E.Bendžius patraukė iš Sopoto, kur rinko 14,3 taško ir buvo rezultatyviausias „Trefl“ žaidėjas.

Ispanijoje jis pamatė tą, ką ir tikėjosi – aukščiausio lygio krepšinį. Kiekvienas vakaras čia reikalauja maksimalaus pasiruošimo, kiekvienos rungtynės – be galo sunkios.

„Įspūdžiai – puikūs. Pradžioje reikėjo šiek tiek apsiprasti, bet greitai viskas tapo įprasta“, - džiaugiasi E.Bendžius.

Kitaip nei oras, atšalo E.Bendžiaus taikiklis. Lenkijoje mesdamas pavydėtinu taiklumu (51,2 proc. dvit., 41,7 proc. trit.), Ispanijoje jis dvitaškius pataiko jau tik 40, tritaškius – 28 proc. tikslumu.

„Net nežinau, kas nutiko. Metu savo metimus. Kita vertus, praėjo dar tik pusė sezono. Yra laiko viską pataisyti. Tiesiog reikia toliau dirbti ir viskas bus gerai“, – teigė E.Bendžius.

Kad žaidėjas turi karštą rankelę, niekas per daug neabejoja. Tritaškiai visada buvo E.Bendžiaus arkliukas. Dar būdamas 22-ejų jis „Žalgirio“ arenoje švystelėjo net 6 tritaškius ir nukalė „Lietuvos rytui“ dramatišką pergalę 73:70 prieš žalgiriečius.

Pramoko ispaniškai

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eimantas Bendžius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eimantas Bendžius

Bet jo žvaigždė taip greitai į Lietuvos krepšinio padangę neiškilo. Nuo pat jaunystės apie NBA ir Eurolygą svajojęs taikliarankis žengia nauju keliu – klausydamas ispaniškų nurodymų.

25 metų 203 cm ūgio lietuviui užduotis skiria 46-erių ispanas Moncho Fernandezas. Minutės pertraukėlių metu treneris kalba tai angliškai, tai ispaniškai, todėl Eimantas po truputį mokosi ir ispanų kalbos.

„Krepšinio kalbą moku puikiai. Tačiau susikalbėti kitomis temomis dar pakankamai sunku“, – pripažįsta.

E.Bendžius žaidžia Šiaurės Vakarų Ispanijoje, maždaug Panevėžio dydžio mieste, kuris nuo XI a. garsėja kaip piligrimų centras.

Nors miestas Ispanijos mastu nedidelis, E.Bendžiui jame užtenka visko: yra užtektinai parduotuvių, restoranų, gražių vietelių.

„Yra ir nuostabus senamiestis, kuris patenka į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą“, – pabrėžia. 

Senamiesčiu Eimantas mėgaujasi vaikštinėdamas su žmona. Su mylimąja jis šniukštinėja po neatrastus Galisijos regiono kampelius, ragauja neragautus patiekalus. 

E.Bendžius laukia pavasario. Oras Santjago de Komposteloje labai permainingas – vieną dieną gali džiuginti 17 laipsnių šiluma, o kitą atvėsti iki +7. Maždaug nuo kovo mėnesio orai regione stabilizuojasi.

Dingo iš radaro

Aliaus Koroliovo nuotr./Eimantas Bendžius
Aliaus Koroliovo nuotr./Eimantas Bendžius

Bet lietuvis į Ispaniją atvyko ne atostogauti. „Mano tikslas – kiekvieną dieną sunkiai dirbti ir pasiekti pačių geriausių rezultatų“, – sako Eimantas.

O geriausias to darbo įvertinimas – Lietuvos rinktinės dėmesys, kurio pernai jis nesulaukė. Jonas Kazlauskas prieš 2015-ųjų Europos čempionatą Eimanto į išplėstinį kandidatų sąrašą neįtraukė, nors anksčiau ten jo pavardė dar būdavo.

Aišku, E.Bendžiaus situacija velniškai sudėtinga. Jo pozicijoje konkurenciją sudaro du liūtai – Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas. Į rinktinės duris beldžiasi solidžiai Eurolygoje rungtyniaujantis Edgaras Ulanovas.

Todėl Eimantui degant reikia taiklių metimų, kad J.Kazlauskui kiltų noras išbandyti nacionalinėje komandoje naują puolėją.

„Dirbu, stengiuosi. Degu noru. Žiūrėsime, kaip bus“, – pokalbį baigia „Obradoiro“ legionierius.

Eurolygos prognozė
Eurolygos prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius