Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 29

Netikėta kliūtis: Šarūnas Jasikevičius negali treniruoti „Barcelona“ klubo

Šarūnui Jasikevičiui – netikėta kliūtis pakeliui į Barseloną. Nors Europos žiniasklaida jau suskubo konstatuoti kaip faktą, kad Šaras perims „Barcelona“ vairą, Ispanijos krepšinio lygos taisyklės gali padėti tašką lietuvio ir katalonų derybose. Pasirodo, Š.Jasikevičius negali treniruoti „Barcos“ dėl Ispanijos krepšinio lygos nuostatų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Katalonų žiniasklaida praneša, kad „Barcelona“ gavo įspėjimą – Šaras negali dirbti Ispanijos krepšinio lygoje.

Š.Jasikevičius vyriausiuoju treneriu tapo tik šių metų sausį, kai Kauno „Žalgirio“ vairą perėmė iš Gintaro Krapiko. Taigi, vyr. treneriu aukščiausiame lygyje Šaras dirba tik keturis mėnesius.

Pagal Ispanijos krepšinio lygos taisykles, komandą gali treniruoti tik specialistas, kuris jau dvejus metus oficialiai užima tokias pareigas. Dėl tokių sąlygų sutarė Ispanijos krepšinio lyga ir trenerių asociacija.

Katalonai rašo, kad „Barcelona“ jau susisiekė su Bambergo „Brose Baskets“ dėl trenerio Andrea Trinchieri. Jeigu nepavyks derybos su Š.Jasikevičiumi, „Barcelona“ greičiausiai rinksis italą arba ispaną Sito Alonso.

Š.Jasikevičius pakeitęs G.Krapiką su „Žalgiriu“ pasirašė sutartį iki 2018-ųjų vasaros, tačiau Lietuvos čempionai būtų nedarę treneriui kliūčių, jei šis būtų nusprendęs persikelti į Barseloną.

„EuroHoops“ teigimu, „Barcelona“ siūlė Š.Jasikevičiui dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius