Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 08

„Žalgirį“ Madride Jonas Mačiulis pasitinka dvigubai naudingesnis

Jono Mačiulio Madride niekada nevertino pagal taškus. Lietuvis „Real“ klube nuo suolo kildavo su aiškia užduotimi – į chaotišką ispanišką gynybą įnešti lietuviškos ramybės. Tačiau ketvirtadienį Kauno „Žalgirį“ puolėjas sutinka kiek pasikeitęs. Taip naudingai Eurolygoje atstovaudamas „Real“ 31 metų krepšininkas dar nerungtyniavo.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Madridas

Kaip yra minėjęs pats J.Mačiulis, Madride jis tiesiog laksto iš taško A į tašką B, perdavinėdamas kamuolį ir išskirtinių derinių tikrai nesulaukdamas.

Kyla klausimas, ar Jono vaidmuo „Real“ trenerio Pablo Laso schemose labai pasikeitė, tačiau bent jau statistikos protokoluose dabar 198 cm ūgio puolėjas yra dvigubai naudingesnis.

J.Mačiulis šį sezoną aikštėje praleisdamas vid. po 15 minučių pelno 6,7 taško (54,2 proc. dvit., 62,5 proc. trit.), atkovoja 2,6 kamuolio ir renka 8,3 naudingumo balo.

Visas 7 pastarąsias rungtynes Eurolygoje lietuvis pradėjo starto penkete.

Palyginimui, praėjusį sezoną J.Mačiulio rezultatyvumas ir naudingumas Eurolygoje siekė vid. 4,7 taško ir 3,7 naudingumo balo per 18 minučių. Debiutinį sezoną Madride 2014–2015 m. – 3,9 taško ir 4,3 naudingumo balo.

Šaras: „Mačiulis dabar geros formos. Madride jis atlieka pagalbininko vaidmenį, bet pastaruoju metu baudžia varžovus už atsipalaidavimą ginantis.“

To priežastis – geresnis tikslumas. J.Mačiulis tritaškius Eurolygoje pataiko geriausiai per visą karjerą, o dvitaškių pataikymo procentas yra trečias per 11 sezonų.

Vos per 10 Eurolygos rungtynių J.Mačiulis jau pataikė du trečdalius tritaškių (10/16), kiek buvo įmetęs per 2014–2015 m. sezoną (15/45, 33,3 proc.). Pernai buvo pataikęs vos 26,2 proc. tolimų metimų (16/61).

Jau septyneriose Eurolygos rungtynėse iš eilės J.Mačiulis aikštę paliko pataikęs bent vieną tolimą metimą.

„Mačiulis dabar geros formos. Jis žaidžia gerai. Jonas Madride atlieka pagalbininko vaidmenį, bet pastaruoju metu baudžia varžovus už atsipalaidavimą ginantis“, – išvykdamas į Madridą sakė Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaisime prieš vieną stipriausių komandų“

Akivaizdu, kad J.Mačiulis Madride nėra, nebuvo ir nebus pirmas pasirinkimas puolime. Tačiau „Žalgirio“ gynybos darbą toks lietuvio pataikymas tik dar labiau apsunkins. Žalgiriečiai negalės aklai susispausti baudos aikštelėje ar dvigubinti gynybos prieš varžovą aukojant priežiūrą J.Mačiuliui, nes šis paprasčiausiai nubaus taikliu metimu.

„Tų lietuvių kitose Eurolygos komandos nėra daug, todėl bus smagu pasimatyti su Jonu Mačiuliu. Turbūt ir jam malonu, kad atvažiuoja „Žalgiris“, – dvikovos su J.Mačiuliu laukia Artūras Milaknis.

Bet „Žalgirio“ sirgaliai ketvirtadienio vakarą tikisi nesulaukti taiklių Jono tolimų metimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius