-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07 /01:20

Šarą prajuokino fenomenali „Žalgirio“ statistika: „Kažkokia nesąmonė!“

Visai ne tokio Eurolygos reguliariojo sezono finišo į Vitorijos „Fernando Buesa“ rūmus ketvirtadienio vakarą susirinko pažiūrėti saulės sušildyti 10 tūkstančių baskų. Džiaugsmingą pergalės laukimą keitė kurtinantis triukšmas. Iš tos nevilties ispanai nebežinojo, ant ko pykti labiausiai – teisėjų švilpukų ar savų pasimetusių žaidėjų. Bet už visų šių priežasčių stovėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkų primestas šeimininkams neparankus žaidimas ir pergalė 84:79.
Pergalės džiaugsmo akimirkos
Pergalės džiaugsmo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šypsosi ir „Žalgirio“ sirgaliai, nes jau seniai žiūrėdami rungtynes per televiziją taip dažnai laimingi nuėjo miegoti.

8 pergalės išvykoje ir 6 namuose. „Kažkokia nesąmonė, – juokėsi ir pats Š.Jasikevičius. – Net neturiu, ką pasakyti. Įdomu, kiek būtų laimėjęs žmogus prieš sezoną pastatęs už daugiau pergalių išvykose. Kažkokia nesąmonė. Tikrai. Nežinau.“

Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas tiesiog spindėjo iš laimės, kai laukdamas į rūbinę grįžtančio trenerio nagrinėjo rungtynių protokolą rankose. Visus statistinius rodiklius pranoko tas, kurio protokole kaip tik nebuvo – 14 pergalių per 30 rungtynių „Žalgirio“ kraityje, o tai yra keturiomis daugiau nei atsargiai buvo planuota prieš sezoną.

„Su Pauliumi Motiejūnu kalbėjome, kad kitą sezoną žaisime tik išvykose. Tai nežinau, kaip ką čia dabar daryti sirgaliams. Manau, kitą sezoną visi pirks „Viasat Sport Baltic“, nes norės pamatyti pergalių. Fantastinis fenomenas“, – juokavo Š.Jasikevičius.

Palaukite: „Kitą sezoną žaisime tik išvykose.“ Ar tai reiškia, kad kitą sezoną žaisti tik išvykose planuojantis Š.Jasikevičius ketina likti „Žalgiryje“ dar metams?

Pats Šaras dar nežino. Juk apie tai kalbamės dar tik pirmą balandžio savaitę. Bet visi tikimės, kad tai nebuvo paskutinės Š.Jasikevičiaus rungtynės Eurolygoje po „Žalgirio“ pavadinimu.

Apie Šaro ateities planus – išskirtiniame 24sek interviu su Š.Jasikevičiumi. O paskutinį Eurolygos vakarą šį sezoną Šaras tiesiog mėgavosi dar viena fantastine pergale.

VIDEO: „Eurolygos diena“ – išskirtinis Šarūno Jasikevičiaus interviu apie sezoną ir galimybes likti „Žalgiryje“

Ačiū sirgaliams ir prancūzui

Visai ne tokio Eurolygos reguliariojo sezono finišo į Vitorijos „Fernando Buesa“ rūmus ketvirtadienio vakarą susirinko pažiūrėti saulės sušildyti 10 tūkstančių baskų.

Džiaugsmingą pergalės laukimą keitė kurtinantis triukšmas. Iš tos nevilties ispanai nebežinojo, ant ko pykti labiausiai – teisėjų švilpukų ar savų pasimetusių žaidėjų. Bet už visų šių priežasčių stovėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkų primestas šeimininkams neparankus žaidimas ir pergalė 84:79.

Kai atslūgdavo baskų nusivylimo arba švilpimo banga, ją greitai, kaip saulė debesis Vitorijoje ketvirtadienį, prasklaidė lietuviški šūksniai „Žalia balta, žalia balta! Hey! Hey!“.

Kelios dešimtys žaliai baltų sirgalių „Fernando Buesa“ balkone su kiekvienu taikliu Artūro Milaknio tritaškiu jautėsi vis drąsiau – jau net droviausi atsistoję šaukė „Žalgiris!“.

O kai penkių minučių taškų badą nutraukė fantastiškos greitos atakos smaigalyje atsidūręs Brockas Motumas, šūkavo jau visas „Žalgirio“ atsarginių suolas, masiškai per minutės pertraukėlę išbėgęs pasveikinti aikštėje buvusių žalgiriečių.

„Baskonia“ sirgaliai tik kreivais žvilgsniais stebėjo triumfuojančius lietuvius. Kylantį nepasitenkinimą įgarsino vis garsiau baskų dantyse gliaudytos saulėgrąžos.

Lengvas cirkelis aikštėje buvo atgaivinęs „Baskonia“ viltį iki dviejų taškų skirtumo, bet „Žalgiris“ išsikapstė.

Aš labai laimingas. Labai laimingas.

„Aš labai laimingas. Labai laimingas. Jiems nėra lengva žaisti šitų rungtynių, nes jos nieko nelemia. Bet sąžiningai, per pertrauką, buvau labai supykęs, nes jei atvažiuoji į Vitoriją, žaidi paskutinį mačą ir žinai, kad nežaisi Eurolygoje iki spalio, turi atiduoti viską.

Bet darėme daug klaidų. „Perlaužėme“ rungtynes, bet vėl pasipylė klaidos, – pasakojo Š.Jasikevičius. – Dar viena fantastinė pergalė išvykoje, bet žalgiriečių sirgaliai turėtų būti laimingi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Daug ko nepadarėme. Bet daug ką ir padarėme. Pasakiau žaidėjams, kad gale turėjo būti kur kas ramiau. Bet rūbinėje, kaip sakiau, prieš mus buvo komanda su didžiuliu talentu. Maždaug šeši varžovų žaidėjai sukosi apie NBA. Tai tik pasako didelį dalyką apie vyrų kovą, susiklausimą ir brandą. Kažkokia branda tikrai atsirado.

Aš tikrai noriu išskirti Leo, nes jo protas mūsų komandai yra viskas. Jis supranta iš pusės žodžio, ko nori treneris. Jis priėmė gerų sprendimų, įmetė kamuolį laisvam Pangosui. Paskutinėje atakoje sėkmę lėmė jo kantrybė, pagąsdinimas ir suteikimas Kevinui išlošti rungtynes. Tai žaidėjas, kuris turi fantastinį krepšinio intelektą.

Pasibaigė parinktys puolime, todėl ieškojome Jankūno. Reikėjo, kuo galėtume išplėsti aikštę. Šį sezoną tai ne kartą veikė. „Baskonia“ vidurio puolėjai nėra labai centruojantys, todėl kažkiek pavyko. Paulius buvo tas, kuris lemiamu metu patraukė komandą.

Ar komandai gresia emocinis nuosmukis? Jau dabar yra. Stengiuosi daryti viską, kad nebūtų pasiaiškinimų. Jie profesionalai, turi dirbti savo darbą. Eurolygoje žaisti maloniau, bet svarbiausia atlikti savo darbą. Jei ateini ir bimbinėji, kur nors vėliau pasijus to pasekmės. Nei aš, nei treneriai neturime galios įjungti mygtuką ir staiga pradėti žaisti, kada labiausiai to reikės. Visi turi atsiduoti šimtu procentų. Kito kelio nėra.

Tikiuosi, kad „Žalgiris“ kitą sezoną bus daugiau išlošiantis namuose. Turime didžiulį sirgalių palaikymą. O jie ateina ir... nežinau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius