Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 07 29 /15:50

Smūgis Rusijai: FIBA diskvalifikavo krepšinio federaciją ir meta rusus iš Europos čempionato

FIBA sudavė skaudų smūgį Rusijos krepšiniui. Liepos 22-ąją dieną FIBA nusprendė diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federaciją (RFB) dėl politinių sprendimų organizacijoje. Šis FIBA sprendimas reiškia, kad Rusijos rinktinės negali varžytis tarptautiniuose turnyruose, o tai liečia ir nacionalinę vyrų komandą, kuri rugsėjį turėjo žaisti „Eurobasket 2015“.
Andrejus Kirilenka
Andrejus Kirilenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gavome oficialų laišką iš FIBA. Jame pasakyta, kad esame šalinami iš FIBA. Spręsime situaciją kartu su Rusijos sporto ministru ir Rusijos olimpiniu komitetu. Rusijos dalyvavimas Europos čempionate ir kitų metų olimpinėse žaidynėse – su klaustuku“, – Rusijos naujienų agentūra TASS cituoja FIBA valdybos narį Sergejų Černovą.

FIBA sprendimas dar gali būti skundžiamas, be to, jame nenurodoma konkreti data, iki kada RFB diskvalifikuojama. Rugpjūčio 8-9 dienomis rusai pakviesti į FIBA susitikimą centriniame biure, kuriame bus sprendžiama susidariusi situacija.

„Eurobasket 2015“ turnyre rusai turėjo žaisti Monpeljė mieste, A grupėje, kurioje dar rungtyniauja Prancūzija, Suomija, Lenkija, Izraelis bei Bosnija ir Hercegovina.

Jau ketvirtadienį Rusijos aštuoniolikmečių merginų rinktinė turėjo startuoti Europos pirmenybėse Slovėnijoje, bet po FIBA sprendimo jos netektų teisės dalyvauti turnyre. Vaikinai šiuo metu taip pat rungtyniauja Europos pirmenybėse Graikijoje. 

Rusijos dalyvavimas Europos čempionate ir kitų metų olimpinėse žaidynėse – su klaustuku

Abiems 18-mečių rinktinės padaryta išimtis ir dar leista žaisti netrukus prasidėsiančiuose turnyruose. Vis dėlto, likusioms rinktinėms, pradedant nuo U-16 iki vyrų nacionalinės komandos – ne.

Skandalai Rusijos krepšinyje

Dar 2013 metų liepos mėnesį iš RFB prezidento posto atsistatydino Aleksandras Krasnenkovas, o jį rugpjūtį pakeitė Julija Anikejeva, iki išrinkimo ėjusi laikinosios prezidentės pareigas.

Vėliau Permės krašto krepšinio federacija kreipėsi į teismą su reikalavimu, panaikinti visus RFB rinkimų konferencijos 2013 m. rugpjūtį priimtus sprendimus, išskyrus vieną – palikti J.Anikejevą prezidente. Jos išrinkimą prezidente neteisėtu jau buvo pripažinęs kitas teismas.

Rugpjūčio 2-ąją turėjo vykti nauji RFB prezidento rinkimai. Didžiausia Rusijos krepšinio žvaigždė Andrejus Kirilenka neseniai viešai paskelbė apie ketinimą kandidatuoti į RFB prezidento postą ir įvesti federacijoje tvarką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius