-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Pralaimėjimas, kurio niekada nepamiršime

100:91 – šis rezultatas kone kiekvienam jaunesnės kartos Lietuvos krepšinio sirgaliui yra skaudžiausias visų laikų Lietuvos rinktinės pralaimėjimas. Net ir puikiai atsimenantys Aleksandro Džordževičiaus devynis tritaškius 1995 metų Europos čempionato finale, paklausti apie skaudžiausią pralaimėjimą, greičiausiai visų pirmą įvardytų 2004-ųjų Atėnų olimpiados pusfinalį. Kiekvieną kartą žaidžiant su Italija visų pirma į galvą ateina mintis apie kerštą už Atėnus. Net šimtas pergalių neatpirks to prakeikto vakaro skausmo.
Skaudus pralaimėjimas Atėnuose (2004): Lietuva - Italija
Skaudus pralaimėjimas Atėnuose (2004): Lietuva - Italija / Alfredo Pliadžio nuotr. koliažas

Į Atėnų olimpines žaidynes Lietuvos rinktinė atvyko kaip 2003 metų Europos krepšinio čempionė. Nuo pat pirmųjų rungtynių lietuviai atrodė užtikrintai, įveikė visas penkias varžoves ir užėmė pirmąją vietą B grupėje.

Tarp Lietuvos rinktinės skalpų buvo ir pergalė prieš JAV superžvaigždes po neįtikėtino Šarūno Jasikevičiaus tritaškių šou mačo pabaigoje.

VIDEO: Italų tritaškiai Atėnų olimpiados pusfinalyje (18/28)

Su krepšinio rinktine siejamos viltys Lietuvoje buvo didžiulės. Ketvirtfinalyje lengvai įveikta Kinijos rinktinė, o pusfinaliui gauta, kaip tada atrodė, „kažkokia Italija“.

Grupės varžybose iš aštuonių į kitą etapą patekusių komandų mažiau taškų už Italiją buvo įmetusi tik Kinija. Italų žaidimas prasidėdavo ir baigdavosi nuo gynybos, tačiau Lietuvos rinktinės puolimas buvo geriausias visame turnyre.

Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas ir kiti atrodė lyg svajonių komanda, nepaneigiamai geriausia pastarųjų metų Lietuvos rinktinė.

Atrodė, kad pagaliau, pagaliau olimpiadoje gavome ne JAV, pagaliau žengsime toliau nei pusfinalis. Ant mūsų krepšininkų kaklų jau kabėjo mažiausiai sidabro medaliai, o prieš Lietuvos ir Italijos susitikimą Argentinai įveikus JAV, drąsiausieji jau kalbėjo ir apie auksą.

Alfredo Pliadžio nuotr./Giacomo Galanda
Alfredo Pliadžio nuotr./Giacomo Galanda

Tačiau Gianluca Basile ir Giacomo Galanda galvojo visiškai kitaip.

Vienos kartos vaikai, gimę tik šešių dienų skirtumu, buvo geriausi Italijos rinktinės žaidėjai. Puikūs snaiperiai ir jau patyrę krepšininkai rungtynėse su Lietuva kartu įmetė 11 tritaškių iš 16 (visa Italijos rinktinė pataikė 18 iš 28) ir paskandino visas lietuvių svajones.

Likus žaisti 5 min. rezultatas dar buvo lygus (79:79), tačiau ką tik inicijuoto spurto autorius S.Štombergas jau sėdėjo ant suolo su penkiomis pražangomis.

37 minutes žaidęs Š.Jasikevičius pataikė vos 3 metimus iš 15 (9 tšk., 9 rez. perd.). 32 min. rungtyniavęs R.Šiškauskas įmetė vos kartą iš 12-os (4 tšk.).

Tą prakeiktą dieną gerai sekėsi tik 6 iš 10 tritaškių įsmeigusiam A.Macijauskui, tačiau jo vieno nepakako.

VIDEO: Gianluca Basile tritaškis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius