Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 14 /2016 10 15

Pagirtinai kovojęs Kauno „Žalgiris“ Atėnų prakeiksmo nenutraukė

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai didvyriškai kovėsi visas 40 minučių, tačiau nutraukti Atėnų OAKA arenos prakeiksmo taip ir nesugebėjo. Pirmosiose Eurolygos sezono rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ klubui 76:84 (15:20, 15:17, 22:14, 24:33).
Brockas Motumas
Brockas Motumas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kauniečiams dar niekada nėra pavykę įveikti Graikijos krepšinio milžino jo paties namų arenoje OAKA.

Iš viso per 17 visų tarpusavio mačų PAO laimėjo net 15.

Vis dėlto penktadienio rungtynės nė iš tolo nepriminė to košmaro, kuriuos žalgiriečiams teko išgyventi svečių arenose praėjusiais metais. Nuo pat pirmųjų minučių kauniečiai įrodinėjo, jog yra nusiteikę kautis su savo kur kas tituluotesniais varžovais ir yra pasiryžę pakeisti nedėkingą statistiką.

Pirmuosius taškus šio sezono Eurolygoje „Žalgiriui“ pelnė naujokas Antanas Kavaliauskas. Aukštaūgiui tai buvo pirmosios rungtynės prestižiškiausiame žemyno klubinių komandų turnyre.

Įpusėjus kėliniui, pasižymėjo ir kitas Kauno komandos debiutantas. Kevinas Pangosas pataikė iš toli ir „Žalgiris“ persvėrė rezultatą 9:7.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šaras po pirmojo pralaimėjimo Eurolygoje: „Neišnaudotų galimybių rungtynės“

VIDEO: Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“

Kėlinio pabaigą geriau sužaidė graikai, tačiau antrojo ketvirčio pirmoje pusėje svečiai surengė spurtą 10:0 ir dar kartą perėmė iniciatyvą.

Vis dėlto, kai atrodė, kad įpusėjus dvikovai abi komandos turės kone identiškus šansus, pasipylė grubios klaidos. Ypač apmaudu dėl paskutinės „Žalgirio“ atakos prieš didžiąją pertrauką. Atsiliekant keturiais taškais, kauniečiai turėjo likusias tris sekundes, tačiau Lukas Lekavičius nesugebėjo pagauti iš užribio jam mesto kamuolio ir graikai gavo dar vieną šansą. Juo puikiai pasinaudojo Jamesas Feldeine'as, pataikęs tritaškį – 37:30.

Visgi po didžiosios pertraukos kauniečiai išėjo į aikštę ypač susikaupę ir labai greitai sugebėjo grąžinti intrigą bei perimti iniciatyvą. Trečią ketvirtį laimėję 22:14, kauniečiai prieš lemiamas dešimt minučių netgi turėjo taško persvarą.

Visgi ketvirtajame kėlinyje išlaikyti šeimininkų pasiūlytos spartos Š.Jasikevičiaus vyrai nesugebėjo. „Panathinaikos“ nuo pat ketvirčio pradžios perėmė iniciatyvą ir ją išlaikė iki pat finalinės sirenos.


Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“ 84:76 (20:15, 17:15, 14:22, 33:24)

„Panathinaikos“: Nikas Pappas 19 taškų, Chrisas Singletonas (7 atk. kam.) ir Nickas Calathesas (1/5 trit.) po 13, Ioannis Bourousis 11 (6 atk. kam.).

„Žalgiris“: Brockas Motumas 19 (6/10 dvit., 5 atk. kam.), Paulius Jankūnas 13 (8 atk. kam., 23 naud. bal.), Lukas Lekavičius 12, Artūras Milaknis 11, Antanas Kavaliauskas 6 (5 atk. kam.), Robertas Javtokas ir Leo Westermannas po 4, Kevinas Pangosas 3, Augusto Lima 2, Renaldas Seibutis taškų nepelnė, Isaiah Hartensteinas nežaidė.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 17/30 (56,7 proc.) ir 22/44 (50 proc.), tritaškiai – 10/30 (33,3) ir 6/23 (26,1), baudų metimai – 20/30 (66,7) ir 14/16 (87,5), atkovoti kamuoliai – 31 ir 40, rezultatyvūs perdavimai – 13 ir 9, perimti kamuoliai – 5 ir 5, klaidos – 9 ir 14.


Rungtynių eiga:

I kėlinys. „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ 20:15

Rungtynes kauniečiai pradėjo tokia starto sudėtimi: Kevinas Pangosas, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas. Pastarajam tai buvo debiutas prestižiškiausiame žemyno klubinio krepšinio turnyre.

Rungtynių pradžia – nervinga. Abi komandos apsikeitė keliomis netaikliomis atakomis. Pirmieji taškus pelnė graikai. Baudos metimu tai padarė veteranas Nickas Calathesas.

Jau kitos atakos metu „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 2:1. Iš po krepšio pirmuosius taškus Eurolygoje pelnė Antanas Kavaliauskas.

PAO rezultatyviai užbaigė dvi atakas, tačiau pataikė ir Paulius Jankūnas (4:5).

Graikams atitrūkti taip ir nepavyko, o 6-ąją minutę tritaškį smeigė Kevinas Pangosas. Žalgiriečiai išsiveržė į priekį 9:7.

Pajutę pavojų, šeimininkai truktelėjo į priekį 14:11, tačiau Leo Westermannas pataikė labai sudėtingą metimą ir vėl grąžino intrigą (13:14).

Nuostabią „Žalgirio“ ataką po labai gražaus Leo Westermanno perdavimo užbaigė Paulius Jankūnas, bet kėlinio pabaiga priklausė graikams.

Po pirmojo kėlinio „Panathinaikos“ buvo priekyje 20:15.

II kėlinys. „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ 37:30 (20:15, 17:15)

Antrojo ketvirčio pradžioje „Panathinaikos“ pradėjo pavojingai bėgti ir įgijo 7 taškų persvarą, tačiau kauniečiai labai greitai atsitiesė ir po Brocko Motumo pataikymo bei Artūro Milaknio tritaškio vėl pradėjo kvėpuoti šeimininkams į nugaras (21:22).

Netrukus Brocko Motumo ir Luko Lekavičiaus rezultatyvios atakos. „Žalgirio“ spurtas 10:0 ir kauniečiai priekyje 25:22.

Įpusėjus kėliniui, graikai pasivijo. Antonio Fotsio pataikymas iš toli – 27:27.

Jameso Feldeine'o tritaškis graikams leido įgyti keturių taškų pranašumą, o netrukus dar vieną tokios pačios vertės metimą įmetė ir Antonis Fotsis. „Panathinaikos“ vėl atitrūko – 34:29.

Kėlinio pabaiga kauniečiams susiklostė dar nesėkmingiau. Atsiliekant keturiais taškais, Lietuvos čempionai turėjo likusias tris sekundes, tačiau Lukas Lekavičius nesugebėjo pagauti iš užribio jam mesto kamuolio ir graikai gavo dar vieną šansą.

Juo puikiai pasinaudojo Jamesas Feldeine'as, pataikęs tritaškį – 37:30.

III kėlinys. „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ 51:52 (20:15, 17:15, 14:22)

Savo klaidą jaunasis „Žalgirio“ gynėjas ištaisė prasidėjus trečiam kėliniui, kai po jo tolimo metimo kauniečiai vėl priartėjo 35:37.

„Panathinaikos“ ir toliau nerado priešnuodžių prieš sutankintą žalgiriečių gynybą, o dar vienas greitas svečių išpuolis baigėsi Edgaro Ulanovo dėjimu. Po šio epizodo – vėl pusiausvyra (37:37).

Rezultatyviais išpuoliais apsikeitė Jamesas Gistas ir Robertas Javtokas.

Artūro Milaknio aštrus reidas vėl timpteli kauniečius priekin (39:37).

Komandos apsikeitė keliomis sėkmingomis atakomis, bet „Panathinaikos“ ekipai pranašumą sugebėjo grąžinti tritaškį pataikęs Chrisas Singletonas.

Visgi į tai kauniečiai atsakė Brocko Motumo dviem taškais su pražanga – 48:46.

Kėlinio pabaigoje žalgiriečiams turint keturių taškų persvarą (52:48) tris kartus iš eilės nepavyko atkovoti kamuolio po savuoju krepšiu. Graikai tuo sugebėjo pasinaudoti.

Visgi po trijų kėlinių „Žalgiris“ dar turėjo taško pranašumą – 52:51.

IV kėlinys. „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ 84:76 (20:15, 17:15, 14:22, 33:24)

Ketvirtajame kėlinyje nuo pat pirmųjų minučių užvirė nervų karas, tačiau jo pradžioje šaltakraujiškumą geriau sekėsi demonstruoti aikštės šeimininkams.

Po Niko Pappo pataikymo iš toli „Panathinaikos“ įgijo trijų taškų persvarą 62:59.

Netrukus dar pataikė Jamesas Gistas bei Chrisas Singletonas ir „Panathinaikos“ grėsmingai atitrūko, įsprausdama kauniečius į kampą.

Viltį šalies čempionams vėl grąžino tritaškį pataikęs Artūras Milaknis. Po jo „bombos“ šeimininkų pranašumas aptirpo vos iki 2 taškų (69:67).

Tačiau tuomet kauniečiai stabtelėjo, o „Panathinaikos“ rezultatyviai baigė dvi atakas. Iš pat pradžių rezultatyviai ataką dėjimu užbaigė Ioannis Bourousis, o po to „Žalgirio“ klaida pasinaudojo Nikas Pappas.

Įgiję pranašumą, „Panathinaikos“ krepšininkai pradėjo žaisti kur kas ramiau, tuo tarpu žalgiriečius situacija vertė skubėti. Po Brocko Motumo metimo deficitas aptirpo iki 5 taškų (72:77).

Prasidėjus paskutinei dvikovos minutei graikai turėjo penkių taškų persvarą, tačiau Paulius Jankūnas pažeidė taisykles sužingsniuodamas. Taip buvo užpūsta, ko gero, paskutinė kauniečių viltis išsigelbėti.

Rungtynių pabaigoje kauniečiai dar bandė stabdyti graikus pražangomis, tačiau šie mesdami baudų metimus neklydo. „Panathinaikos“ pergalė – 84:76.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius