Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 24

Šarūnas Jasikevičius tikisi, kad „Žalgiris“ nekartos Maskvoje darytų klaidų

Kauno „Žalgirio“ ekipos penktadienį namuose laukia antrasis šį sezoną Maskvos srities „Chimki“ iššūkis. Pirmose rungtynėse Maskvoje kauniečiai varžovams nepasipriešino, tad Šarūnas Jasikevičius tikisi, kad dabar pavyks sužaisti kitaip.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ (2-9) – „Chimki“ (5-6) | 19:45 | „Žalgirio“ arena

„Labai skausminga buvo iš naujo žiūrėti rungtynių Maskvoje video. Tiek dovanų pridalinome, kad buvo neįmanoma mums laimėti. Visi jų žaidėjai lengvai rinko taškus metimais iš po krepšio, baudomis. Nežinau, gal dar nebuvome supratę, kaip žaisti prieš tokias komandas“, – teigė Š.Jasikevičius.

Vyriausiojo trenerio komandos rengimą rungtynėms apsunkina ir tai, kad „Chimki“ ką tik pakeitė trenerį. Rimą Kurtinaitį trenerio poste pakeitė Duško Ivanovičius.

„Labai sunku pasirengti. Treneris vadovavo dar tik dviejose rungtynėse, mačas Bamberge vyko antrą dieną po trenerio atėjimo. Atrodo, kad jie daugiau bando eiti į kontaktą.

Sunku pasirengti, tačiau gal irgi į naudą, nes ir jie kaip komanda keičiasi. Yra „Chimki“ daug gerų žaidėjų, kuriems reikia bandyti apsunkinti rungtynes – jei Rice'ui ir toliau duosim aštuonis kartus veržtis į kairę, kitiems leisime pasijausti geresniais nei yra, bus ilgas vakaras“, – kalbėjo Šaras.

Treneris tikisi, kad komandai dar geriau pavyks išnaudoti naujojo įžaidėjo Jerome'o Randle'o pajėgumą. Jam priprasti prie komandos kol kas sekasi sunkokai.

„Manau, kad jis po truputį pradeda suprasti, ko mes iš jo norime. Per savo karjerą jis yra įpratęs ilgai būti su kamuoliu. Reikia surasti balansą tarp jo žaidimo komandai, bet ir neatimant agresijos. Buvo gerų momentų ir Pirėjuje, ir Utenoje. Iš kitos pusės, mes jį suprantame, įžaidėjui atvažiuoti kovo mėnesį iš kito pasaulio krašto tikrai yra sunku“, – apie amerikiečio žaidimą sakė „Žalgirio“ strategas.

Š.Jasikevičius sulaukė klausimo ir apie vykstantį FIBA ir Eurolygos karą, tačiau vienareikšmiškai vienos pusės nepasirinko.

„Yra dvi medalio pusės. Aš į FIBA sugrįžti nenorėčiau, nes ji daug metų turėjo progą rengti klubinį krepšinį, žinau žmones ten viduje. Manau, kad Eurolyga kasmet darosi tik gražesnis turnyras, keliamas krepšinio lygis. Žinoma, sportinis skirtumas nukenčia, aš tokią kritiką suprantu. Man būtų smagiau su 24 komandomis. Žalgiris yra vienas iš tų 11-os komandų, su garantuota licencija, tad mums yra gerai. Tai mums patinka“, – sakė  keturis kartus Eurolygą laimėjęs Šaras.

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius