Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 29

Paskutinis rinktinės testas baigėsi klaidų lietumi ir nesėkme graikams

Lietuvos rinktinė graikų tvirtovėje tiesiog karaliavo po krepšiu, bet visas pastangas nuplovė klaidų lietus. Paskutinėse kontrolinėse rungtynėse prieš Europos čempionatą Lietuvos krepšininkai nusileido Graikijos nacionalinei komandai – 62:67 (15:16, 16:15, 15:18, 16:18).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per trejas „Akropolio” taurės rungtynes lietuviai pasiekė vieną pergalę prieš Nyderlandus. Abu pralaimėjimus turkams ir graikams lydėjo didžiulis klaidų skaičius. Su turkais mūsiškiai suklydo 23, su graikais – 20 kartų.

Net 7 kartus suklydo pagrindinis vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Dar iki pertraukos jis suklydo 5 kartus. Po tris klaidas padarė M.Kalnietis ir J.Mačiulis.

Lietuvos rinktinės statistika

Kovą po krepšiu Lietuvos rinktinė laimėjo net 45:29. Bet graikai kur kas labiau brangino kamuolį ir suklydo 7 kartus.

Graikai geriau pradėjo mačą, bet lietuviai išlygino žaidimą ir kova vyko taškas į tašką. Tiesa, ketvirtojo kėlinio viduryje šeimininkai spurtavo – likus žaisti 4 minutes po G.Antetokounmpo tritaškio graikai pabėgo į priekį 63:52. Vis dėlto J.Mačiulis pelnė 8 taškus iš eilės ir likus žaisti dvi minutes atgaivino intrigą 60:63.  

24sek.lt žiniomis, po rungtynių J.Kazlauskas dar neturėtų paskelbti galutinio lietuvių dvyliktuko. Tai ketinama padaryti prieš pat išvyką į Europos čempionatą.

J.Kazlausko auklėtiniai turėjo galimybę išlyginti rezultatą, bet R.Seibučio metimas skriejo pro šalį, o kitoje atakoje N.Calathesas neklydo prie trijų taškų linijos (60:66). Per likusį laiką graikai pergalės iš rankų nepaleido.

Jonas Kazlauskas rungtynėms pirmą kartą per visą pasirengimo ciklą neregistravo jauniausio rinktinės nario Domanto Sabonio. Susitikimą taip pat praleido Žygimantas Janavičius. Trenerio sprendimu nuo suolo nepakilo Artūras Gudaitis.

Lietuvių ir graikų mačas vėlavo. Rungtynių pradžia nusikėlė dėl neįtikėtinos dramos tarp Turkijos ir Nyderlandų rinktinių – komandos žaidė du pratęsimus ir turkai vos išplėšė pergalę 95:94. Lietuvių susitikimas prasidėjo 37 minutėmis vėliau nei planuota.

24sek.lt žiniomis, po rungtynių J.Kazlauskas dar neturėtų paskelbti galutinio lietuvių dvyliktuko. Tai ketinama padaryti prieš pat išvyką į Europos čempionatą.

Į Rygą rinktinės autobusas pajudės rugsėjo 3-iosios rytą. Lietuviai iš Atėnų į Vilnių grįš sekmadienio popietę. Nacionalinė komanda dar surengs keletą treniruočių Kaune.

Europos čempionatas startuoja rugsėjo 5-ąją, pirmasis varžovas – Ukraina.

Lietuvos ir Graikijos rungtynių statistika
Lietuvos ir Graikijos rungtynių statistika

Rungtynių eiga:

Ketvirtasis kėlinys: Lietuva – Graikija 62:67 (15:16, 16:15, 15:18, 16:18)

40 min. Lemiamu metu lietuviai neatkovojo kamuolio po savuoju krepšiu. M.Kalniečio metimą įspūdingai blokavo G.Antetokounmpo. Lietuviai pralaimėjo 62:67.

38 min. Antrąjį tritaškį įsūdęs J.Mačiulis karpė graikų persvarą iki 60:63. Skausmingu tolimu metimu atsakė N.Calathesas 60:66.

37 min. Lietuvius ėmė gelbėti penkis taškus iš eilės pelnęs J.Mačiulis – 57:63. 

36 min. G.Antetokounmpo negailestingu tritaškiu įstūmė lietuvius į kritinę padėtį – 63:52.

35 min. Keletą sėkmingų išpuolių surengę graikai mačo pabaigoje ėmė pavojingai tolti 60:52.

34 min. I.Bourousis ėmė kerštauti J.Valančiūnui ir įrideno tris taškus iš eilės. Lietuviai atsiliko 50:56. Aikštę dėl sveikatos problemų paliko V.Spanoulis, ant žemės po kontakto su J.Valančiūnu krito ir I.Bourousis.

33 min. Dvi lietuvių klaidas iš eilės nutraukė J.Valančiūno dvitaškis su pražanga. „Centras“ sėkmingą epizodą palydėjo surikdamas ir emocingai sugniauždamas kumštį. Lietuviai vijosi šeimininkus 50:53.

31 min. N.Zisis atliko puikų perdavimą K.Koufui, L.Lekavičius – A.Milakniui. Graikai pirmavo 51:48.

Trečiasis kėlinys: Lietuva – Graikija 46:49 (15:16, 16:15, 15:18)

30 min. Lietuvos rinktinė kiek pristabdė įsibėgėjus graikus. Po trijų kėlinių J.Kazlausko auklėtiniai atsiliko 46:49.

29 min. Lietuviai įkrito į duobę. G.Antetokounmpo ėmė tiesiog skraidyti aikštėje, o pasinaudoję lietuvių klaidomis ir netaikliais metimais graikai tolo 46:41. J.Kazlauskas suskubo prašyti minutės pertraukėlės.

28 min. N.Zisis išlygino rezultatą 41:41, o netrukus G.Antetokounmpo drąsiu reidu dvitaškiu su pražanga išvedė graikus į priekį 44:41.

26 min. J.Valančiūnas galingai sudrebino graikų krepšį nepaisant aktyvios varžovų gynybos, tačiau kitoje aikštės pusėje I.Bourousis atsakė taikliu metimu – 41:39.

24 min. R.Seibutis ėmėsi iniciatyvos ir pelnė ketvirtąjį tašką iš eilės 37:35.

22 min. Klaidos nesutrikdė lietuvių. Greitoje atakoje R.Seibutis išvedė svečius į priekį 35:33.

21 min. Kėlinys prasidėjo vaikiška M.Kalniečio klaida. Dar kitoje atakoje puolime prasižengė J.Valančiūnas. Tai buvo jau šeštoji jo klaida.

Antrasis kėlinys: Lietuva – Graikija 31:31 (15:16, 16:15) 

20 min. A.Kavaliauskas lengvu metimu iš po krepšio išvedė lietuvius į priekį 31:29, bet paskutinėmis sekundėmis N.Calathesas prasiveržimu išlygino rezultatą 31:31.

19 min. Rinktinės pasinėrė į gynybinį krepšį. Nedideliais žingsniais atremdami graikų išpuolius, lietuviai išlygino rezultatą 29:29. F.Katsikariui beliko prašyti minutės pertraukėlės.

16 min. Komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis. Po G.Printezio dvitaškio su pražanga graikai padidino pranašumą iki 29:24.

15 min. Lietuviai turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau po puikios R.Seibučio verpstės paskutinę akimirką įmesti iš po krepšio nepavyko (22:24).

14 min. Lietuvių gynyboje atsivėrė spragos, kuriomis graikai nesidrovėjo pasinaudoti – 20:24.

11 min. J.Mačiulis tritaškiu išlygino rezultatą (18:18).

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Graikija 15:16

10 min. Iki kėlinio pabaigos Lietuvos rinktinė sumažino skirtumą iki minimumo – 15:16

9 min. M.Kuzminsko ir A.Milaknio tritaškiai greitai sukarpė graikų persvarą – 12:15.

7 min. J.Kazlauskas po trijų minučių pasodino R.Javtoką ant suolo. Graikai buvo priekyje 15:6.

6 min. M.Kuzminskas tolimu metimu pagyvino rinktinės puolimą (6:12).

4 min. Lietuviai ne pirmą kartą nesuvokiamai siuntė kamuolį į užribį. Tuo tarpu graikai grėsmingai tolo – pražangą prie trijų taškų linijos išprovokavo V.Spanoulis (3:12).

3 min. Pirmuosius lietuvių taškus „iš žaidimo“ pelnė P.Jankūnas (3:7). Bet graikai namuose jautėsi labai užtikrintai – 3:9.

2 min. Vietos sirgalius nuo kėdžių pakėlė G.Printezio tritaškis (1:5). Netrukus tas pats G.Printezis baudė lietuvius iš po krepšio (1:7). J.Kazlauskas sušaukė minutės pertraukėlę.

1 min. Rungtynės prasidėjo vienu realizuotu J.Valančiūno baudos metimu (1:0). Graikai atsakė rezultatyviu V.Spanoulio reidu (1:2).

Lietuvos rinktinės starto penketas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas.

Rinktinės sudėtis rungtynėms su graikais
Gynėjai Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis
Puolėjai Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius, Paulius Jankūnas
„Centrai“ Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas, Antanas Kavaliauskas, Artūras Gudaitis
Graikijos krepšinio rinktinė
Žaidėjas Klubas
Nikos Zisis „Brose Baskets“
Giannis Bourousis -
Vassilis Spanoulis Pirėjo „Olympiakos“ 
Kostas Kaimakoglou Kazanės UNIKS 
Giorgos Printezis Pirėjo „Olympiakos“ (priklauso „Spurs“) 
Nickas Calathesas Atėnų „Panathinaikos“ 
Kostas Papanikolaou „Denver Nuggets“ 
Kostas Sloukas Stambulo „Fenerbahce“ 
Stratos Perperoglou „Barcelona“ 
Kostas Koufas  „Sacramento Kings“
Vaggelis Mantzaris Pirėjo „Olympiakos“  
Giannis Antetokounmpo „Milwaukee Bucks“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius