Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 28

Rimtas pavojaus signalas Kauno „Žalgiriui“

„Kokie įspūdžiai? Jokių“, – kaip ir dauguma penktadienio vakarą „Žalgirio“ rungtynes Krasnodare stebėjusių žiūrovų, nusivylimo neslėpė Valdemaras Chomičius. Lietuvos krepšinio legenda jau skambina pavojaus varpais. Antrasis smūgis „Žalgiriui“ per tris savaites rodo, kad reikia permainų. „Tai yra rimtas signalas. Vyrai turi kažką daryti“, – 24sek.lt sakė V.Chomičius.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“ | 80:50

V.Chomičius pirmiausia beda pirštu į puolimą. Trejas pastarąsias rungtynes žalgiriečiai Eurolygoje rinko vid. vos 57,6 taško.

Anot 56-erių specialisto, vien trenerio derinių kaltinti negalima. Visi turi pasižiūrėti į veidrodį. Ypač – žaidėjai.

„Galbūt nepatinka treneris, galbūt dar kažkas kitas. Bet patys žaidėjai gali ką nors padaryti ar ne?

Tegul eina į salę ir ten dirba nuo ryto iki vakaro. Ir įmes savo metimus“, – ragino V.Chomičius, pats pagarsėjęs kaip vienas darbščiausių, jei ne darbščiausias visų laikų Lietuvos krepšininkas.


Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Valdemaras Chomičius
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Valdemaras Chomičius

V.Chomičiaus tezės:

  • Juoda diena virsta tendencija.
  • Kaltas ne tik treneris – žaidėjai turi pasižiūrėti į save.
  • „Žalgiriui“ reikia permainų puolime.
  • Kaune nereikia svaidytis žaibais.

– Kodėl „Žalgiris“ buvo taip sumuštas Rusijoje? – 24sek.lt paklausė V.Chomičiaus.

– Niekas nesužaidė. Prieš mačą kalbėjome, kad turi sužaisti lyderiai, atsirasti žaidėjas, kuris daro taškus. Bet praktiškai niekas negalėjo įmesti. Nieko padaryti. Sunku nustatyti priežastį. Galbūt „Žalgiris“ nesitikėjo, kad „Lokomotiv“ žais taip agresyviai, greitai ir rezultatyviai. Pagrindinio „Žalgirio“ kozirio – geros gynybos ir užtikrintų metimų puolime, nepamatėme.

Labai gerai matosi, kad žaidžiant su aukšto lygio komandomis, ir ypač išvykoje, „Žalgiriui“ trūksta puolime... Krepšinis yra krepšinis: čia reikia įmesti. O kai negali to padaryti, tai ir noras kažką daryti blėsta.

– Galbūt „Žalgirio“ puolimo schemoms trūksta greitumo ir kūrybiškumo?

– Sunku, kai nesiseka ir kai prameti paprasčiausius metimus, o varžovai viską pataiko. Bet „Žalgiriui“ tikrai trūksta rezultatyvumo. Jei metantys žaidėjai renka po 2 taškus... Gali būti vienos juodos rungtynės, bet ne dvi, trys ar pusė sezono.

– Kokios korekcijos puolime įmanomos su šia sudėtimi?

– Tą pačią problemą turi ir „Lietuvos rytas“. Galbūt nepatinka treneris, galbūt dar kažkas kitas. Bet patys žaidėjai gali ką nors padaryti ar ne? Tegul eina į salę ir ten dirba nuo ryto iki vakaro. Ir įmes savo metimus.

Galima kažką padaryti ir pačiam. Ne tik laukti, kol kas nors ką nors sugalvos. O tikrai sugalvos, nes trenerių kolektyvas – geras. Padarys išvadas.

Jie dirbo gerai, bet, aišku, tokie pralaimėjimai... Krasnodare atrodė, kad žaidžia komandos iš dviejų skirtingų lygų. Bet pats buvau žaidėjų kailyje, tokių rungtynių pasitaikė ir treniruojant. Kartais tiesiog viskas nesiseka.

VIDEO: Eurolyga: Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“

– Kaip tokius pralaimėjimus ir žaidimo krizes reikia išgyventi?

– Barti grįžus į Kauną tikrai nėra ko. Reikia ramiai pasižiūrėti, kaip žaidė, ką darė blogai. Kodėl komandai neišeina įjungti aukštesnės pavaros. Pirmoje treniruotėje namuose po vaizdo peržiūros reikia išsiaiškinti ir žygiuoti toliau. 

– Kad ir koks pralaimėjimas būtų skaudus, iš esmės, jis nėra netikėtas, o situacija labai nesikeičia – „Žalgiris“ privalo trečiadienį nugalėti turkus.

– Reikia laimėti prieš „Karšiyaka“ ir pamiršti. Bet, aišku, kadangi tai buvo jau ne pirmos tokios rungtynės, tai parodė, kad kažką reikia keisti. Tai yra rimtas signalas. Vyrai turi kažką daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius