Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 13

„Žalgirio“ kelyje – kenčiantis varžovas

Gavę skaudžią serbišką pamoką, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kyla į pirmąją išvyką antrajame Eurolygos rate. Lietuvos čempionus penktadienio vakarą 19 val. priims Stambulo „Galatasaray“ klubas – ne pačius geriausius laikus išgyvenantis, kenčiantis priešininkas.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Galatasaray“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Stambulas

„Galatasaray“ sirgaliai baigia pamiršti, ką reiškia laimėti. Pastarąjį kartą Ergino Atamano auklėtiniai laimėjo gruodžio 18-ąją, Turkijos čempionato rungtynes su kuklia „Yesilgiresun“ komanda. Eurolygoje pergalės džiaugsmą turkai patyrė gruodžio 16-ąją nugalėdami Milano „Emporio Armani“. Nuo to laiko – septyni iš eilės „Galatasaray“ pralaimėjimai Eurolygoje ir Turkijos pirmenybėse.

Turkai nerimauja ir jau galvoja spausti panikos mygtuką. Eurolygoje Stambulo ekipa su 4 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų dalijasi 15–16 vietas. Turkijos čempionate „Galatasaray“ žengia tik septinti.

Visas 4 pergales Eurolygoje turkai pasiekė namuose, bet panašu, kad nebegelbėja ir „Abdi Ipekči“ sienos. Pavyzdžiui, pirmąjį Eurolygos ratą „Galatasaray“ baigė pralaimėjimu namuose Bambergo „Brose“ klubui 75:90.

„Tai vienas blogiausių pralaimėjimų, – po tų rungtynių pripažino „Galatasaray“ aukštaūgis Austinas Daye. – Turime susitelkti kaip komanda ir išpildyti visas smulkmenas. Nuo viršaus iki apačios. Nuo paskutinio žaidėjo iki vadovų. Visur turime patobulėti.“

Stambule – įtempta situacija. Pavyzdžiui, „Galatasaray“ Turkijos čempionate pralaimėjo pastarąsias rungtynes „Anadolu Efes“ komandai 77:80. Nuo atsarginių suolo E.Atamanas pakėlė keturis žaidėjus, o ir šie kartu tesužaidė vos 20 minučių.

Vladimiras Micovas rungtyniavo visas 40 minučių, Bruno Fitipaldo ir Sinanas Guleras – po 39 minutes.

„Atsarginiai buvo blogis. Sunku taip žaisti prieš didelę rotaciją turinčią Eurolygos komandą“, – sekmadienį skundėsi E.Atamanas.

VIDEO: L.Westermannas: „Turkijoje turėsime žaisti kietai nuo rungtynių pradžios“

Beje, „Galatasaray“ klubas 2017-uosius pradėjo Turkijos žiniasklaidai prisipažindamas, kad pridarė klaidų žaidėjų turguje, todėl dabar renka tokius nevykusius sezono vaisius.

E.Atamanas yra trumpos rotacijos šalininkas, bet „Galatasaray“ žalgiriečius pasitinka neįprastai gerokai išretėjęs, palyginti su pirmosiomis rungtynėmis Kaune.

Komandoje nebėra buvusio žalgiriečio Justino Dentmono, kuris Eurolygoje rinkdavo vid. 12,3 taško. Klubas atsisveikino ir su Russu Smithu, kuris pelnydavo vid. po 7 taškus. Turkai rašo, kad E.Atamanas iš šių žaidėjų tikėjosi bene daugiausiai, bet amerikiečiai nuvylė specialistą. Paleistas ir vid. 4,2 taško rinkęs aukštaūgis Deonas Thompsonas.

Vietoj amerikiečių gynėjų į komandą atvyko įžaidėjas Bruno Fitipaldo. 25 metų 184 cm ūgio urugvajietis sezoną pradėjo Kapo d'Orlando „Betaland“ ir Italijos čempionate rinko vid. po 15 taškų ir 7,5 rezultatyvaus perdavimo.

Su šiuo mažyliu „Galatasaray“ ėmė geriau dalytis kamuoliu, bet ir tai kol kas neneša komandai pergalių. Per dvejas Eurolygos rungtynes žaisdamas po 15 minučių B.Fitipaldo rinko po 3 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Kad ši komanda tiesiog nesutverta gintis, parodo praleistų taškų vidurkis (vid. 85,69 tšk.).

Nuo 2012-ųjų „Galatasaray“ treniruojantis E.Atamanas Turkijoje turėtų jausti spaudimą dėl prastų rezultatų, bet vietos sirgalių dievinamas 51-erių specialistas tikrai neketina trauktis.

„Stambule dirbu penkerius metus. Norėčiau dirbti dar bent penkerius“, – neseniai davęs interviu turkų radijui sakė E.Atamanas.

Jo planas neišdegė. Puolančiojo stiliaus komandą būręs treneris Eurolygos rezultatyviausiųjų sąraše savo auklėtinius mato tik 13-oje vietoje (vid. 77,56 taško), o kad ši komanda tiesiog nesutverta gintis, parodo praleistų taškų vidurkis (vid. 85,69 tšk.). Prasčiau Eurolygoje atakuoja tik Milano „Emporio Armani“ (vid. 87,88 tšk.).

„Žalgirio“ priešininkai Eurolygoje kenčia, bet po truputį persigrupuoja. „Abdi Ipekči“ arenoje sirgaliai gali užkurti „Galatasaray“ pergalei, todėl „Žalgiris“ turi būti labai atidus.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Galatasaray“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Galatasaray“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius