Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 07

Tik faktai: pamoka, kokios „Žalgiris“ dar neturėjo

Beviltiškiausios „Žalgirio“ rungtynės šį sezoną. Žalgiriečiai Eurolygoje pralaimėjo jau 10-ąjį kartą per 16 rungtynių, bet tokios nesėkmės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai dar neturėjo: „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 61:77. 24sek tradiciškai po rungtynių išskyrė įdomiausius faktus.
Antanas Kavaliauskas ir Renaldas Seibutis
Antanas Kavaliauskas ir Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 61:77 | „Žalgirio“ arena

Tai buvo didžiausiu skirtumu (-16) šį sezoną pralaimėtos žalgiriečių Eurolygos rungtynės. „Crvena zvezda“ turi mažiausią biudžetą Eurolygoje.

„Žalgiris“ sužaidė prasčiausią pirmąjį kėlinį šį sezoną (7:21, -14). Iki rungtynių su „Crvena zvezda“ žalgiriečiai dar niekam nebuvo pralaimėję pirmojo kėlinio dviženkliu skirtumu, t.y. startavę taip blankiai.

Iki šio mačo dar joks varžovas šį sezoną netriuškino „Žalgirio“ didesniu nei 15 taškų skirtumu. Dvikovoje su „Crvena zvezda“ 21-ąją minutę serbų persvara buvo pasiekusi 26 taškus (24:50).

Pirmąją rungtynių dalį pralaimėjęs 22:47, antrąją Lietuvos čempionas laimėjo 39:30.

Tai buvo nerezultatyviausios „Žalgirio“ rungtynės šį sezoną. Mažiausiai žalgiriečiai iki šiol buvo įmetę į „Maccabi“ krepšį (74 tšk.). Žaliai baltų vidurkis Eurolygoje – vid. 82 tšk. T.y. „Žalgiris“ įmetė 21 tašku mažiau nei jam buvo įprasta.

Iki rungtynių su „Crvena zvezda“ žalgiriečiai buvo pataikę 64 iš 68 pastarųjų mestų baudų metimų. Šįkart per vieną mačą „Žalgiris“ prametė daugiau baudų (8/13) nei per ketverias iki tol vykusias rungtynes.

„Žalgiris“ suklydo daugiau kartų (20), nei atliko rezultatyvių perdavimų (18). Bent po vieną klaidą padarė 10 iš 12 aikštėje pasirodžiusių žalgiriečių (neklydo tik Robertas Javtokas ir Isaiah Hartensteinas). Daugiau klaidų „Žalgiris“ šį sezoną buvo padaręs tik mače su Stambulo „Daruššafaka“ (21) – taip pat žaisdamas namuose.

„Žalgirio“ starto penketo žaidėjai (Kevinas Pangosas, Leo Westermannas, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas, Augusto Lima) kartu suklydo 11 kartų (atsarginiai – 9), bet neperėmė nė vieno kamuolio.

Lukas Lekavičius atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir buvo per vieną nuo asmeninio rekordo. Beje, per trejas pastarąsias namų rungtynes 22-ejų įžaidėjas rinko atitinkamai 8, 6 ir 7 rezultatyvius perdavimus – vid. po 7. Trijų pastarųjų išvykos mačų vidurkis – 1 rezultatyvus perdavimas.

„Žalgirio“ įžaidėjas Kevinas Pangosas antrose namų rungtynėse iš eilės neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir nesurinko nė vieno naudingumo balo.

Paulius Jankūnas buvo vienintelis žalgirietis, surinkęs dviženklį taškų skaičių (10 tšk.).

VIDEO: Pauliaus Jankūno komentarai iš „Žalgirio“ rūbinės po pralaimėjimo „Crvena Zvezdai“

Renaldas Seibutis pakartojo asmeninį šio sezono rezultatyvumo rekordą (8 tšk.).

Augusto Lima pradėjo susitikimą starto penkete ir žaidė 4 min. 47 sek., bet pasodintas ant suolo nuo jo daugiau nebepakilo (0 tšk., 2 atk. kam., 2 naud. bal.).

Per ketverias pastarąsias namų rungtynes Augusto Lima nepelnė nė taško ir surinko -2 naudingumo balus. „Žalgirio“ arenoje brazilo minučių skaičius tirpo vos iki vid. 8 per trejas pastarąsias rungtynes.

Keturi „Žalgirio“ legionieriai Kevinas Pangosas, Leo Westermannas, Brockas Motumas ir Augusto Lima kartu surinko 15 taškų (7/19 met.) ir 7 naudingumo balus.

Penktasis – nuo suolo beveik nekylantis Isaiah Hartensteinas pelnė pirmuosius savo karjeros taškus Eurolygoje, tai padaręs dėjimu. Per 8 minutes 19-metis vokietis pasižymėjo 2 taškais, 3 atkovotais kamuoliais ir 5 naudingumo balais – tik dviem mažiau nei keturi kiti užsieniečiai.

Antanas Kavaliauskas per 14 minučių sugriebė 7 atšokusius kamuolius ir pasiekė asmeninį Eurolygos rekordą.

Abejos rungtynės su „Crvena zvezda“ šį sezoną jam buvo dvi iš trijų geriausių Eurolygoje. Šįkart dar pelnė 5 taškus ir surinko 12 naudingumo balų.

Buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas Milko Bjelica užfiksavo asmeninį Eurolygos rekordą – atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Šį sezoną jo rezultatyvių perdavimų vidurkis siekia tik 1,7.

Ketvirtąjį sezoną Eurolygoje žaidžiantis „Crvena zvezda“ gynėjas Branko Lažičius pelnė 15 taškų ir surinko 20 naudingumo balų – tai du asmeniniai serbo rekordai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius