Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 10

Šaro įtūžį supratęs graikas jaučiasi skolingas Donatui Motiejūnui

Po pirmųjų tarpusavio rungtynių Kaune Šarūnas Jasikevičius piktai sveikino Pirėjo „Olympiakos“ trenerį Ioannį Sfairopoulą ir 16 taškų pelniusį Kostą Papanikolaou su pergale. Žalgirietis buvo nepatenkintas, kad graikai rezgė paskutinę ataką, kai lietuviai jau aiškiai parodė, kad nebesigins ir leis rungtynių laikui ištiksėti. Š.Jasikevičius „Žalgirio“ arenoje dar kažką piktai leptelėjo K.Papanikolaou. Prieš antrąją dvikovą Graikijoje krepšininkas teisinasi, kad nieko nenorėjo įžeisti.
Kostas Papanikolaou ir Donatas Motiejūnas
Kostas Papanikolaou ir Donatas Motiejūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Pirėjas

„Labai gerai vertinu, nes „Olympiakos“ mūsų bijo. Jie turi aštuonias pergales ir keturis pralaimėjimus. Mes – atvirkščiai. Jie taip mūsų bijo, kad iki rungtynių Pirėjuje žino, jog atsilošime ir Pirėjuje pirmausime apie 12–14 taškų, o tada mes kovosime dėl to, kas bus aukščiau lentelėje. Jie parodė didelę pagarbą „Žalgiriui“, – ironiškai liūdną gruodžio 15-osios vakarą Kaune kalbėjo Š.Jasikevičius.

Na, situacija turnyro lentelėje pernelyg nepakito. „Olympiakos“ su 15 pergalių ir 6 pralaimėjimais solidžiai atrodo trečioje Eurolygos vietoje, kai „Žalgiris“ su 9 pergalėmis ir 12 nesėkmių bando kabintis į išsvajotąjį Eurolygos aštuntuką. Todėl ir tarpusavio mačų taškų skirtumas, ko gero, šįvakar neturės jokios reikšmės.

„O, taip“, – prisiminęs labai trumpą, bet nemalonų dialogą su Š.Jasikevičiumi, labiau priminusį monologą, linktelėjo galva K.Papanikolaou.

Geras Donato Motiejūno bičiulis ne iš tų graikų, kurie didžiuotųsi legendomis apipintos „jugoslaviškos mokyklos“ triukais.

Net neprašytas K.Papanikolaou žalgiriečių gretose išskyrė Luką Lekavičių bei Edgarą Ulanovą, su kuriais sieja ir „Žalgirio“ renesansą.

„Dariau tai, ką liepė treneris, – savo dvitaškį su pražanga, kuris padidino skirtumą 88:75, prisiminė K.Papanikolaou. – Treneris prašė manęs mesti ir aš mečiau. Žinau, kad tai kartais pykdo varžovų trenerius. Bet esu žaidėjas ir darau, ką man liepia. Nenorėjau įžeisti nei sirgalių, nei trenerio, nei komandos. Tiesiog treneris manęs prašė surengti ataką.“

K.Papanikolaou tikina suprantantis Š.Jasikevičiaus nusivylimą. Tačiau Pirėją baimina ne šis lietuvio prisiminimas, o pastaruoju metu demonstruojama „Žalgirio“ forma. „Top 16“ etape žalgiriečiai dar niekada nebuvo laimėję trejų rungtynių iš eilės.

K.Papanikolaou Graikijoje 24sek pasakojo, kad bandys sutramdyti Lietuvos čempionus patikrintu ginklu – gynyba, kuri per vienerias Eurolygos rungtynes leidžia varžovams įmesti tik vid. 74,4 taško ir yra antra geriausia turnyre.

„Žalgiris“ yra gera komanda. Komandoje tvyro gera atmosfera, jie turi gerą trenerį ir dabar žaidžia labai gerai. Žalgiriečiai pagavo ritmą, todėl dabar turime būti dar labiau susikoncentravę“, – susirūpinęs K.Papanikolaou.

Jo žodžiais, „Žalgiris“ pasikeitė per du pastaruosius mėnesius. Graikui žaliai baltų klubas dabar atrodo dar labiau susitelkęs, atradęs savąjį žaidimą.

Beje, net neprašytas K.Papanikolaou žalgiriečių gretose išskyrė Luką Lekavičių bei Edgarą Ulanovą, su kuriais sieja ir „Žalgirio“ renesansą.

„Jie turi labai gerą sudėtį, žaidžia kietai ir agresyviai“, – pridūrė K.Papanikolaou.

„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Lietuviškas pavadinimas K.Papanikolaou siejasi ne tik sunkiomis Eurolygos rungtynėmis Taikos ir draugystės stadione penktadienį. 204 cm ūgio puolėjas net nušvito išgirdęs Donato Motiejūno pavardę.

„Donatas yra puikus vyrukas. Aš jį myliu ir jaučiuosi jam labai skolingas. Linkiu išlikti sveikam ir visko, kas geriausia“, – per 24sek linkėjimus D.Motiejūnui siuntė K.Papanikolaou.

Dabar Motiejūnas žaidžia geroje komandoje ir manau, kad turi atvirą kelią parodyti save.

Aišku, jam nereikia su Donatu bendrauti per žiniasklaidą. Graikas asmeniškai palaikė ryšį su puolėju ir tada, kai jis gydėsi sunkią nugaros traumą. Ir tada, kai kankinančioje nežinioje pusmetį laukė naujos NBA sutarties.

K.Papanikolaou ir D.Motiejūnas kartu žaidė Hjustone 2014–2015 metų sezoną. Tai buvo debiutiniai K.Papanikolaou metai NBA.

48-uoju šaukimu 2012-ųjų NBA naujokų biržoje pašauktas graikas 24sek tikino, kad D.Motiejūnas buvo vienas pirmųjų, priėmusių jį į „Rockets“ kompaniją.

„Jis man labai padėjo apsiprasti komandoje ir pačiame Hjustone“, – pridūrė Kostas, kuris tapo D.Motiejūno oponentu aikštėje dar nuo šešiolikmečių rinktinės laikų – abu puolėjai yra vienmečiai (26 m.).

Beje, K.Papanikolaou tapo sėkmingiausio D.Motiejūno sezono Hjustone liudininku. 2014–2015 m. D-Mo NBA rinkdavo vid. 12 taškų bei 5,9 atkovoto kamuolio ir buvo paminėtas labiausiai patobulėjusio sezono krepšininko rinkimuose.

Todėl graikas liūdnai stebėjo D.Motiejūno kančias po sunkios nugaros operacijos ir ilgų mėnesių be sutarties.

„Tačiau jis viską turi palikti praeityje. Motiejūnas yra puikus žaidėjas. Jis jau įrodė, kad gali puikiai žaisti NBA. Dabar jis žaidžia geroje komandoje ir manau, kad turi atvirą kelią parodyti save. Linkiu jam geriausio“, – linkėjo K.Papanikolaou, kaip ir praėjusią vasarą, taip ir šiemet laukiantis D.Motiejūno vėl atostogaujančio Graikijoje.

K.Papanikolaou NBA paliko 2016-aisiais, kai buvo nebereikalingas „Denver Nuggets“ ekipai. Grįžęs į Pirėją krepšininkas šį sezoną renka vid. 7,3 taško ir 9,1 naudingumo balo.

Graiko horizonte NBA nesimato. Dabar jam labiau rūpi „Žalgiris“: „Dabar žaidžiu „Olympiakos“ ir man tai rūpi labiausiai. Nežinau, ką gali atnešti ateitis, bet dabar noriu susitelkti savo žaidimui čia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius