Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 30

Tik faktai: ypatingas M.Kalniečio 1000-is ir „Žalgirio“ pasiektas visų laikų Eurolygos rekordas

Kauno „Žalgiris“ iš chaotiškų Eurolygos rungtynių Milane ištrūko su pergale 78:70. Sėkmingai baigti pirmojo Eurolygos rato nesutrukdė nei 1000-uoju tašku pažymėtas rezultatyviausias Manto Kalniečio sezono mačas, nei košmariška atkarpa trečiajame kėlinyje. 24sek pateikia įdomiausius dvikovos su „Emporio Armani“ faktus.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Emporio Armani“ – „Žalgiris“ 70:78 | Milanas

Iki rungtynių su „Žalgiriu“ M.Kalniečiui trūko tik 6 taškų, kad pasiektų simbolinę 1000 Eurolygoje pelnytų taškų ribą.

Iš viso per 24 minutes 30-metis pelnė 16 taškų (4/8 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, blokavo metimą, tačiau sykį prasižengė ir net penkis kartus suklydo.

Tai buvo rezultatyviausios M.Kalniečio sezono rungtynės Eurolygoje. Per 15 mačų jis tik trečią kartą surinko dviženklį taškų ir naudingumo balų (11) skaičių. Beje, M.Kalnietis išrašė pirmąjį bloką šį sezoną. Ir dar kokį!

VIDEO: Rungtynių Milane puošmena – įspūdingas Manto Kalniečio blokas

Tai taip pat buvo rezultatyviausios M.Kalniečio rungtynės nuo gruodžio 10-osios, kai dar atstovaudamas „Žalgiriui“ Barselonoje jis surinko 17 taškų.

1000 Eurolygoje pelnytų taškų ribą peržengė dar devyni lietuviai: Robertas Javtokas (1128), Dainius Šalenga (1163), Darjušas Lavrinovičius (1172), Kšištofas Lavrinovičius (1314), Rimantas Kaukėnas (1323), Jonas Mačiulis (1651), Ramūnas Šiškauskas (1655), Paulius Jankūnas (2272) bei Šarūnas Jasikevičius (2343).

Paulius Jankūnas pakartojo asmeninį Eurolygos sezono atkovotų kamuolių rekordą (11). Tiesa, prametė net 8 dvitaškius (2/10 dvit.).

„Žalgiris“ Milane pataikė 21 baudos metimą iš 22. Per 4 pastarąsias Eurolygos rungtynes žalgiriečiai įmetė net 64 baudos metimus iš 68 (94,11 proc.).

Bendras „Žalgirio“ baudų pataikymo procentas šį sezoną pakilo iki 83,64 proc. Tai ne tik geriausias procentas tarp visų Eurolygos komandų šį sezoną. Žalgiriečiai pasiekė rekordinį visų laikų Eurolygos baudų pataikymo procento vidurkį.

Gruodį „Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo trejas iš ketverių išvykos rungtynių – nusileido tik Madrido „Real“. Iki gruodžio 2-osios, kai nutraukė išvykų prakeiksmą Belgrade, žalgiriečiai buvo pralaimėję 11 Eurolygos išvykos rungtynių paeiliui.

Tai buvo antros geriausios Artūro Milaknio rungtynės šį sezoną pagal naudingumą ir rezultatyvumą. Snaiperis pelnė 16 taškų ir surinko 17 naudingumo balų, antrą kartą šį sezoną pataikydamas bent 4 tritaškius (4/6 trit.).

Iki rungtynių Milane per tris pastaruosius susitikimus A.Milaknis buvo pataikęs tik 3 tritaškius iš 14 (21,4 proc.).

4 minučių 13 sekundžių atkarpą trečiajame kėlinyje „Emporio Armani“ laimėjo 13:0. Per šią atkarpą žalgiriečiai suklydo 5 kartus, o italai pataikė 5 metimus iš 6, perėmė 3 kamuolius, blokavo 1 metimą ir iš 33:42 persvėrė rezultatą 46:42.

Po trijų minučių „Žalgiris“ pradėjo savo penkių minučių sėkmingą atkarpą, kurią taip pat laimėjo 13:0 ir įtvirtino pranašumą (67:56).

VIDEO: Chaotiška „Žalgirio“ pergalė Milane: su A.Kavaliausko išvarymu ir netikėta pauze

Iš aikštės išvarytas Antanas Kavaliauskas spėjo sužaisti tik 7 minutes ir 10 sekundžių, kai gavo dvi technines pražangas, o iš viso užsidirbo 4 asmenines.

Per dvejas pastarąsias išvykos rungtynes E.Ulanovas pataikė visus 9 dvitaškius. Stambule – 5 iš 5, Milane – 4 iš 4.

Dešimtose rungtynėse iš eilės Kevinas Pangosas pataikė bent vieną tolimą metimą. Per trejas pastarąsias Eurolygos rungtynes kanadietis pataikė 75 proc. tritaškių (9/12).

VIDEO: Š.Jasikevičiaus pirmojo rato vertinimas: „Galėjo būti ir geriau, ir blogiau“

Dviem taškais pasižymėjęs Leo Westermannas tritaškio negali pataikyti jau 4-osiose Eurolygos rungtynėse iš eilės. Netaiklių šūvių serija prasitęsė iki 7-ių. Puolimo lyderiu sezono pradžioje buvęs prancūzas jau 6-osiose rungtynėse iš eilės nepasiekė dviženklės taškų ribos.

Robertas Javtokas antrą kartą šį sezoną pasirodė starto penkete.

Lukas Lekavičius bent vieną rezultatyvų perdavimą atliko 14-oje rungtynių iš eilės.

21-erių „Emporio Armani“ talentas Simone Fontecchio rungtynėse su „Žalgiriu“ pelnė savo pirmuosius karjeros taškus Eurolygoje.

VIDEO: Žalgiriečių komentarai po pergalės Milane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius