-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 21

Tik faktai: „Žalgirio“ rekordai, kurie nieko nepaguos, ir A.Milaknio mįslė

Kauno „Žalgiris“ dvikovoje su Madrido „Real“ pasiekė porą pavyzdingų rekordų. Bet kai rezultatas neigiamas, jie nieko nepaguos. 24sek tradiciškai po „Žalgirio“ dvikovos Eurolygoje išrinko įdomiausius faktus.
Augusto Lima
Augusto Lima / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ 59:74 | „Žalgirio“ arena

„Žalgirio“ ir „Real“ rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo 12 tūkst. 896 žiūrovai. Tai – rekordinis lankomumas šį sezoną.

„Žalgiris“ sužaidė nerezultatyviausią kėlinį šį sezoną. Žalgiriečiai ketvirtajame kėlinyje tepelnė 6 taškus. 7-is žaliai balti buvo sukrapštę pirmajame ketvirtyje su „Crvena zvezda“. Beje, kaip tik ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ pralaimėjo atkarpą 0:14, o ketvirtį pralaimėjo 6:21.

Augusto Lima pelnė 13 taškų (6/10 dvit.) ir sužaidė rezultatyviausias savo Eurolygos rungtynes „Žalgiryje“. Beje, brazilui trūko tik dviejų taškų iki asmeninio karjeros rekordo Eurolygoje. 208 cm ūgio „centras“ taip pat surinko 17 naudingumo balų ir sužaidė antrą naudingiausią mačą.

„Real“ Kaune įmetė 74 taškus – mažiau šį sezoną buvo įmetę tik į „Crvena Zvezda“ (70:82) ir „Daruššafaka“ (68:81) krepšį. Ispanų vidurkis – 87 taškai.

VIDEO: Augusto Lima: „Žaidžiau gerai, bet to nepakanka, kad laimėtumėm“

Kevinas Pangosas sužaidė antras nenaudingiausias rungtynes šį sezoną (-3 naud. bal.). Per 4 pastaruosius mačus iš 5, kanadietis Eurolygoje pelnė vid. 3,75 taško (6/22 met. – 27,27 proc.) ir rinko -0,25 naudingumo balo.

Rezultatyviausias „Real“ žaidėjas Sergio Llullas, turėjęs 18 taškų vidurkį, tik 25-ąją rungtynių minutę pelnė pirmuosius savo taškus. Ispanas pelnė 8 taškus (2/9 met.) ir sužaidė nerezultatyviausią sezono mačą. Tiesa, atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, iš viso surinko 14 naudingumo balų.

Artūras Milaknis pataikė tik 1 tritaškį iš 5 ir pelnė 3 taškus. „Žalgirio“ arena pasiilgo taiklių snaiperio šūvių. Šį sezoną A.Milaknis Kaune dar nebuvo pelnęs dviženklio taškų skaičiaus.

Leo Westermannas pelnė 6 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau sužaidė antrą nenaudingiausią mačą (0 naud. bal.) šį sezoną. Statistiką sugadino klaidos (4), pražangos (5) ir 2 metimai iš 8.

„Žalgiris“ suklydo daugiau kartų (17), nei atliko rezultatyvių perdavimų (16).

Žalgiriečių priekinė linija rungtynių pradžioje pelnė 22 iš 27 pirmųjų komandos taškų.

VIDEO: Paulius Jankūnas po pralaimėjimo: „Gynyboje nesustovėjome“

„Žalgiris“ panaudojo visus 12 žaidėjų. Aikštėje ketvirtą kartą šį sezoną pasirodė 18-metis Isaiah Hartensteinas, tačiau vokietis per pusantros minutės spėjo suklysti du kartus.

Žalgiriečiai surinko 60 naudingumo balų – tai antras prasčiausias rezultatas šį sezoną. „Žalgiris“ mažiau naudingumo balų – 59, buvo surinkęs pralaimėję Stambule „Fenerbahče“ klubui.

VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Jie mus tiesiog baudė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius