-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 28

Nurašytas „Žalgiris“ Izraeliui pasiuntė žinią

Niekas Izraelyje prieš sezoną netikėjo, kad Kauno „Žalgiris“ gali tapti rimtu priešininku atgimti turėjusiam Tel Avivo „Maccabi“. Bet žalgiriečių žaidimas pasiuntė įspėjimą Izraeliui. Nukarūnuoti Izraelio čempionai į „Žalgirio“ areną atvyksta pratęsti įspūdingos 9 pergalių iš eilės prieš žalgiriečius serijos, bet tuo pačiu susikrimtę, ar šį kartą pavyks ištrūkti namo su pergale.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas / Maccabi nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Maccabi“ | 20:00 | Kaunas

„Maccabi“ turi turbūt pavojingiausią duetą visoje Eurolygoje Andrew Goudelocką (vid. 18,3 tšk.) ir Sonny Weemsą (19 tšk.), bet sezoną su šiais žvėrimis pradėjęs treneris Erezas Edelshteinas nesugebėjo jų suvaldyti. Tai kainavo dvi pergales Eurolygos sezono starte, o „Maccabi“ savo pergalių sąskaitą pagaliau atidarė tik trečiadienį namie 98:92 palaužę Stambulo „Galatasaray“. Tiesa, su nauju treneriu.

Dar prieš E.Edelshteino atleidimą buvęs žalgirietis Sonny Weemsas viešai kvestionavo trenerio sugebėjimus paruošti komandą, o tai tik patvirtino, kokia įtampa tvyrojo geltonųjų rūbinėje.

„Žaidėjai sutaria gerai. Komandos rūbinė buvo „paleista“ ne dėl žaidėjų, o trenerio kaltės. Žaidėjai nepradėjo kaltinti vieni kitų, bet susivienijo prieš Edelshteiną, kuriam vertė kaltę dėl kiekvienos smulkmenos“, – 24sek pasakoja Izraelio žurnalistas Moshe Barda.

Įtampa Tel Avive sumažėjo, bet išsivalymo darbai dar tik prasidėjo. O kovingas „Žalgirio“ startas Eurolygoje paliko įspūdį Izraelio žurnalistams.

Žalgiriečių pergalė prieš „Baskonia“ pasiuntė žinią, kad galbūt tai nebūtinai ketvirtfinalio komanda, bet jėga, kurią būtina įvertinti.

„Jeigu bet kurio žurnalisto ar komentatoriaus Izraelyje prieš sezoną būtumėte paklausę, kurioje vietoje naujoje Eurolygoje liks žalgiriečiai, jie būtų spėję maždaug 14 vietą. Bet kol kas žalgiriečiai rodo, kad jie žino, ko nori ir kaip tą tikslą pasiekti. O pergalė prieš „Baskonia“ pasiuntė žinią, kad galbūt tai nebūtinai ketvirtfinalio komanda, bet jėga, kurią būtina įvertinti, – „Žalgirio“ paveikslą „Maccabi“ aplinkos akimis perteikė M.Barda. – Taigi, „Maccabi“ kelionė į „Žalgirio“ areną nebus lengva kaip pasivaikščiojimas parke. Čia, Kaune, taip niekada ir nebuvo, o ypač kai vyrus kovai užveda Šaras.“

M.Barda šiuo metu įdėmiai gaudo visą informaciją apie Joną Kazlauską, kuris peršamas į „Maccabi“ trenerio postą. Lietuvis išlieka vienu iš pagrindinių favoritų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas

Pastarąją savaitę Izraelyje plito absurdiški gandai, kad J.Kazlauskas yra pakeliui į Tel Avivą. Jie buvo paremti neva lietuvišku šaltiniu, tačiau šis naujienas skleidė labai netaisyklinga lietuvių kalba. Panašu, kad tas šaltinis tebuvo pokštininkas, bet Izraelio žiniasklaida buvo ne juokais išjudinta.

Klubo vairą šiuo metu laiko E.Edelshteino asistentu dirbęs Rami Hadas, galiausiai pasiekęs su „Maccabi“ pirmąją pergalę naujoje Eurolygoje.

Bet situacija trenerių štabe komiška. Prieš sezoną „Maccabi“ vadovai siūlėsi treneriams į pagalbą įdarbinti videoskautus, tačiau E.Edelshteinas to atsisakė.

Jo neišgelbėjo nei didžiausias „Maccabi“ biudžetas klubo istorijoje, nei perdėtas pasitikėjimas savimi.

„Dėl dviejų prastų pastarųjų sezonų „Maccabi“ vadovų kantrybė nebėra beribė. Todėl kai pasirodė, kad visos kitos 15 Eurolygos komandų turi gerus trenerius, dauguma pradėjo suprasti, kad ši sąjunga su Edelshteinu nepaisant vos 8 bendradarbiavimo savaičių nebuvo pasakiška“, – pasakoja M.Barda.

Jo teigimu, E.Edelshteiną pakeitęs (dar iki galo neaišku, laikinai ar iki sezonos pabaigos) R.Hadas neturi jokio asistento, todėl darbuojasi vienas. Tai, be abejo, labai apsunkina komandos paruošimą rungtynėms, ypač kai šią savaitę Eurolygos klubai sužais dvejas rungtynes per tris dienas.

Tačiau „Maccabi“ aplinka tiki, kad problemos bus išspręstos ir didžiulės investicijos pasiteisins.

„Dar prieš sezoną „Maccabi“ buvo laikoma neabejotina Eurolygos ketvirtfinalio dalyve. Ne be reikalo, nes pasižiūrėkit į „Maccabi“ sudėtį – čia yra tiek daug talento ir NBA žaidėjų, kad tai sukuria didžiulę jėgą. Taip, šie vyrai turės rasti būdą, kaip geriau gintis, bet jų puolimo potencialas yra toks unikalus, kad tokiu galėtų pasigirti tik keletas Eurolygos klubų. Tokia sudėtis gali pridaryti labai daug problemų“, – perspėja M.Barda.

Ar ji penktadienio vakarą pridarys problemų „Žalgirio“ gynybai?

Tel Avivo „Maccabi“ žaidėjų statistika
Tel Avivo „Maccabi“ žaidėjų statistika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius