Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 15

Eurolygos ditirambai Šarui: kalbame apie pasaulinio lygio trenerį?

„Jasikevičius yra šio Eurolygos sezono atradimas. Tai, kaip jis motyvuoja ir paruošia komandą, yra neįtikėtina“, – Eurolygos televizijos siužeto fone girdisi buvusio žalgiriečio, o dabar Eurolygos eksperto Jiri Zideko balsas.
eurolygos-ditirambai-sarui-bus-vienas-geriausiu-ne-tik-europoje
Šarūnas Jasikevičius

Eurolygos televizija visą pusdienį „Žalgirio“ arenoje prieš rungtynes su Stambulo „Fenerbahče“ ne be reikalo persekiojo Šarūną Jasikevičių ir žalgiriečius. Eurolygos televizija sukūrė puikų siužetą apie Kauno „Žalgirio“ trenerį, žaibišką jo efektą trenerio pozicijoje ir perspektyvas, kurios ambicingos galbūt ne tik Europos, bet ir pasauliniu mastu.

„Jis labai motyvuota asmenybė. Tą matėme jau tada, kai jis žaidė. Jis buvo labai užsivedęs žaidėjas ir tą persinešė į visas savo gyvenimo sritis“, – pasakojo įžaidėjas Kevinas Pangosas.

„Tai pagrindinė priežastis, kodėl atvykau į Kauną. Norėjau iš jo mokytis. Jis buvo vienas mano idealų, kai buvau jaunas. Visuomet žiūrėdavau jo žaidimą“, – teigė kitas atakų organizatorius Leo Westermannas.

„Jis gyvena krepšiniu per pusryčius, pietus, vakarienę, – pridūrė Jiri Zidekas. – Jis visiškai atsidavęs krepšiniui. Tai, kaip jis formavo save kaip žaidėją, persidavė į trenerio darbą.“

Eurolygos televizija netrukus dalijosi vaizdais iš Barselonos ir Tel Avivo laikų, kai su „Barcelona“ ir „Maccabi“ klubais Šaras keturiskart tapo Eurolygos čempionu ir buvo išrinktas į simbolinę dešimtmečio komandą.

Šaras oficialiai tituluotas kaip Eurolygos legenda – vienas geriausių visų laikų turnyro žaidėjų.

„Nebuvau niekuo išskirtinis iš kitų berniukų Lietuvoje. Krepšinis yra kultūros dalis. Augau kaip neįtikėtinas „Žalgirio“ fanas. Baigti savo karjerą čia, komandoje, kurioje iki tol negavau progos žaisti, man buvo išskirtinis dalykas“, – tikino prieš Eurolygos televizijos kamerą atsisėdęs Š.Jasikevičius.

VIDEO: Eurolygos ditirambai Šarui – bus vienas geriausių ne tik Europoje

Jis pridūrė, kad kaip krepšininkas nebeturėjo kitos išeities – tik tapti treneriu.

„Per vieną naktį reikia susitaikyti, kad tavo atsakomybė yra padvigubėjusi. Darbas daug sunkesnis, su daugiau streso ir dalykų, kuriuos turi apgalvoti. Bet kai pasensti, žaisti nebegali, todėl turi eiti į priekį“, – juokavo Šaras.

Jo vadovaujamas „Žalgiris“ dabar Eurolygoje rikiuojasi dešimtas ir kaunasi dėl vietos ketvirtfinalyje. Prieš sezoną Eurolygos apžvalgininkai klijavo žalgiriečiams autsaiderių etiketę.

„Mes keliame sau labai aukštus tikslus. Tikėjomės sunkumų, bet labai džiaugiuosi, kaip mes atsitiesėme. Nugalėjome puikius varžovus ir ne tik namuose. Esu labai laimingas, kokia linkme eina komanda“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

„Nugalėjęs CSKA, Jasikevičius toliau kuriasi savo kaip kylančio trenerio reputaciją“, – pasakojo užkadrinis balsas reportaže.

O netrukus J.Zidekas skambiai pareiškė: „Būsiu labai nustebęs, jei jis netaps vienu geriausių trenerių galbūt ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius